Emirdağlı Gurbetçilerle Bir Araya Gelecekler

Haberler / Güncel

Emirdağlı Gurbetçilerle Bir Araya Gelecekler

Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici ve Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu Cumartesi günü yurtdışındaki hemşehrilerimizle buluşmak üzere Avrupa’ya gidiyor. Bilindiği gibi başta Belçika olmak üzere Avrupa’da yüzbinin üzerinde hemşehrimiz yaşıyor.

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu geçtiğimiz günlerde yapılan canlı yayında konuyla ilgili şunları kaydetmişti
“Belçika’daki, Fransa’daki ve Hollanda’daki derneklerimizle sürekli iletişim halindeyiz. Bu derneklerimizle biz bir yıla yakındır bir program yapmak istiyoruz. Pandemi bizi çok etkiledi. Biz 10. aydan sonra gide- lim diye düşündük ama pandemi araya girince oradaki arkadaşlar da gelmeyin dedi. Biz de gitmek istemedik. Yani bu yüzden sürekli erteledik. Şu anda Türkiye’de, Belçika’da biraz gevşetildi pande- mi koşulları. Nasip olursa; %90 ihti- malle Allah’tan birşey karışmazsa 19 Mart itibariyle Emirdağ Belediye Başkanı ve Emirdağ Kaymakamı bir haftalık bir yurtdışı yapacağız.

BELÇİKA VE FRANSA’YI ZİYARET EDECEKLER

19 Mart’ta buradan uçağa bineceğiz inşallah 26 Mart’ta tekrar döneceğiz. Planımız şu; Belçika (Brüksel ve Gent belki de Anvers), Paris ve ondan sonra Lyon, Saint Etienne tarafı. Hollanda’da da Am- sterdam veya Harlem ancak Hollanda henüz net değil. Şu anda ilgili arkadaşlar hem Türkiye’de hem de Avrupa’daki arkadaşlarımız çalışıyorlar. Programı onlar yapacaklar. Biz oraya niye gidiyoruz? İlk gittiğimde şunu söyledim; biz buraya para toplamaya falan gelmedik. Bizde çok para var kafanızı yormayın dedik. Biz oraya vatandaşlarımızın dertlerini din- lemeye gidiyoruz. Hem Emirdağ Kaymakamlığı’nı ilgilendiren hem de Emirdağ Belediyesini ilgilen- diren konularda vatandaşlarımızın dertlerini dinleyeceğiz. Oradaki ya- pacak olduğumuz programlara da mutlaka katılsın vatandaşlarımız” dedi.
Bunun yanısıra ilçemiz Kaymakamı ve Belediye Baş kanı’nın Brüksel’deki “vatan daşlarla buluşma” toplantısı 21 Mart günü Belçika saatiyle 18:30’da gerçekleşecek. Chausse de Haecht 173 adresindeki Bizz Türk Derneği’nde gerçekleşecek olan buluşmaya yurtdışında yaşa yan hemşehrilerimizin yoğun ilgi göstermesi bekleniyor.
>Mustafa KOYUNCU

  • Okunma: 1534

Yorumlar (0)Yorum Yap