Mendilim Çiçek Çiçek

Köşe Yazıları / Rabia Barış

Mendilim Çiçek Çiçek

Bahçede gül ağacı,
Gül toplar iki bacı,
Gülüme gül yolladım,
Komşuyu tuttu sancı. Mendilim çiçek çiçek,
Yarim yaylaya göçek,
Yaylanın pınarından,
Hayat suyunu içek. Oy nereden nereden,
Gel dereden dereden,
Eğlen kapım önünde,
Bakayım pencereden.Mendilim benek benek,
Gülüm güllere dönek,
Aşıklar köprüsünde,
Bizi bekliyor binek. Söğüdün dalı narin,
Çamlığın yolu serin,
Al bohçanı yola çık,
Düşünme derin derin. Mendile tuttum dilek,
Gel de bu derdi bölek,
Savrulduk kum çölünde,
Bizi ayırdı felek... Rabia BARIŞ

  • Güncelleme: 04.07.2008 04:54
  • Okunma: 7478

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • Banu Hülür

    Öncelikle çok güzel bir şiir tebrik ederim.
    Sanat yalnızca yaşanılanların aktarıldığı bir alan olsaydı ve toplumun her kesiminden insanların beğenilerine hitap etmek zorunda olsaydı kuşkusuz 'sanat' kavramı böyle olmazdı. Kısır, içi çok da dolu olmayan ve genişlik özelliğinden yoksun sıradan ve alışık olduğumuz bir şeyin ötesine geçemezdi. Bence sanatçıyı gerçek bir sanatçı yapan, yaşadıklarını ve daha da önemlisi yaşamayıp hissettiklerini farklı biçimlerde ve estetik unsurlarla bezeyerek eserleştirmesidir. Bu sanatın her dalı için geçerlidir. Sanatçı, çağdaşlaşmanın en önemli unsurlarından biridir ve bir ülkenin sanatçıları o ülkenin ne ölçüde çağdaş, duyarlı ve açık olduğunun en güzel göstergelerindendir.

    Ben memleketim Emirdağ ile hep gurur duydum. Benim aslım ve atalarımın topraklarına ve hemşehrilerime de hep saygı çerçevesinde yaklaştım. Her ortamda, Emirdağlıların duyarlı, geniş, zeki ve sanata değer veren insanlar olduklarıyla övündüm. Ancak geçen günlerde Büşra adında bir bayanın sitede yayınlanan biçim ve estetik açıdan çok değerli, gerçek bir sanat eseri olan şiirine(Mendilim Çiçek Çiçek- Rabia Barış) yaptığı o seviyesiz, saçma ve yalnızca o kişinin sanatı anlamadan (ki zaten anlayacak idrak ve zekaya sahip olmadığı açık) yaptığı yorum beni bir hayli üzdü. Hele de bunu tüm dünyanın, KÜÇÜK, BÜYÜK HERKESİN İLGİLENDİĞİ VE TAKİP ETTİĞİ bir internet sitesinde aşikar yapabilmesi beni çok düşündürdü.

    İçinde küfür ögeleri olan bir şeyin eleştiri değil saldırı ve hakaret olduğunu hatırlatırken, ilgililerden bu soruna bir açıklık getirmesini, sanatı ve sanatçıyı aşağılayan Büşra kod adlı şahsın, başta rencide ettiği saygıdeğer şair ve o gün bu yorumu okuyan herkesten özür dilemesini ve sitenizde yayınlanan yorumların denetimden geçirilerek ekrana yansıtılmasını rica ediyorum. Saygılarımla...

  • MÜKERREM DOĞRUÖZ

    çok güzel ve doğal bir şiir. Güzel çalışmalarınızın devamı dilerim.