Emirdağ'da Öncelik Yayaların Kampanyasına Destek

Haberler / Güncel

Emirdağ'da Öncelik Yayaların Kampanyasına Destek

Emirdağ'da, İçişleri Bakanlığının 81 ilde eş zamanlı başlattığı 'Öncelik hayatın, öncelik yayanın' kampanyasına büyük destek verildi.

Emirdağ Kaymakamı Halil İBrahim Acır, Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, daire müdürleri ve vatandaşların katılımı 81 ilde eş zamanlı gerçekleştirilen farkındalık çalışması kapsamında kırmızı düdük çalarak araçları durdurdular. Farkındalık çalışması kapsamında öğrenciler ve ilçe protokolü Cumhuriyet Meydanında bulunan yaya geçidinde araç sürücülerine “Yaya Öncelikli Trafik” için hazırlanan broşürleri dağıttılar. Emirdağ Kaymakamı Halil İbrahim ACIR ve Emirdağ İlçe Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Büro Amirliği'nde görevli Trafik Polisleri tarafından sürücülere insan hayatının önemini hatırlattılar. Trafikte yayalara öncelik verilmesi gerektiği konusunda uyarılarda bulunan Kaymakam Acır ve Emniyet personelleri sürücülere hayırlı yolculuklar dilediler.

Daha önce İçişleri Bakanı Süleyman Soylu tarafından duyurusu gerçekleştirilen ‘Yaya öncelikli trafik’ çalışması için bütün illerde eş zamanlı eylem gerçekleştirileceği belirtilmişti. Yapılacak olan eylem ile 2019 yılı Yaya Öncelikli Trafik yılı ilan edilerek, Yayaların sağlıklı ulaşım sağlaması konusunda farkındalık oluşturuldu. Emirdağ'da da yapılan eylem için sürücüler ise çalışma için yetkililere teşekkür etti.

  • Okunma: 1777

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • emirdağlı doktor

    emirdağda adam mı kaldı,20 sene önce köyleriyle beraber 80bin olan nüfus şimdi düşmü 40bine..o 40bind e döküntü,işsiz güçsüz tipler...eğitimli kesim kaçtı,seçim sonuçlarından bunu anlayabilirsiniz

  • emrdagliyiz

    dikkat edin burasi emirdag ya arabanin altinda kalisiniz yada parkyeri icin yumruk yersininiz butun gubetci emirdaglilar hos geldiniz para cok getirin