Emirdağ’daki Koronavirüs Hastaları Konuşuldu

Haberler / Sağlık

Emirdağ’daki Koronavirüs Hastaları Konuşuldu

İlçe Hıfzıssıhha Kurulu Toplantısı Kaymakam Osman Bilici Başkanlığında Gerçekleştirildi.

Kaymakamlık Toplantı Salonu’nda, Kaymakam Osman Bilici’nin başkanlığında yapılan toplantıya kurul üyeleri katıldı.
Koronavirüs (Covid-19) Pandemisinin başlangıcından bugüne kadar yapılan testler ve sonuçlarının, vaka durumunun, tedavi süreçlerinin ve filyasyon çalışmalarının ele alındığı toplantıda, İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ömer Biberoğlu tarafından bir sunum yapılarak, Emirdağ’ın Covid-19 tablosuna ilişkin detaylı bilgilendirme yapıldı.

İlçe Sağlık Müdürü Dr. Ömer Biberoğlu yapılacak aşı çalışmalarına değinerek, “Covid-19 süreci bitmiş değil. Aşılarımız geldi. Bugün itibariyle sağlık çalışanlarımızı aşılamaya başladık. Aşılar, bu salgınla mücadelede bizler için büyük bir kolaylık sağlayacak. Bilim Kurulunun açıklayacağı toplumun belirli kesimlerine ilerleyen süreçte aşı çalışmaları başlayacaktır.” dedi.

Kaymakam Osman Bilici, son bir ay öncesine göre alınan tedbirler sayesinde Emirdağ’da aktif vaka sayısında ciddi oranında düşüş yaşandığını belirterek sözlerine şöyle devam etti: “Rehavete kapılmadan Covid-19 salgını ile mücadele çalışmalarının sürdürüleceğiz. Sağlık çalışanlarımız büyük bir özveri ve fedakarlık ile çalışıyorlar. Diğer kurum çalışanlarımız da kendilerine yardımcı oluyor. Allah hepsinden razı olsun. Ellerine, emeklerine sağlık. Bir süre daha ev ziyaretlerini, bir araya gelmeleri erteleyeceğiz.” diye konuştu.

Toplantıya katılan kurul üyeleri de Covid-19 Pandemisi ile ilgili yürütülen çalışmalar ve yapılması gereken çalışmalar konusunda görüş, düşünce ve önerilerini dile getirdiler.

  • Okunma: 2738

Yorumlar (0)Yorum Yap