Emirdağ’da Kanser Taraması Yapılıyor

Haberler / Sağlık

Emirdağ’da Kanser Taraması Yapılıyor

Gezici Kanser Tarama Aracı Mobil KETEM Emirdağ’da!

Afyonkarahisar İl Sağlık Müdürlüğü tarafından Meme Kanseri vakalarının zamanında tespit edilerek tedaviye başlanılması amacıyla Mamografi Çekimi yapan Gezici Kanser Tarama Aracı Mobil KETEM, 31.10.2022-11.11.2022 tarihleri arasında Emirdağ’da 40-69 yaş arasındaki vatandaşlarımıza hizmet verecek.

Sunulan hizmetle ilgili tarama için gelen vatandaşları bilgilendiren Emirdağ İlçe Sağlık Müdürü Abdullah Çolaker, konu ile ilgili yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi:

“Emirdağ İlçe Sağlık Müdürlüğü olarak 40-69 ya arası kadınlara 31.10.2022-11.11.2022 tarihleri arasında 2 hafta boyunca Emirdağ Devlet Hastanesi bahçesinde Meme Kanserini erken teşhis için Mamografi çekimi yapmaktayız. Meme Kanserine erken tanının önemi çok yüksek olan Mamografi taraması işlemini hemşerilerimizin hizmetine sunmaktayız. Ayrıca isteyen vatandaşlarımıza Meme Ultrasonu ve Rahim Ağzı Kanserine yönelik tarama da yapmaktayız. Kriterlere uygun tüm vatandaşlarımızı İlçe Sağlık Müdürlüğü’ne bekliyoruz” dedi.

Emirdağ Devlet Hastanesi bahçesinde hizmet veren Mobil KETEM aracını ziyaret eden Kaymakam Bilici, yürütülen çalışma hakkında İlçe Sağlık Müdürü Abdullah Çolaker’den bilgiler alarak vatandaşlarla sohbet etti. Kanserin erken tanısı için taramaların önemine değinen Kaymakam Bilici, erken teşhisle bir çok kanser türünün önüne geçilebileceğini vurguladı.

Kaymakam Bilici, vatandaşlarımıza ücretsiz olarak sunulan bu hizmetten ötürü İlçe Sağlık Müdürü Abdullah Çolaker’e teşekkür etti.

Hizmetten faydalanmak isteyen vatandaşlarımız Emirdağ İlçe Sağlık Müdürlüğünden randevu alabilirler.

  • Okunma: 1302

Yorumlar (0)Yorum Yap