Emirdağlılardan Ne İstiyorlar

Köşe Yazıları / Melih Can Kalender

Emirdağlılardan Ne İstiyorlar

Hani derler ya "Emirdağlı olmak ayrıcalıktır." diye işte ben de o sözlerle ve eğitim gördüğüm memlekette bunla gurur duyan biriyim. Her insan bir defa da olsa memleketinin adını , kendi adını ve soyadını arama motorlarında aratmıştır değil mi ! İşte ben de bu sefer farklı bir şey yaptım. " Emirdağ haber " diye arattım. İlçemiz adına gayet güzel şeylerle karşılaştım diye bilirim. Ta ki Belçika´da faaliyet gösteren bir internet adresindeki o alaycı ve hakaret derecesine varan karikatürden sonra. Sitede genel olarak ilçemiz ve halkımız adına negatif yönde yazılar yazılmış. Özellikle karikatürü herkese dokunuyor. Gurbette gazete çıkarmak , siyasetçi olmak özellikle Türkleri temsil etmek güzel bir şey . Bunları kaldıramayanlar da var. İşte bir örneği :

O haber sitesinde adresinde ´Emirdağ´ diye aratınca "güldürimece" adlı bir bölüm geliyor. İşte her şey orda bize dokunan noktası ise : " Odun´u siyasetçi yapmışlar ve soru soruyorlar.
"Sorum su : Bay odun, siz de mi Emirdağlısınız ?
BAY ODUN : Tabii ki ! O da ne demek.. Burada Emirdağlı olmadıktan sonra, işin yaş, koçum, bırak siyasetçi olmayı, bir mahalle gazetesi bile çıkartamazsınız.."

Evet arkadaşlar olay böyle bu konu üzerinde konuşulup tartışılması gereken hatta bu karikatürü çizen ve yorumlayan arkadaşa gerekli cevabı verilmesi gerektiğini
düşünüyorum. Çünkü espri yapmanın da bir üslubu ve bir inceliği vardır. Bu karikatürü yayınlayanları kınıyorum. Saygılarımla. Not : Bu yazı ilk olarak Beltürk'de yayınlanmıştır.

  • Güncelleme: 26.08.2006 17:37
  • Okunma: 4847

Yorumlar (0)Yorum Yap