Liposuctionla Yeni Bir Hayat Garantisi

Haberler / Görsel Medya

Liposuctionla Yeni Bir Hayat Garantisi

Liposuction vücudunuzdaki yağ birikiminden kurtulmanın tek çözüm yoludur. Ne kadar kilo verilse, spor yapılsa da bazı kişilerin vücutlarında kalıcı hale gelen inatçı yağlar bir türlü giderilemez. Bölgesel olarak yerleşen yağlar karında, belde, kalçada, basenlerde, kol ve bacaklarda kötü görünüme yol açar. Dışa doğru bombeli bir görünüm, hantal, kalın, kontürsüz bir yapı oluşturur. Kişiler bu yüzden mutsuz olurlar. İstedikleri giysileri giyemez, olduklarından yaşlı görünmenin dezavantajını yaşarlar. Liposuction böyle durumlar için kurtarıcı bir işlemdir. Liposuctionla yeniden doğmuş gibi gençlik günlerindeki forma hem de kalıcı olarak kavuşmak oldukça kolaydır. Liposuction sonrasında yaşamınızda oluşacak değişimler yadsınamayacak ölçüde belirgindir.

Liposuction: Yağ Aldırmak

Liposuction zayıflama ile verilemeyen inatçı yağların vücuttan çekilmesidir. Yağlar vakumla çekilerek alındığı için “yağ çekmek” anlamındaki Liposuction kelimesi bu işleme adını vermiştir. Her kişinin vücut ve cilt yapısı farklı olduğu için farklı teknolojilerle uygulanan Liposuction yöntemleri geliştirilmiştir. Aktif olarak kullanılan Liposuction teknikleri şunlardır:
* Vaser Liposuction: En çok tercih edilen Liposuction yöntemidir. Bu yöntemde yağlar ultrasonik ses dalgaları aracılığıyla parçalanarak sıvı halde vücuttan alınır. Vaser Liposuctionun diğer yöntemlerden farkı sadece yağ dokuyu parçalamasıdır. Çevre dokulara hiçbir zarar gelmez. Bu durum hem kolay ve hızlı iyileşme sağlar hem de alınan yağlar vücudun başka yerlerinde yağ enjeksiyonu olarak kullanılabilir.
* Lazer Liposuction: Yağlar lazer ışınlarıyla parçalanarak sıvı halde vücuttan alınır. Bu yöntemde yağların yanı sıra çevre dokular da parçalandığı için gevşeme yaşayan ciltlerde daha gergin ve sıkı bir etki oluşturulmaktadır.
* Radyofrekanslı Liposuction: Yağlar radyofrekans enerjisiyle parçalanarak vücuttan alınır. Radyofrekansın yüksek ısısıyla yağlar parçalanırken bağ doku da kısalarak kolajen dokuların aktiflenmesi sağlanır. Bu sayede sıkı, gergin bir cilt yapısı oluşur.
* Lipomatik Liposuction: Ses dalgaları aracılığıyla parçalanan yağlar vakumlanarak vücuttan alınır. Bu yöntemin etkisi selülit gibi dalgalı cilt görünümlerini yok etmesidir. Böylelikle pürüzsüz, aydınlık bir cilt elde edilir.
Liposuction yöntemlerinde farklı enerjiler kullanıldığı için her yöntemin ayrı cihazı vardır. Ama uygulanma genel itibariyle aynıdır. Liposuction uygulanan bölgenin büyüklüğüne göre genel ya da lokal anesteziyle yapılır. Uygulama alanında çok sayıda minik kesi açılır. Her kesiye birer kanül yerleştirilir. Kanül ince ve her iki ucu açık borudur. Kanülün bir ucu Liposuction cihazına bağlanırken bir ucu da cilt altına iletilir. Kanül Liposuction cihazından gelen enerjiyi cilt altı yağ dokulara iletir. Yağlar parçalanarak sıvı ya da katı şekilde vakumla çekilir. Kesiler dikişle kapatılır. Uygulama 30 dakika ile 6 saat arası sürer. Liposuction genellikle tek seans yapılır. Kişinin fazla miktarda yağının alınması gerekiyorsa 2. seans düzenlenebilir. Her seans arasında 40 günlük bir süre olmalı ve seans süresi 6 saati aşmamalıdır.

Liposuction Ameliyatına Hazırlık

Liposuction ameliyatının risksiz geçirilmesi için öncesinde dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:
* Kan sulandırıcı ve ağrı kesici ilaç alımı bırakılmalıdır.
* Sigara kullanılmamalıdır.
* Vücut kitle endeksi 30’un altında olmalıdır.
* Güneşte kalınmamalı, uygulama alanındaki derinin yanmamasına özen gösterilmelidir.
* Kalp, diyabet, tansiyon gibi hastalıklar, alerjik reaksiyonlar hakkında doktora mutlaka bilgi verilmelidir.
* Hamile ya da emzirme döneminde olunmamalıdır.

Liposuction Sonrasındaki Süreç
Liposuction sonrasında kişinin durumuna göre hastanede kalmak gerekebilir. Uygulama alanında kızarma, şişlik gibi etkiler görülmesi olağandır. Uzun süren operasyonlardan sonra biraz ağrı hissedilebilir. 5-6 gün içerisinde olumsuz tüm etkiler kaybolur. Liposuction sonrasında istenen sıkı, ince etkinin sağlanabilmesi için dikkat edilmesi gerekenler şunlardır:
* Düzenli olarak korse takılmalıdır.
* Uygulama alanı darbelerden korunmalı, üzerine yatılmamalıdır. Ayrıca işlem bölgesi kaşınmamalı, kozmetik sürülmemelidir.
* Çok sıcak banyo yapılmamalı, yoğun buharlı ortamlarda bulunulmamalıdır.
* Spor yapılmamalı, eşya kaldırılmamalıdır.
* Bol su tüketilmeli, sigara, alkol gibi zararlı alışkanlıklardan uzak durulmalıdır.
* Doktorun önerdiği şekilde masaj uygulanması, soğuk kompres yapılması ve gerekirse ağrı kesici alınması gerekir.
Liposuction ameliyatı sonrası istenen formda görünüme 1-2 ay sonra ulaşılmaktadır.

Liposuction Uygulama Bölgeleri

Liposuction işlemi yağlanmadan şikayet edilen her bölgeye uygulanabilir. Aynı ameliyatta birden fazla bölgeye Liposuction yapılabilir. En sık uygulanan alanlar:
* Karın-bel bölgesi
* Gıdı bölgesi
* Kalça-basen bölgesi
* Kol-bacak bölgesi
* Göğüs bölgesi
* Sırt bölgesi
Liposuction büyük ya da küçük her alana rahatlıkla uygulanabilir.

Liposuction İçin En Uygun Zaman

Liposuction yaptırmak için 18 yaşını doldurmuş olmak gerekir. Emzirme döneminde olan kadınlar emzirme döneminin bitmesinden 1 yıl sonra Liposuction yaptırabilirler. Tüp mide ameliyatı olan ve ideal kiloya ulaşan kişiler 1 yıl sonra yağ aldırma işlemi yaptırabilirler.
Liposuction her mevsim yapılabilen bir işlemdir. Fakat uygulamadan sonra güneşte kalmamak gerektiği için yaz tatili planlayan kişilerin Liposuction işlemini bahar ya da kış aylarında tercih etmeleri tavsiye edilir.

Liposuction Riskleri

Liposuction ameliyatı esnasında ve sonrasında enfeksiyon, kanama, pıhtı birikimi gibi çeşitli riskler oluşabilir. Cilt yüzeyinde dalgalı görünüm, cilt yanığı gibi görsel riskler de söz konusudur. Tüm bu risklerin oluşmadan engellenmesi için ameliyat öncesinde önlem alınması gerekir. Deneyimli plastik cerrah tarafından yapılan Liposuction ameliyatlarında olası riskler önceden hesaplanarak oluşması önlenir. Bu nedenle Liposuction işleminin uzman hekim tarafından Sağlık Bakanlığı onaylı kurumlarda gerçekleştirilmesi zorunludur.

Liposuctionla Gelen Yenilikler

Liposuction ile yaşanan fiziksel ve ruhsal değişiklikler şunlardır:
* Yağ fazlalıklarından kurtularak daha hafif, formda, sıkı, fit bir görünüme ulaşılır.
* Liposuction uygulanan alanda hatlar belirgin hale gelir.
* Liposuction uygulanan alanda cilt yapısı pürüzsüz, aydınlık bir yapıya kavuşur.
* Kişi daha genç, dinamik, canlı görünür.
* Vücut duruşu değişir. Saklamaya gerek duyduğu bir bölgesi olmadığı için daha dik durur.
* Kişinin kendine güveni ve sosyalliği artar.
* Çekiciliği arttığı için karşı cins tarafından daha çok beğenilir.
* İstenen giysiler rahatlıkla giyilebilir.
* Daha estetik görünmesi görsel iş sektörlerinde kişiye avantaj sağlar.

Liposuctionla Kalıcı ve İzsiz Etki

Liposuctionun çifte faydası onu diğer uygulamalardan ayıran en önemli özelliğidir. Liposuction hem kalıcı etkiye sahiptir hem de ameliyat izi kalmadan yapılan tek uygulamadır. Liposuction ameliyatı dengeli beslenip, spor yapılıp, aşırı kilo alınmadığı sürece etkisi ömür boyu sürer. Ameliyat sonrasında kişi kilo alırsa yeniden yağlanma oluşacağı için ameliyat etkisi kaybolur. Böyle bir durumda yeniden Liposuction yapılabilir.
Liposuction uygulaması için açılan kesiler minimal boyutta olduğu için iyileşme süreci sona erdiğinde yok olurlar. Liposuction yapıldığına dair ciltte hiçbir iz kalmamaktadır.

Liposuctionla Yapılan Kombine Operasyonlar

Liposuction en sık kombine edilen uygulamalardandır. Sıklıkla yağ enjeksiyonu, karın germe, meme estetiği, annelik estetiği gibi işlemlerle birlikte uygulanır. Aynı ameliyatta birden fazla uygulamanın kombine edilmesi hem zamandan tasarruf sağlamakta hem de iyileşme sürecini hızlandırmaktadır. Kombine ameliyatlar ekonomik olarak da daha avantajlı olmaktadır.

Liposuction Fiyatları

İlk muayene esnasında öncelikle kişinin yağ fazlası olan bölgeleri tespit edilir. Liposuction fiyatı için hangi bölgeden ne kadar yağ alınması gerektiği belirlenir, ayrıca uygulanacak teknik, başka işlemlerle kombine edilip edilmeyeceği, malzeme kalitesi, doktor deneyimi gibi unsurlar da fiyatı etkilemektedir. Bu nedenle Liposuction fiyat bilgisi ancak yapılacak muayene sonrasında öğrenilebilir.

Op. Dr. Leyla Arvas

Web Site: https://www.drleyla.com/
Facebook :@drleylaarvas
Instagram : @drleylaarvas
YouTube: LeylaArvas

Fotoğraflar

  • Okunma: 1191

Yorumlar (0)Yorum Yap