Eskişehir'de Çorumlu Sesleri

Haberler / Siyaset

Eskişehir'de Çorumlu Sesleri

Eskişehir Büyüksehir Belediye Başkanı aday adaylığı için Emirdağlı Emniyet Genel Müdür Yardımcı Mahmut Çorumlu'nun ismi ön plana çıktı.

Eskişehir genelinde birçok yerde Mahmut Çorumlu ismi ön plana çıkmaya başladı. Halen Emniyet Genel Müdür Yardımcı olarak görev yapmakta olan Çorumlu Aslen Emirdağlıdır. Çorumlu Eskişehir’de uzun zamandandır adından söz ettiriyor. Herkesçe Kentten hiç kopmadığı biliniyor. Mesleki kariyerindeki başarılarla anılan Çorumlunun Eskişehir sevdalısı olması Onu hiç bir zaman memleketinden koparamadı.
Bir yandan Türkiye’nin gündemini oluşturan suç örgütleri ile mücadele etti bir yandan da hemşehri dernekleri, vakıfları ve Sivil Toplum Kuruluşları ile bir araya geldi. Eskişehirin sorunları ile yakından ilgilendi. Eskişehirlilere her zaman kapısını açık tuttu. Biraz araştırmayla kendisinin görev yaptığı her ilde halkla iç içe çalışıp insan odaklı bir yönetim anlayışını benimsediğini görmek çok ta zor değildir. Efsane Emniyet Müdürü Gaffar Okkan ile yakınen çalıştığı ve onun ekolünün uygulayıcılarından olduğu görülmektedir. Emniyet personeli tarafından çok sevilip sayıldığı görev yaptığı her yerde Babacan tavırları ile dikkat çekmektedir. Eskişehir’de bir çok kesimin ortak görüşü Ak Parti de olan kırgınlıkları küskünleri giderebilecek toparlayıcı, birleştirici, Devlette edindiği tecrübeleri sokağa yansıtabilecek, Herkesimin oyunu alabilecek Ankara bürokrasisini Eskişehir yerel yönetimine pozitif yansıtacak biri olarak görülüyor.

Mahmut Çorumlu Kimdir ?
Mahmut Çorumlu, 1968 yılında Emirdağ ilçesinde doğdu. 1986 yılında Polis Kolejinden, 1990 yılında Polis Akademisinden mezun oldu. 1990 yılında Ankara Emniyet Müdürlüğünde Komiser Yardımcısı olarak göreve başladı.
Sırasıyla Kars, Sinop, Sivas, Kastamonu İl Emniyet Müdürlükleri; KOM Daire Başkanlığı ve Polis Teftiş Kurulu Başkanlığında görev yaptı.
2008-2010 ve 2012-2013 yılları arasında BM (Birleşmiş Milletler) barış gücü bünyesinde Fildişi Sahilinde görev yaptı.2017 yılında “İstihbarat ve Karşı İstihbarat Hizmetlerinin Arasındaki İlişkiler” konulu çalışması ile tezli yüksek lisansını tamamlamıştır. 2016 yılı Ekim ayından 2019 Eylül ayına kadar görevini Kırıkkale Emniyet Müdürü olarak yerine getirdi.
2019 Eylül ayında Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Daire Başkanlığına atanan Sayın Mahmut ÇORUMLU iyi derecede Fransızca bilmekte, evli ve iki çocuk babasıdır.
Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele Başkanı Mahmut Çorumlu, Emniyet Genel Müdür Yardımcısı olarak görevlendirildi

  • Okunma: 1298

Yorumlar (0)Yorum Yap