Emirdağlılar Gecesi Genele Hitap Etmelidir

Köşe Yazıları / Volkan Yıldırım

Emirdağlılar Gecesi Genele Hitap Etmelidir

Afişler asıldı. Davetiyeler basıldı. 8. Geleneksel Emirdağlılar Gecesi 3 Mayıs Cumartesi günü Eskişehir Özgüven Tesislerinde yapılacak. Bu yılki geceye “Kubat” da şarkılarıyla eşlik edecek. Ancak bu yıl yapılacak gece için telefon ve maille bir çok hemşerimizin katılmayacağı haberlerini alıyorum. Gerekçeleri bu gecenin fiyatlarının Kişi Başı 75 YTL gibi yüksek bir rakam olması. Bende bu görüş paralelinde farklı şeyler düşünüyorum. Çünkü daha önceleri birkaç kez katıldığım bu gecelerde, halkın tabanına hitap etmediğini ve sürekli aynı bir zümreyi kapsamasından üzüntü duydum. Burada daha önceki yazılarımda da belirttiğim üzere Vakıf yetkililerine soruyorum; böyle belli bir gelir grubuna lüks bir ortamda hitap edeceğinize, Atatürk Stadyumunda bu geceyi tertip ederek 5 YTL gibi bir ücret karşılığı binlerce hemşerimize seslenseydiniz daha güzel olmaz mıydı? Vakıf bu hareketiyle geliri ne olursa olsun tüm hemşerilerimizi onurlandırıp, kucaklasaydı daha hoş karşılanmaz mıydı ? Sizce önemli olan bir azınlığın mutlu olup eğlenmesi mi yoksa bir bütünün mü? Birilerinin "Bırak yahu şu hayal aleminde gezmeyi, sen mi kurtaracaksın, sen neden yapmıyorsun, felaket tellallığının lüzumu yok" dediğini duyar gibi oluyorum!... Hakları da olabilir ama bilmezler ki… Şuramda, sol göğsümün içinde herkes için yanan ve tüm benliğimi, ruhumu saran Emirdağlıları bir araya getirebilme ateşinin var olduğunu. İnsan içindeki duygu ve düşüncelere set çekebilir mi hiç? Emirdağlıları toplayarak, bir araya getirebilecek tek bir güç vardır.
O da Emirdağlılar Vakfıdır. Herkes şapkasını önüne alıp düşünmelidir. Bu nedenle Vakıf yöneticilerinin biz bu işi Amatör bir ruhla yapıyoruz, medyatik olamayız deme lüksü yoktur. Artık bir politika değişikliğine gitme zamanının geldiği düşüncesindeyim. Çünkü eğer hep aynı şeyleri yaparsanız, aynı sonuçları alır durursunuz. Nitekim de şu anda olan durum böyle bir Kısır Döngüdür. Artık farklı şeyler yapılmalı yada denenmelidir ki farklı sonuçlara ulaşılabilinsin. Aksi takdirde neden Milletvekilimiz, Belediye Başkanımız yok diye üzülürsünüz…Unutulmamalıdır ki Başarısızlık daha Zekice başlama fırsatından başkaca bir şey değildir. Ve bir yerlerden başlamak istiyorsak Pollanyacılık oynamayı bırakmalı, başarısız olduğumuzu kabul etmeliyiz. Yeniden yapılanma kapsamında tohumlar atmalıyız ki gelecekte meyvelerini alabilelim...M. Volkan Yıldırım (http://yazarvolkan.tr.gg)

  • Güncelleme: 23.04.2008 00:31
  • Okunma: 4428

Yorumlar (12)Yorum Yap

  • ayhan

    yazarımızla aynı görüşteyim. Ortada yanlış giden bir durum varsa, bence eleştirilmelidir. Eleştirilmelidir ki; başarıya giden yolda önemli adımlar atılabilinsin.Ben Eskişehirde yaşıyorum. çok yakın bir arkadaşım Mihalıçcıklılar Derneği yönetiminde. Onların sayıları az olmasına rağmen Eskişehirde ağırlıkları var.Örneğin bir Sivrihisarlı yada Mihalıçcıklıların dernekleri gibi kamu kurumlarına Müdür, İdareci atanmasını yaptıramıyoruz maalesef. 120.000 Emirdağlı var demekle olmuyor bu işler. Hatta Başhekimlerimiz görevden alınıyor,
    Okul Müdürlerimiz sürülüyor kimse bişey yapamıyor. Yazık değil mi ???

  • Volkan YILDIRIM

    AMACIM BU YAZIYLA KİMSEYİ YERDEN YERE VURMAK DEĞİL. AMA ORTADA BİR GERÇEK VAR. BİZİ KİMSE KANDIRAMAZ. ANCAK BİZ KENDİ KENDİMİZİ KANDIRIRIZ. SAYIN KURŞUNKALEM RUMUZLU ARKADAŞIM. BEN ADAY FALAN OLDUĞUMU SÖYLEMİYORUM. ZATEN BELLİ BİR YAŞ GRUBUNUN HEGOMANYASI VAR VAKIFTA. BEN İLGİLENMİYORUM. SİZİ TANIMIYORUM. NERDESİNİZ VE NE İŞ YAPARSINIZ? İSTERSENİZ BENİMLE İLETİŞİM KURARAK BU SORUNLARI YÜZ YÜZE GÖRÜŞEBİLİRİZ. ORTADA BİR AMAÇ VARSA GERİSİ TEFERUATTIR.

  • kara ali

    hökem kadisi gibi laf üretmiyi iyi biliyoruz bedemliyi bitirdiniz sira
    vakvami geldi elestirenler Allah icin emirdagina ne yaptiysa acikca yazsida adamlar emirdag icin sunu yapmis haksizsik ediyorlar diye kayiraim avrupadaki emirdaglilar olarak üzülüyoruz sizin su haliniz
    dedi koduya ayiracaginiz zamani emirdagina birseyler yapmiya ayirsak iyi olur diye dusünüyorum
    yapmiyorsaniz
    yapani elestirme hakkini size kim veriyor ayip vallahi ayip seneyede
    siz yapin eskisehir sehir statyomun
    tutun halk konser verin kolaysa

  • Ahmet ERENOĞLU

    Yazarımıza tekrar KRAL ÇIPLAK diyerek, Emirdağ Burjuvazisinin tepkilerini şimşek gibi üstüne çeken makalesi için tebriklerimi sunuyorum.
    Bu geceye ben de katılmıyorum.
    Artık farklı şeyler yapılmalı gerçekten. Yazarımız güzel söylemiş.
    Aynı şeyler yaparak, aynı sonuca ulaşırsınız. Farklı Şeyler yapılmalı ki gerçekten de farklı sonuçlar alınabilinsin....

  • sedat

    'Emirdağlılık' kavramını insanlara aşılayabilecek bir lider gelmedi. 11 senedir Emirdağlılar Vakfı senede 1 kez Aristokrat kesime yemek vermekten öteye götüremedi Vakfı. Sonuç da ortada. Sıfıra Sıfır elde var sıfır. Ne milletvekilimiz var nede Belediye Başkanı. Eskişehire'de zor bağlanırız bu kafayla.

  • özlem

    KUBAT 25 MİLYAR ALIYORMUŞ 3 ŞARKI İÇİN. YAZIKLAR OLSUN. BU NE BİÇİM EMİRDAĞLI. AYRICA BU VAKIF YÖNETİCİLERİNDE HİÇ AKIL YOK MU? 3-5 ŞARKI İÇİN BU KADAR PARA VERİLİR Mİ ÇOK YAZIK...susmayalım sustukça sıra bize geliyor....Saygılar hemşehrilerime

  • kursunaklem

    Degerli KAYA bende derim ki bu arkadasimiz gelsin aday olsun bu 750 uyeyi binlere hatta onbinlere cikarsin herkesin soz hakki olsun dediginiz gibi gece alemlerinin onunu kessin belli kesimlere yapilan sizn benim gibi disaridan soylemek kolay olsa gerek.Isin aslin iceriye girince belli olur diye dusunuyorum.Yoneticilik kolay olmasa gerek diye dusunuyorm.Simdiki Vakif idareci arkadaslarda ellerinden gelen gayreti gosterdigine inaniyorum.

  • ayisigi

    yorumlarinizin buyuk bolumune katiliyorum.hep ayni insanlar hep ayni piskin yuzler .ve emirdagi bir arpa boyu yol gitmiyor.fakir fukarasini arkasina almamis topluluklarin iyi ve saglikli yuruyebilmesi cok zor.

  • Murat KAYA

    BU ARADA MADEM ESKİŞEHİRDE 120.000 EMİRDAĞLI VAR DİYE BAĞIRIP, DURUYORLAR. O HALDE NEDEN VAKFIN
    750 ÜYESİ VAR HİÇ DÜŞÜNMEDİNİZ Mİ?
    YAKIŞIYOR MU EN AZ 10.000 ÜYESİ OLMASI GEREKMEZ Mİ?
    BUNLAR NE BAŞARISIZ OLDUKLARINI KABUL EDİYORLAR NE DE VAKFA YENİ ÜYE ALIYORLAR. SİZİN GİBİ BİR ARKADAŞIMIZIN ANLAMASI LAZIMDI. BAYKAL GİBİ DÜŞÜN...

  • Murat KAYA

    Sayın Kursunkalem rumuzlu arkadaşım
    Bilmediğiniz bir konu hakkında yorum yaptığınızı düşünüyorum. Çünkü Emirdağlılar Vakfı üyeleri, yani oy veren kesim hep bu zümreden oluşuyor. Birileri çıkıp da biz azınlıkla gece alemleri yapmanın doğru olmadığını söyleyebilir. Vakfın 750 üyesi var. Geceyede 300 ü katılır.
    Oy veren kesim belli. Adam halktan birini getirir mi hiç?
    Gece alemi yapan grup, bunları tasvip eder mi?
    Sorunun cevabı side saklı.
    Saygılar...

  • kursunkalem

    Iyisin hossunda sevgili kardesim yillardir siz neden elinizi bu isin altina sokmuyorsunuz.Madem cok hevesli vede hizmet icin yanan yuregini bastiramiyorsun buyur gel sen bir yonetim olustur gir secime en guzelini yap o zaman tum Emirdaglilar sana minnettar kalir.

  • hmd

    aynen katılıyorum yazara.bırakın bu belli bi zümreye hitap etmeyi artık.kaynasmak tanışmak 300 kişiile sınırlı kalmasın