Emirdağ’da Binlerce Ağaç Toprakla Buluştu

Haberler / Güncel

Emirdağ’da Binlerce Ağaç Toprakla Buluştu

İlçemizde 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü Etkinlikleri bu yıl daha farklı ve anlamlı bir şekilde gerçekleştirildi.

11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü dolayısıyla yapılan fidan dikme etkinliğinde bu yıl geleceğe nefes olmak için "TÜRKİYE YÜZYILINA NEFES" mottosu ile farklı kuşaklar bir aradaydı.

Emirdağ Kaymakamlığı tarafından himaye edilen ve farklı kuşakların bir araya gelerek iletişim ve etkileşimlerini güçlendirmek, kuşak çatışmalarının temel sebeplerinden biri olan empati eksikliğini gidermek, aile içinde farklı kuşakların birbirlerini daha iyi tanıyıp anlamasını sağlamak amacıyla, farklı kuşakların bir araya geleceği pek çok etkinlik yapılmasını içeren FARKLI KUŞAKLARIN ETKİLEŞİMİ (FarK Et) PROJESİ'nde yararlanıcı olarak yer alan öğrenciler ve ailelerindeki farklı kuşaklardan bireyler, hem geleceğe nefes olmak için birlikte fidan diktiler hem de bu etkinlik vesilesiyle birlikte vakit geçirip daha fazla kaynaşarak etkileşimlerini ve iletişimlerini güçlendirdiler.

Saat 11.11'de başlayan ve Emirdağ Kent Ormanı Mevkiinde bulunan Ağaçlandırma Alanı'nda gerçekleştirilen etkinlikle ilgili açıklama yapan Kaymakam Bilici: "Artık Milli bir gün hüviyetinde olan Milli Ağaçlandırma Günü'nde geleceğe nefes olmak için fidan dikmenin önem ve değerinin bilincinde olmanın yanında, bu sene daha da anlamlı ve değerli bir faaliyete de bu etkinlik içinde yer vermek istedik. Kuşak farklılıklarından kaynaklı çatışmaları, anlaşmazlıkları ve iletişim eksikliklerini giderip aile içindeki farklı kuşakları çeşitli etkinlikler bir araya getirip kaynaşmalarına vesile olmak, birlikte vakit geçirerek birbirlerini daha iyi tanımaları ve anlamalarını sağlamak amacıyla başlattığımız ve yıl boyunca pek çok etkinliği içeren FARKLI KUŞAKLARIN ETKİLEŞİMİ (FarK Et) PROJESİ'nde yer alan gençlerimiz ve ailelerindeki farklı kuşaklardan bireylerin birlikte Türkiye Yüzyılına nefes, geleceğe nefes olmak için fidan dikip hoşça vakit geçirerek birbirlerini daha iyi tanımaları ve kaynaşmalarını istedik. Etkinlik alanına baktığımızda da etkinliğin amacına hizmet ettiğini rahatlıkla söyleyebiliriz. Yıl boyunca pek çok farklı etkinlikle de bu doğrultuda kuşak bağlarını güçlendirmeyi umuyoruz. " dedi.

Etkinliğe Kaymakam Bilici’nin yanı sıra Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, kurum amirleri ile FarK Et Projesinde yararlanıcı olarak yer alan öğrenciler ve ebeveynleri katılım sağladı.

  • Okunma: 966

Yorumlar (0)Yorum Yap