Emirdağ’da Devlet Destekli Otel Açıldı

Haberler / Ekonomi

Emirdağ’da Devlet Destekli Otel Açıldı

Tarım ve Kırsal Kalkınmayı Destekleme Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü desteği ve Aynur Çelik’in girişimleriyle Emirdağ ilçesine kazandırılan Çelikoğlu Otelin açılışını Vali Mustafa Tutulmaz yaptı.

Atatürk Caddesinde gerçekleşen açılış programına Milletvekili Mehmet Taytak, Belediye Başkanı Mehmet Zeybek, Emirdağ Kaymakamı Halil İbrahim Acır, Afyonkarahisar Eski Vali Yardımcısı Denizli Merkezefendi Kaymakamı Adem Uslu, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörü Zülgari Özdemir, il ve ilçe müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.

Açılış programında ilk olarak TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörü Zülgari Özdemir konuştu. Otel hakkında bilgiler verdi.

TKDK Desteklerinden Daha Fazla Yararlanmalıyız

Açılışta konuşan ve TKDK desteğinin önemine değinen Vali Mustafa Tutulmaz: “Emirdağımız ülkemizde belki de yurtdışından daha az tanınıyor. Ancak buraya gelince şunu gördüm. Burada büyük bir potansiyel var. Bu potansiyeli harekete geçirmeliyiz. Gurbetçi kardeşlerimizin buraları bırakmasıyla köylerimiz daha bakir halde kalmış. Köylerimizin daha canlı hale getirilmesi gerekiyor. İşte Kırsal Kalkınmayı Destekleme Kurumu burada önemli bir imkân sağlıyor. Buradaki tesiste olduğu gibi. Yatırımcı yüzde 45’ini, yüzde 55’ini de devlet veriyor. Yıllarca hep söylenir devlet yardımcı olsun, devlet fabrika açsın şeklinde istekler olur. İşte devlet vatandaş işbirliğini sağlayan en iyi örnek TKDK destekleridir. TKDK desteğiyle yapılan yatırımlarda buradaki otelin dışında hayvancılık alanında yapılan yatırımlar, tarım sektöründe değişik alanlarda yapılan yatırımlar var. Emirdağ ilimiz yatırımlardan faydalanma noktasında 4. Sırada. Bu iyi bir konum ama imkânlardan daha fazla yararlanmalıyız” dedi.

Afyonkarahisar Desteklerden En Fazla Faydalanan İl

Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğünün Türkiye genelinde bulunan 47 koordinatörlük içerisinde desteklemeler noktasında ilk sırada olduğunu vurgulayan Vali Mustafa Tutulmaz: “TKDK Türkiye genelinde 47 ilde bulunuyor. Bugüne kadar vatandaşlara yaptığımız desteklerle ilk sıradayız. Her yıl en çok yatırımı en çok TKDK Afyonkarahisar İl Koordinatörlüğü yapıyor. Yine farklı alanlarda destekler devam ediyor. Bende zaman zaman sosyal medyada paylaşıyorum. Bu destek kampanyalarını takip edelim. Ne kadar fayda sağlayabilirsek ilimiz adına o kadar fayda sağlayacağız. Bu desteklerden ne kadar faydalanırsak insanımızın refah düzeyi o denli artar, insanımızın topraklarına olan bağlılığı da artar. Bu yönüyle TKDK İl Koordinatörlüğümüzü tebrike diyorum” diye konuştu.

Afyonkarahisar Olarak Artık Turizm Şehriyiz

Afyonkarahisar’ın turizm alanında kendisinden bahsettiren bir il olduğunu söyleyen Vali Mustafa Tutulmaz: “Afyonkarahisar olarak tarımda, hayvancılıkta, mermerde ön plandayız. Ama artık turizm alanında da Türkiye genelinde Afyonkarahisar kendisinden bahsettiren bir il olmaya başladı. Bir turizm Dergisinde şöyle bir yazı okumuştum. “Turizm denince akla Antalya, İzmir, Muğla, Afyon mu akla gelmeli” diyordu. Burada Doğu ve Güneydoğu’da da turizm potansiyeli vurgulanmak istenmişti. Yani Diyarbakır, Mardin gibi bölgelerde de turizm var denilmek istenmişti. Turizm sözü geçtiğinde dergilere konu olan, turizm lafı geçen her ortamda Afyonkarahisar’ın geçtiğini biliyoruz. Bu bizim ilk aşamayı geçtiğimizi gösteriyor. Artık biz Afyonkarahisar olarak turizm şehriyiz. İşte yanı başımızda Amorium Antik Kenti var. Yıllardır süren kazı çalışmaları inşallah tamamlanır ve Amorium önemli bir merkez haline gelir” şeklinde konuştu.

Bu Tür Yatırımlar İlçeye Artı Değer Katıyor

Afyonkarahisar’ın termal potansiyeline de dikkat çeken Vali Tutulmaz: “İlimizde termal alanda her yıl 1000 yatak kapasitesi arttırarak ilerliyoruz. Ben 2 yıldır buradayım. Geldiğimdeki yatak kapasitesi 24 bin 600’dü. Şuanda 27 bin 200 yatak kapasitesine ulaştık. Bu kapasite artarak devam ediyor. Bu tür yatırımlarla kapasitemiz artmaya devam edecektir. Bu tür yatırımlar sadece ticari bir yatırım değildir. Bu tür yatırımlar ilçeye artı değer katan yatırımlardır. Bir okul, bir sağlık yatırımı gibi otel de o bölgeye artı değer katar. Oteller var ise etkinlik yapabilme, insanları misafir edebilme, inşaları mutlu edebilme imkânı var. İşte bu yatırımı, bu oteli böyle değerlendirmek lazım. Bu açıdan yatırımcılarımızı kutluyorum. Açılış için davet ettiklerinde tereddütsüz kabul ettim. Çünkü bu bizim açımızdan Emirdağ ilçesi açısından önemli bir yatırım. Burada bizim çok sayıda gurbetçimiz var. Buraya geldiklerinde her birinin burada evi yok. Ama memleket özlemi ile yanıp tutuşuyorlar. İşte geldiklerinde yakınlarının yanında misafir olmaktansa burada bir apart kiralayacak ve istediği süre kadar kalacak. Hem o mutlu olacak hem de yatırımcı” ifadelerini kullandı.

Her İlçede Bir Turistik Alan Olsun İstiyoruz

“Bu tür tesislerin artması gerek” diyen Vali Tutulmaz: “Şuanda TKDK başvuruları devam ediyor. Girişimci arkadaşlar zaman geçirmeden başvurularını yapsınlar. Bir değil belki de 5 tesisi kaldırabilecek potansiyel var burada. Kısa süreli ziyaretlerde bu tesisin kullanılacağını düşünüyorum. İnşallah benzerleri de yapılır ve burada daha fazla yatırım olur. Turizm açısından biz her ilçede bir alan turistik alan olsun istiyoruz. Bu kapsamda Emirdağ içinde çalışmalarımız var. Önümüzdeki dönemde Emirdağ’ımızı, gurbetçilerimizi övünecekleri, daha fazla burada kalmak isteyecekleri, daha fazla sosyal aktivitenin olduğu bir şehir haline getirme yönünde gayretlerimiz var. Valiliğimize, belediyeye ve diğer paydaşlara düşen görevler var. Üzerimize deşen ne varsa yapmalıyız ki burayı daha fazla çekim merkezi haline getirebilelim. Sözlerimi noktalardan TKDK İl Koordinatörümüz ve girişimci vatandaşımızı kutluyor, tüm katılımcılara teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

Vali Mustafa Tutulmaz’ın konuşmasının ardından protokol üyelerinin de katılımıyla açılış kurdelesi kesildi.

Ardından otel binasını gezen Vali Mustafa Tutulmaz ve protokol üyeleri, otelde yer alan odalar ve restoranda incelemelerde bulundu.

  • Güncelleme: 10.07.2019 21:14
  • Okunma: 4816

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • alp kılıç

    Hayırlı uğurlu olsun Yeni otel iyi bir hizmet en az 10 kişi çalışır Emirdağdaki otellerin kalitesi belli inşallah diyer iş alanlarında da yatırımların devamı gelir iş demek aş demek