Gent Şehrine Emirdağ Caddesi İsim Teklifi Verildi

Haberler / Güncel

Gent Şehrine Emirdağ Caddesi İsim Teklifi Verildi

2024 yılında Belçika’ya Türk göçünün 60. yıldönümü anılacak. Belçika'da bir takım kutlamalar için hazırlıklar devam ediyor. Belçika Gent şehrine gelen Emirdağlı gurbetçilerden olan ve şuanda Milletvekilliği görevini yürüten Emirdağlı Milletvekili ve Gent Belediye Meclis Üyesi Veli Yüksel, Gent Belediye Başkanına bir teklifte bulundu ve 60. yılda Gent'te bulunan bir cadde ya da meydana Emirdağ isminin verilmesini teklif etti.

Gent şehrinde yaşayan Emirdağlıların yıllardır sohbet ortamlarında dile getirdiği "Neden bir sokak yada caddede ismimizi kullanmıyorlar. Belçikalı siyasetçiler Emirdağlılara değer vermiyor mu?” serzenişlerine Veli Yüksel: “Emirdağlı Türk aileler yıllardır Gent sokaklarının, özellikle de Sleepstraat’ın bir parçası olmuştur. Emirdağ’ın Gent’le ve Gent’te yaşayan Türklerle bu denli bağlantılı olması nedeniyle, Gent’te bir meydan veya caddeye bu Emirdağ’ın adının verilmesini öneriyorum. Gent ve Emirdağ arasındaki tarihi bağı ölümsüzleştirilmeliyiz ve bu da bir meydan ya da caddeye Emirdağ’ın adının verilmesiyle yapılabilir. Göçün 60. Yılını kutlayacağımız 2024 yılı anısına böyle bir teklifte bulundum. Böyle bir girişim yarım asırdan fazla şehrimizde yaşayan on binlerce Türk kökenli Gentliyi onure edecektir.” şeklinde konuştu.

Gent Belediye Meclisinde Emirdağ meydanı, caddesi önergesini üyesi olduğu Belediye Meclisinde dile getiren Veli Yüksel: “Belediye başkanı Mathias De Clercq’in teklifime olumlu cevap vermesi beni ziyadesiyle memnun etmiştir. Bu olumlu karar Belediyemizin toplumumuza sıcak yaklaşımının bir göstergesidir. Gent Türk ve Emirdağ halkı adına herkese şükranlarımı sunuyorum.” dedi.

Veli Yüksel’in, Emirdağ ve Gent arasında Göç’ün tarihçesi ve İzlenimlerini kaleme aldığı kitabı Gent Belediye Başkanı Mathias De Clercq’e takdim etti.

  • Güncelleme: 29.11.2023 00:49
  • Okunma: 974

Yorumlar (0)Yorum Yap