İlk Belediye Meclisi Kararı:Doğalgaz

Haberler / Güncel

İlk Belediye Meclisi Kararı:Doğalgaz

Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’ya, göreve geldiği günden bu yana tebrik ve hayırlı olsun ziyaretleri devam ediyor. Başkan Koyuncu; 31 Mart Mahalli İdareler seçimlerinde AK Parti Belediye Başkan Adayı iken seçim vaadi arasında yer alan doğalgaz çalışmalarıyla ilgili birçok görüşme gerçekleştirmişti.

Serkan Koyuncu, birçok basın yayın kuruluşuna verdiği demeçlerde de Emirdağ’da doğalgazın yaygınlaştırılması için ellerinden geleni yapacağını en önemlisi de ilk belediye meclisi toplantısında daha önceden alınan kazı bedelinin alınmayacağını dile getirmişti.

8 Nisan 2019 tarihinde Emirdağ Belediye Meclisinde yapılan görüşme sonrasında 2019/71 sayılı karar ile “Bazı belediyelerce zemin tahrip ve üst kaplama bedellerinde önemli ölçüde artışlar yapılması ve bu artışların doğalgaz dağıtımı yapan şirketlerce tarifelere yansıtıldığı, bu durumun vatandaşları olumsuz etkileyeceği göz önüne alındığında, doğalgaza yönelik alt yapı yatırımlarının teşvik edilip yaygınlaştırılmasına katkı sağlamak ve bu sayede bu tür yatırımların vatandaşa yansımayacak maliyetini azaltabilmek amacıyla zemin tahrip ve üst kaplama bedelleriyle ilgili belediye meclislerince karar almak suretiyle bedelsiz de yapılmasının mümkün olabileceği değerlendirildiğinden 31.12.2020 tarihine kadar doğalgaz şirketi tarafından yapılacak olan tahrip ve üst kaplama bedellerinden ücret alınmaması oy çokluğuyla karar verilmiştir.” denildi. Belediye Meclisindeki karara MHP’li bir meclis üyesi hariç tüm üyeler onay vererek oy çokluğu sağlanmış oldu.

Başkan Serkan Koyuncu’nun ilk belediye meclisi toplantısında belediye meclis üyeleriyle aldığı bu kararla Emirdağ’da doğalgazın yaygınlaştırılması için yapılan en önemli adım olarak kayıtlara geçti.

  • Okunma: 4629

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • mehmet

    vay be ne memleket sevdalısıymışşş

  • Süleyman

    O mhpli senin sözün gecmez herkes ne derse sende evet diyeceksin sen artik küçüldun

  • Caner

    Doğalgazın gelmemesini isteyen o mhp'li üye kim ? İsmini verin de memleket hain görsün bilsin duysun.