Emirdağ'da Binlerce Kişiye Sağlık Taraması Yapıldı

Haberler / Sağlık

Emirdağ'da Binlerce Kişiye Sağlık Taraması Yapıldı

Emirdağ İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri son aylarda yaptığı sağlık taramaları ile vatandaşlardan tam not alıyor. Emirdağ ilçe merkezinde ve köylerde yapılan sağlık taramalarında vatandaşlara konulan ön tanılar ile Emirdağ Devlet Hastanesi poliklinikleri ve Aile Sağlığı Merkezlerine yönlendirmeler gerçekleştiriliyor.

Emirdağ İlçe Merkezinde özellikle Salı günleri yapılan sağlık taramalarında 3 bine yakın kişinin bulguları kontrol edilmesiyle yaklaşık 400 kişi daha önceden tanısı olmadığı halde diyabet ve hipertansiyon ön tanısı ile Emirdağ Devlet Hastanesi poliklinikleri ve Aile Sağlığı Merkezlerine yönlendirildiği öğrenildi. Ayrıca belde, köy ve huzurevi ziyaretlerinde de taramalar gerçekleştirilirken, Emirdağ’a bağlı 24 köyde vatandaşlara sağlık taramaları gerçekleştirildi.

Meme Kanserine duyarlılığı artırmak için 15 gün boyunca Emirdağ’da bulunan kanser tarama tırı aracılığıyla başvuran yaklaşık 350 bayana ücretsiz olarak mamografı çekimi; ardından Emirdağ Devlet Hastanesi Genel Cerrahi Uzmanı muayenesi ve ultrason çekimleri ile Emirdağ’da sağlık alanında farkındalık artmaya devam ediyor.

Emirdağ’da yapılan sağlık taramalarından memnun olan vatandaşlar, emeği geçenlere teşekkür ettiler.

  • Okunma: 1258

Yorumlar (0)Yorum Yap