Mayıs 2018'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Haberler / Güncel

Mayıs 2018'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bırakırken; sizleri 2018 yılında Emirdağ'da neler olduğuyla ilgili kısa bir gezintiye çıkarmak istedik. İşte ay ay 2018 yılında Emirdağ'da yaşananlar;

Mayıs 2018

Aday adaylık başvuru süresinin Çarşamba gününe kadar uzatılmasının ardından AK Parti Afyonkarahisar İl Başkanlığına başvurular devam ediyor. Son olarak Yeni Dünya Derneği Başkanı Fatma Kaya Ünal aday adaylık başvurusu yaptı.

24 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde milletvekili olarak hizmet etmek isteyen siyasiler partilerine aday adaylığı müracaatlarını gerçekleştirmeye başladı.Emirdağlı gurbetçilerden Tümer Emeksiz, Milliyetçi Hareket Partisi Antalya Milletvekili Adayı olmak için aday adaylığı müracaatını 1 Mayıs günü MHP Genel Merkezi’nde gerçekleştirdi. Tümer Emeksiz’e MHP Emirdağ İlçe Başkanı Abdil Demiral eşlik etti.

Emirdağ Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı tarafından 24 köye 37.000 m2 Beton Kilitli Parke Taşı ve 11.100 metre Beton Bordür ile Yol Düzenlemesi Yapılması İşi için açık ihale yapılacağı duyuruldu.

Türkiye Büyük Millet Meclisi-TBMM- Başkan Müşaviri iken 24 Haziran 2018'de gerçekleştirilecek seçimlerde Afyonkarahisar'dan Milletvekili adayı olmak için görevinden ayrılan ve AK Parti'den Milletvekili aday adaylığına başvuran Cengiz Sağlam'ın teşkilat ziyaretleri ara vermeden devam ediyor.

2 Mayıs 2018 Çarşamba günü saat:11.58’de merkez üssü Emirdağ/Dereköy olan bir deprem oldu. Hafif şiddetteki deprem sonrasında can ve mal kaybı olmazken; depremin şiddeti Kandilli Rasathanesi ve Deprem Araştırma Enstitüsü tarafından 3.1 olarak kayıtlara geçti. İlçede ve köylerde kısa süreli paniğin ardından normal yaşama devam edildi.

Emirdağlılar, yurdun farklı şehirlerinden Milletvekili aday adaylığına müracaatlarını yaptılar. Emirdağlı, Milletvekili aday adaylarının farklı partilerden müracaatları Emirdağlılar tarafından olumlu karşılandı

11 Mayıs'ta gerçekleştirilecek ve "2018 Yılı Köydes Projesi Kapsamında İlçemize bağlı 19 Köye 34.000 m2 Beton Kilitli Parke Taşı ve 10.200 metre Beton Bordür ile yol düzenlemesi yapılacağı bildirildi.

Emirdağ'da 6 Mayıs 2018 Pazar günü şiddetli yağış nedeniyle meydana gelen selde araçlar suya gömüldü, evlerin duvarları yıkıldı. Sel sularının dolduğu bir ağılda ise 68 küçükbaş hayvan telef oldu.

Emirdağlı Halaç ailesi birisi Emirdağ'da diğeri de Afyonkarahisar Merkezde olmak üzere iki adet hasta bakımevi için imzaları attılar. Afyonkarahisar Valisi Mustafa Tutulmaz, Afyon Kocatepe Üniversitesi Rektörü Prof.Dr.Mustafa Solak, Emirdağlı işadamı Özcan Halaç ve Zeynep Başak Halaç arasında imzalanan protokol ile inşaatlara başlanacağı bildirildi.

Belçika'da yaşayan Afyonkarahisar'lı vatandaşlar Emirdağ'dan milletvekili istediklerini dile getirmeye başladılar. Afyonkarahisar ili Emirdağ ilçesi 24 yıldır Ankara'ya milletvekili gönderemiyor. Gurbetteki Emirdağlılar Belçika'da seslerini yükseltmeye başladılar. Bunu hem sosyal medya üzerinden hemde parti genel merkezlerine yazdıkları binlerce mektuplarla tepkilerini gösteriyorlar.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Cumhurbaşkanlığı ve milletvekilliği seçimlerinin 24 Haziran’da yapılacağını açıklamasının ardından AK Parti, MHP ve BBP Emirdağ İlçe teşkilatlarında seçim hareketliliği başladı.

Emirdağ Belediye Rant Tesislerinde bulunan Cumhuriyet Halk Partisi ilçe binasında “Millet İttifakı”na destek veren partilerin ilçe başkanları bir araya geldiler. Gerçekleşen toplantıya; CHP İlçe Başkanı Recep ÖZER, İYİ Parti İlçe Başkanı Cemil KUŞ, Demokrat Parti İlçe Başkanı Aslan SAYIN ve Saadet Partisi İlçe Başkanı İbrahim DOĞAN katıldılar.

Emirdağ İlçe Emniyet Müdürlüğü, ilçe genelinde meydana gelen ve gelebilecek olan hırsızlık olaylarına karşı özel önlemler aldı. Özellikle gurbetçi vatandaşların Emirdağ'a gelmeye başlamasıyla birlikte çalışmalarına hız veren emniyet güçleri, kış aylarında gurbetçilerin evlerine yapılan hırsızlık olaylarının failleriyle ilgili geniş kapsamlı çalışmalar sürdürmeye devam ediyor.

Emirdağ ilçesinde yaşayan hayırsever Ali Kuş isimli vatandaş ilçede Yenidoğan Mahallesinde bulunan arsasını Aile Sağlığı Merkezi yapmak üzere bağışladı.

Konya’ya bağlı Çeltik ilçesinde meydana gelen trafik kazasında 1 kişi öldü, 1 kişide yaralandı.Emirdağ İlçesi santral caddesi esnaflarından Kahraman Çeliker’in kız kardeşi Çiğdem Uğurlu hayata genç yaşta gözlerini yumdu

Emirdağ İlçesinde Girne caddesi esnaflarından "Gümüşçü Ahmet" olarak bilinen Ahmet Eryürük dün gece evinde depo patlaması sonucu yaşamını yitirdi.

24 Haziran tarihinde yapılacak olan Milletvekilliği Genel Seçimleri katılacak olan siyasi partiler adaylarını açıkladı. YSK’ya teslim edilen adaylar arasında ilimizde bir sürpriz bulunmadı; AK Parti'den milletvekili aday adayı olan Cengiz Sağlam listede yer bulamadı.

24 Haziran'da gerçekleştirilecek genel seçimler ve Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde partilerin aday listelerinin Yüksek Seçim Kuruluna teslim edilmesinin ardından Afyonkarahisar dışında siyasi yaşamına devam eden Emirdağlı milletvekillerinden MHP İstanbul Milletvekili İzzet Ulvi Yönter listedeki yerini korurken; CHP Eskişehir Milletvekili Cemal Okan Yüksel şaşırtıcı bir şekilde liste dışı kaldı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 24 Haziran seçim startını Erzurum'dan verdi. Vatandaşlara döviz ve altınlarını Türk lirasına çevirmesi çağrısında bulunan Erdoğan, "Yastığının altında doları, Euro'su olan kardeşlerim gidin paranızı yerli paraya yatırın. Bu oyunu hep beraber bozacağız. Yerli ve milli olmak demek paramıza sahip çıkmak demektir. Milletinden ricam paranıza sahip çıkın. Paralarını dolara Euro'ya yatırmayın. Çok kısa sürede kur balonunu söndüreceğiz.’dedi.

Milliyetçi Hareket Partisi Afyonkarahisar İl Başkanlığı, Merkez İlçe Başkanlığı ve 27. Dönem Milletvekili Adayları 28 Mayıs 2018 Pazartesi günü ilçelere bir dizi ziyaretler gerçekleştirdi. Ziyaretlerin ilki Emirdağ ilçemizden başlarken, MHP heyeti ve çok sayıda partililer ilçemiz Dörtyol mevkiinde buluşarak çarşı merkezini konvoy eşliğinde ziyaret ettiler.

  • Güncelleme: 06.01.2019 23:22
  • Okunma: 1957

Yorumlar (0)Yorum Yap