Haziran Ayı Portresi: Yard.Doç.Dr.Ferit Fıçıcı

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Haziran Ayı Portresi: Yard.Doç.Dr.Ferit Fıçıcı

www.emirdag.gen.tr Haziran Ayı Portresi Yard.Doç.Dr.Ferit Fıçıcı

Afyonkarahisar'ın Emirdağ İlçesi-Salihler Köyünde 12.Temmuz.1978 Yılında dünyaya geldi. Köyde Emin Ağalar sülalesi olarak tanınan Ferit Fıçıcı, eğitim hayatının tamamını Eskişehir’de tamamladı. 1995 ve 2000 yılları arasında torna tesviye ustası olarak bir fabrikada çalıştı. Daha sonra ÖSS sınavını kazanarak 2000 yılında Makine Eğitimi bölümünü kazandı. Sırasıyla 2004,2006 ve 2012 yılları arasında Lisans, Yüksek Lisans ve Doktora Eğitimi tamamladı.

2005 yılında Gebze Yüksek Teknoloji Enstitüsü’nün açmış olduğu sınavı kazanarak Enerji Sistemleri Mühendisliği, Yenilenebilir Enerji Kaynakları Anabilim Dalında Uzman olarak ilk akademik hayatına başlamış oldu. Burada bulunduğu üç yıl içerisinde çok sayıda DPT, Tübitak ve diğer projelerde görev aldı. Rüzgar türbin kanatlarının tasarımı ve prototip üretimini gerçekleştirdi. Bu prototip ticari olarak kullanılmaktadır.

2008 yılında Sakarya Üniversitesi’ne Araştırma Görevlisi olarak geçiş yaptı. 2011 yılında akademik ödül kazandı. 2012 yılında Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Ana bilim Dalına Öğretim Üyesi olarak atandı. Amerika Birleşik Devletlerinin University of Kentucky ve İngiltere’nin Loughborough University üniversitelerinden misafir öğretim üyesi olarak araştırma ve ders vermek üzere davet edildi. Bilimsel aktiviteler ve Uluslararası projelerle yurt dışına gitti. Uluslararası dergilerde yayınlanmış çok sayıda çalışmaları bulunmaktadır. Ayrıca iki adet uluslararası dergide editörlük yapmakta olan Fıçıcı, halen Sakarya Üniversitesi Teknoloji Fakültesi Makine Mühendisliği Ana Bilim Dalında Yard. Doç. Dr. olarak görev yapmaktadır.Yabancı dili İngilizcedir. Evli ve 1 oğlu vardır.

Fotoğraflar

  • Okunma: 9082

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • Ayşe

    Kendisi Abim olur. Emeklerinin karşılığını bulmaya başladı. Çalışmayı seven azimli , merhametli, dürüst bir insandır. Rabbim yolunu açık etsin

  • Tahir OKUTAN

    Allah yolunu açık etsin. Başarılar diliyorum.

  • Ziya EKŞİ

    Merhabalar,

    Kendisi ile hemşehri olmamıza rağmen Sakarya Üniversitesi'nde tanışmak nasip oldu. Ferit Hoca'mla aynı fakültede çalışmaktayız. Kendisi genç yaşına rağmen oldukça başarılı. İlerleyen dönemlerde akademik başarılarını artırarak devam ettirecektir. Kendisine başarılar diliyorum.