Gurbetçilere Askerlik Ücreti Değişmedi

Haberler / Güncel

Gurbetçilere Askerlik Ücreti Değişmedi

Türkiye Cumhuriyeti Brüksel Başkomsolosluğu tarafından yapılan açıklamada; Dövizle askerlik yapmak isteyen ve koşullara sahip tüm vatandaşlarımızın "T.C. Milli Savunma Bakanlığı Dövizle Askerlik Uzaktan Eğitim Portalı" üzerinden uzaktan eğitimlerini tamamlamaları gerekmektedir, denildi.

Dövizle askerlik yapmak isteyen ve koşullara sahip tüm vatandaşlarımızın
1. https://dovizle.msb.gov.tr adresinden "T.C. Milli Savunma Bakanlığı Dövizle Askerlik Uzaktan Eğitim Portalı" üzerinden uzaktan eğitimlerini tamamlamaları gerekmektedir.
- Anılan eğitim internet üzerinden 1-2 saat gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanabilmektedir.
- Diğer başvuru evrakları tam olsa da uzaktan eğitimi tamamlamayan yükümlülerin başvuruları alınamamaktadır.
- Eğitimi tamamlayan vatandaşlarımız, randevu günü ve saatinde T.C. Kimlik kartları, gerekli diğer evraklar ve 2000 euro nakit ile Başkonsolosluğumuza müracaat ederek ödemeyi burada yapacaklardır.
2. Daha önce çifte vatandaş olduklarını bildirmemiş vatandaşlarımızın öncelikle www.konsolosluk.gov.tr adresinden vatandaşlıklarını bildirmek üzere de randevu alarak bu işlemlerini tamamlamaları gerekmektedir.
- Çifte vatandaşlık bildirimi için randevunuza gelmeden önce belediyeden çifte vatandaşlığın kazanıldığı tarihi gösterir belge temin etmeniz gerekmektedir. (Cértificat de nationalité avec mention de la date d'aqusition)
- Yalnızca Başkonsolosluğumuz görev bölgesindeki yükümlülerin işlemleri kabul edilebilmektedir.

Dövizle Askerlik Halen 2bin Euro

Dövizle askerlik yapmak isteyen ve koşullara sahip tüm vatandaşlarımızın https://dovizle.msb.gov.tr adresinden "T.C. Milli Savunma Bakanlığı Dövizle Askerlik Uzaktan Eğitim Portalı" üzerinden uzaktan eğitimlerini tamamlamaları gerekmektedir. Anılan eğitim internet üzerinden 1-2 saat gibi kısa bir süre içerisinde tamamlanabilmektedir. Eğitiminizi tamamladıktan sonra www.konsolosluk.gov.tr adresinden dövizle askerlik işlemi için randevu alarak Başkonsolosluğumuza müracaat edebilirsiniz. Dövizle askerlik bedeli halen 2000 Euro’dur. Uzaktan eğitimi tamamlayıp belgeleriyle randevulu gelen vatandaşlarımızın ödemesi alınmaktadır.

Vatandaşlarımıza saygıyla duyurulur.

  • Okunma: 2606

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Emirdağ

    Yazıda halen diyor zaten yeni kanun nisanda değişecek halen 2.000 euro olması nisanda da 2.000 olacak anlaminda degil