Emirdağlı Hasan Koyuncu, Belçika’da Belediye Başkan Adayı Oldu

Haberler / Güncel

Emirdağlı Hasan Koyuncu, Belçika’da Belediye Başkan Adayı Oldu

Belçika’da 13 Ekim 2024’de yapılacak yerel seçimlerinde PS partisi Schaerbeek’te Hasan Koyuncu’yu liste başı belediye başkan adayı gösterdi. Emirdağlılar yoğun yaşadığı belediyelerden olan Schaarbeek’te bir ilk yaşanıyor. İlk defa bir Belçikalı Türk belediye başkan adayı gösterilecek.

Schaerbeek’de Sosyalist Parti(PS) üyeleri kullanılan 54 oyun 45’ini alan Hasan Koyuncu’yu liste başı seçti. PS seçim kurulu üyelerinin katıldığı oylama sonucunda kullanılan 54 oyun 45’i evet, 7’si Hayır, 2 çekimser olarak açıklandı. Katılımcıların kullandığı oyların yüzde % 83’ünü alan Hasan Koyuncu Liste başında 1. sırayı, ikinci sırayı Justine Harzé aldı.

Schaarbeek Belediye Başkanlığına PS Liste başı olarak seçilen, Emirdağ Karacalar köyünden, Brüksel Milletvekili ve Brüksel Meclis Başkan Vekili Hasan Koyuncu teşekkür konuşmasında şöyle konuştu “Bugün Schaerbeek Belediyesi tarihi bir gün yaşıyor. Partimizin bugünkü yapılan genel kuruluna 54 üye iştirak etti. Oylamaya katılan 54 kişinin 45, yani % 83’ü benim Liste başında olmam yönünde oy kullanırken, 7 Hayır ve 2 Çekimser oyla seçilmiş oldum. Aldığımız bu sonuçla 13 Ekim’de yapılacak olan yerel seçimlerde, partimiz adına benim liste başı olduğum listeyle seçimlere aday olarak katılmaya hak kazanmış olduk. Bize bu onuru ve güveni veren tüm partili arkadaşlarıma ve Schaerbeek PS yönetimine teşekkür ediyorum. Schaerbeek halkı daha iyi bir yönetim anlayışıyla daha iyi yönetilmeyi fazlasıyla hak ediyor. Biz bunu gerçekleştirmek için genç kadrolar, tecrübeli siyasi anlayış ve partimizin yerel belediyeler politikası doğrultusunda hizmete talip olacağız. Schaerbeek Belediyesinde bir değişikliğe gidilmesi şart. Biz de bu değişikliğin içinde yer almak istiyoruz. Biz 2006’dan beri, 18 yıldır muhalefetteyiz. 18 yıldan sonra Sosyalist Partisinin Schaerbeek Belediyesinin iktidar ortağı olmasını istiyoruz. Bunun içinde hep beraber çalışarak, bunu başaracağız. Vatandaşlara proje ve çalışmalarımızı birebir anlatarak, bunu başaracağımıza inanıyorum. Önümüzdeki 14 ekim seçimlerinde Schaarbeek Belediyesi iktidar ortağı olacağımıza ben gönülden inanıyorum. Tüm vatandaşlarımızı bu vesileyle saygıyla selamlıyor şimdiden desteklerini bekliyorum” diyerek konuşmasını tamamladı.

Hasan Koyuncu Kimdir?
Hasan Koyuncu 8 Mayıs 1981 doğumlu. Emirdağ Karacalar Köyünden, Kadir Koyuncu’nun oğlu. Schaarbeek’te ( Brüksel ) yaşıyor, Türk asıllı Belçikalı siyasetçi ve Sosyalist Parti (PS)üyesi. Brüksel Başkent Bölge Parlamentosu üyesi , Frankofon Parlamentosu Brüksel’in Başkan yardımcısı ve Schaarbeek’te belediye meclis üyesi…
2012 yılında Sosyalist Parti (PS)’ye katıldı ve Ekim 2012’de Schaarbeek’te belediye meclis üyesi seçildi.

Haziran 2014’te Brüksel Başkent Bölge Parlamentosu’na milletvekili seçildi. Daha sonra 2019 bölge seçimlerinde tekrar milletvekili seçilerek listesinde önem sırasına göre 4. sıraya yerleşti. 6.368 tercihli oy alarak listede görevden ayrılan 3 bakanın hemen arkasında yer alarak dikkatleri üzerine çekti.

Hasan Koyuncu doğduğu yerde, Schaarbeek Belediyesinde en popüler olanı ve son iki seçimde tüm partiler arasında en iyi ikinci oyu elde etti. Başarısının ödülünü her seçim sonunda aldı. PS Partisi, başarılı siyasetçiyi gelecek Ekim 2024 seçimlerinde Schaarbeek Belediye Başkan adayı gösterdi.

  • Okunma: 1862

Yorumlar (0)Yorum Yap