Emirdağ’da Cumhuriyete Nefes Oldular

Haberler / Güncel

Emirdağ’da Cumhuriyete Nefes Oldular

Emirdağ'da, 11 Kasım Milli Ağaçlandırma Günü kapsamında ‘Geleceğe Nefes Cumhuriyete Nefes’ sloganıyla Millet Bahçesi Alanı’nda fidan dikimi gerçekleştirildi.

Etkinlikte çocuklarla birlikte fidan dikip can sularını veren Belediye Başkanı Serkan Koyuncu Cumhuriyet'in 100. yılında 'Geleceğe Nefes Cumhuriyet'e Nefes' mottosuyla 81 ilde Cumhuriyet ormanları kurulmuş olacağını vurgulayarak; "Gelecek nesillere daha yeşil bir Türkiye bırakmak amacıyla çocuklarımızla beraber güzel bir etkinliğe imza atıyoruz. Milli ağaçlandırma seferberliği ile hedefimiz evlatlarımıza daha yeşil bir Emirdağ'ı emanet bırakmak. Bu anlamda bugün burada diktiğimiz fidanların her birini geleceğe bıraktığımız birer miras olarak görüyoruz. İnanıyoruz ki gençlerimiz bunun üzerine daha fazlasını koyarak geleceğe doğru yürümeye devam edecekler. Ayrıca Emirdağ Belediyesi olarak ilçemizin çehresini değiştirecek projelerimizle, vatandaşlarımızın rahat nefes alabilecekleri, çocuklarımızın huzur ve güven içinde oyun oynayabilecekleri park, bahçe alanlarımızın sayısını her geçen gün artırıyoruz. Bugün toprakla buluşturduğumuz fidanların ülkemiz, şehrimiz ve ilçemiz için hayırlı olmasını temenni ediyorum ve ağaç sevgisini bir seferberliğe dönüştürerek Milli Ağaçlandırma Seferberliği’ne katılan herkesi kutluyorum." ifadelerini kullandı.

3 bin çam ve lavanta fidanının toprakla buluşturulduğu etkinliğe Kaymakam Osman Bilici, Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Ak Parti İlçe Başkanı Erkan Karakuş, İlçe Tarım ve Orman Müdürlüğü personelleri, İlçe Jandarma Komutanlığı personelleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü personelleri, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü, Orman İşletme Şefliği, STK temsilcileri ve üyeleri, vatandaşlar ve çok sayıda öğrenci katıldı.

  • Güncelleme: 11.11.2023 13:27
  • Okunma: 871

Yorumlar (0)Yorum Yap