Eylül Ayı Portresi: Fethi Yılmaz Sezer

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Eylül Ayı Portresi: Fethi Yılmaz Sezer

www.emirdag.gen.tr 2009 yılı Eylül ayı portresi: Emirdağlı İş Adamı Fethi Yılmaz Sezer. Ticarette uzun yıllardan bu yana girişmleriyle ve yatırımlarıyla dikkat çeken Eskişehir Spor Eski Başkanı Fethi Yılmaz Sezer; son yıllarda sosyal sorumluluk projeleriyle de dikkat çekiyor. İşte Fethi Yılmaz Sezer'in hayatı:

26 Ocak 1938 tarihinde Emirdağ’da dünyaya gelen Fethi Yılmaz Sezer, ilkokulu ve ortaokulu Emirdağ İnkılap İlkokulu’nda tamamladı. Emirdağ Ortaokulu'nun ikinci mezunlarından olan Sezer, liseyi Eskişehir Atatürk Lisesi’nde bitirdi. 1962 yılında İstanbul Üniversitesi Hukuk Fakültesi'nden mezun olmasının ardından 10 yıl kadar Eskişehir’de avukatlık yapmıştır ve bu süreçte ticaret hayatında önemli aşamalar kaydetmiştir.

Eylül Ayı Portresi: Fethi Yılmaz Sezer - Emirdag.gen.trTicari hayatında 60 yılı geride bırakan Fethi Yılmaz Sezer, ticarete 1948 yılında manifatura dükkanında çırak olarak başlamış ve 1950 yılında 12 yaşında bir çocukken, ticarete olan ilgisi sayesinde Bursa Karacabey’e ekin biçmeye giderek devam etmiştir. 1960 yılında gerçek anlamada ticaret hayatına atılmış, Eskişehir’de manifatura, gayrimenkul alım-satımı, inşaat sektörü, otobüs işletmeciliği ve otobüs yapımı olmak üzere 1978 yılına kadar birçok alanda faaliyet göstermiştir. Aynı yıllarda sosyal sorumluluk bilinci ile 5 yıl boyunca Eskişehir Spor Kulübü'nde başkanlık da yapmış ve 5 yıllık başkanlık döneminde Eskişehir Spor Kulübü 1. ligde mücadele etmiştir.Başkanlık dönemi sonrası Eskişehir Spor Kulübü'nün hiç borcu olmadığı gibi kulübe gelir getirmesi amacı ile yapılmış düğün salonu, kamp yapılabilecek kulüp binası gibi yatırımların da sahibi olmuştur.

Eylül Ayı Portresi: Fethi Yılmaz Sezer - Emirdag.gen.tr1979-1980 yıllarının başlarında Türkiye’nin ve dünyanın hızla değişimini de takip ederek turizm ve otelcilik yatırımlarını gelecekte önem kazanacağını keşfeden Sezer, ilk çalışmalarını Eskişehir’de Gamgam Oteli'ni satın almakla başlamış, takip eden yıllarda İstanbul Akaretler'de, Housez&Suits Otel adı ile halen faaliyetine devam eden, ikinci bir otel hizmete açmıştır. 1985-1986 yıllarında ise Türkiye turizminin farklı yönlere kaydığını fark ederek yeni bir keşif için Antalya-Manavgat beldesinde yatırımlara başlamış; Avrupalı tüketiciler ve yatırımcılar tarafından en çok tercih edilen, örnek gösterilen ve sektörün en saygın ödüllerini almaya hak kazanan Manavgat-Çolaklı'da kurulu iki adet 5 yıldızlı, bir adet 4 yıldızlı olmak üzere 820 odalı, 2500 yataklı işletmelerin sahibi olmuştur.

Turizm sektöründeki sağlıksız ve bilinçsiz büyüme, sosyal ve çevreci yatırım temellerini atmak, turizmde kaliteli hizmet sunmak, eğitimli eleman yetiştirmek amacıyla Fethi Yılmaz Sezer Turizm Anadolu Meslek Lisesi'nin ve otellerde konaklayan misafirlere sağlıklı ve kaliteli yiyecek sunmak amacıyla da 180.000 m2 alana sahip Rani Çiftliği'nin kurulmuştur. Bugün Fethi Yılmaz Sezer Turizm Anadolu Meslek Lisesi'nde Türkiye’nin dört bir yanından 600 öğrenci eğitim görmektedir. Bu öğrenciler uygulamalı derslerini Sezer Group'a ait otellerde yapmaları için her türlü imkan sağlanmakta, mezun olduklarında iş imkanlarına sahip olmaktadırlar. Bu öğrencilere ayrıca yatılı eğitim için yurt imkanı da sağlanmış ve en iyi şartlarda eğitim görme ve burslu eğitim fırsatı sunulmuştur. Fethi Yılmaz Sezer Özel Yurdu'nda Türkiye’nin 35 vilayetinden 99 öğrenci barınmaktadır.

Eylül Ayı Portresi: Fethi Yılmaz Sezer - Emirdag.gen.trTurizmde rekabette farklılık yaratmak ve bünyesinde bulunan 5 yıldızlı otel (Club Grand Side, Club Grand Aqua, Hotel Grand Side) misafirlerine daha kaliteli ve sağlıklı ürün sağlayabilmek amacıyla 1995 yılında kurulmuş Rani Çiftliği, Antalya bölgesinin ve Türkiye’nin önde gelen en büyük çiftliklerinden birisi haline gelmiştir. Rani Çiftliği'nde bugün itibari ile 800 adet büyükbaş hayvan, 550 adet küçükbaş hayvan olmak üzere toplam 1350 adet hayvan bulunmaktadır. Türkiye’de doğal ortam dışında nadir olarak yetiştirilen su mandası (bufalo), anguz, şevrole, montofon, simental ve holstein inek çeşitleri ve saanen keçi çeşitleri bulunmaktadır. Bu hayvanlar en modern ahırlarda özel üretilen organik yemlerle beslenmekte, yaz şartlarına uygun klimalı ortamlarda bakılmaktadır. Tam donanımlı arıtma tesisi bulunan Rani çiftliği, ISO 22000 kalite güvenlik şartlarına göre faaliyet göstermektedir. Hayvanlardan elde edilen günlük 4 ton civarında süt modern mandırada işlenerek otel misafirlerinin (Club Grand Side, Club Grand Aqua, hotel Grand Side) tüketimi için, Hollanda peyniri olarak bilinen Edam, Maasdam, Gouda peyniri sade-baharatlı kaşar ve beyaz peynir çeşitlerine dönüştürülmektedir. Çiftlik Türkiye’de yabancı peynir üretim izin belgesini almış ilk tesislerdendir. Sezer Group, otel ve çiftliğinde değişik türde meyve ve diğer bitki çeşitleri olmak üzere toplam 25.000 adet ağaç ekimi yaptırılmıştır.

Hayatında özellikle iki hususa dikkat çeken Sezer; bunlardan birincisini "Türkiye’nin ve dünyanın neresinde olursam olayım bana nerelisin dedikleri zaman Emirdağ’lıyım demekle her zaman iftihar etmişimdir. Zira o toprağın yapısından kaynaklanan bir husus var. İnsanı her zaman mert, çok çalışkan, cefakar, fedakar ve ailesine düşkün bir toplumdur." ve bir diğerini de  "Çocukluğumun ve gençliğimin başlangıcının geçtiği ve yaşamım hafızamda dün gibi canlanan o güzel Emirdağ’ını  aklımdan hiçbir zaman çıkarmadım." sözleri ile vurguluyor.

"Ailem Emirdağ’ın önde gelen varlıklı ailelerinden olmasına rağmen, çocukluk yıllarım ocakta  ısınmak için tezek yakılan, gaz lambası ile ders çalışılan ortamları yaşayarak geçti. Bu dönemden beri Türkiye’nin gelişim sürecini ve hangi aşamalardan geçtiğini sürekli takip ettim. Önce ocakta tezek ile ısındık, sonra odun sobasına geçtik, daha sonra kuzine devri başladı ve bugünlere geldik. Bütün bu aşamalar aynı zamanda Türkiye’nin de aşamaları olmuştur. Geçmişte yaşadıklarım daha dün gibi belleğimde yaşamını sürdürmektedir." cümleleriyle geçmişine olan bağlılığını sürdürdüğüne dikkat çekiyor.

"Uzun yıllar ticaret hayatının içinde olan ve Türkiye’nin her türlü  yakın tarihini yaşamış bir kimse olarak bugüne kadar yaptığım  işlerde başarılı ve dürüst olmanın mutluluğunu yaşıyorum." diyen ve insana yatırım en güzel yatırım olduğunu vurgulayan Sezer "Bu husus benim ve aile fertlerim için mutlulukların en büyüğüdür" sözleriyle duygularını dile getiriyor. Sezer Group bugün Türkiye’nin önde gelen turizm, eğitim, organik tarım, büyükbaş ve küçükbaş hayvan çiftliklerinin sahibi olarak faaliyetlerine devam etmektedir.

Evli ve üç çocuk babası olan Fethi Yılmaz Sezer'e ait Sezer Group'ta 750 kişi çalışmaktadır.

  • Okunma: 16482

Yorumlar (7)Yorum Yap

  • İsa Dalgıç

    Muhteşem bir san , insan işçisinin yiyeceğini kendi konturol edermi? Ama bu adam konturol etmekte, Biri bin olsun sadece 1 dönem yıllar önce, otelinde çalışmıştım çok değerli bir insan olduğunu söylemek geldi içimden ekmeğini yediğim için.Ama çiftliğinde hayvanların, yavrularının işçiler tarafından çalındığını söylemek gerek.

  • fethiye

    Çocukluğumdan beri tanıdığım ve taktir ettiğim büyük insan.Başarılarınızın devamını dilerim.

  • KENAN SEZER

    SIMDIYE KADAR HEP BASARISINI DUYDUGUM AMA TANISMAYA FIRSAT BULAMADIGIM SAYIN YILMAZ AMCANIN BASARILARININ DEVAMINI DILER SAGLIKLI GUNLER DILERIM
    KENAN SEZER BRUXELLES/BELCIKA

  • mehmet sezer

    sayın Yılmaz Sezer amca başarılar dilerim...

  • emirdağ lı

    eski emirdağlılardan kalmadı maalesef....

  • rkocak03

    allah başarılarının devamamını getirsin inşaallah , ne güzel ifade etmiş emirdağ insanını .....

  • emirdağ lı

    BAŞARILARINIZIN DEVAMINI DİLERİZ.......