Nisan 2018'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Haberler / Güncel

Nisan 2018'de Emirdağ'da Neler Yaşandı?

Acısıyla tatlısıyla bir seneyi daha geride bırakırken; sizleri 2018 yılında Emirdağ'da neler olduğuyla ilgili kısa bir gezintiye çıkarmak istedik. İşte ay ay 2018 yılında Emirdağ'da yaşananlar;

Nisan 2018
Türk Kızılayı Genel Müdürlüğü, Afyon İli, Emirdağ İlçesi, İnkılap Mahallesi'nde kat karşılığı inşaat yaptırıyor. İhale 25 Nisan'da yapılacak.

Emirdağ Çevreyolu üzerinde birçok kazanın meydana geldiği yerlerden birisi olan Emirdağ Çevreyolu- T.Akören- Elhan köyü alt geçidi 1 Nisan 2018 günü AK Part Afyonkarahisar Milletvekili Ali Özkaya, Emirdağ Kaymakamı Hüseyin Sayın, AK Parti Emirdağ İlçe Başkanı Serkan Koyuncu, Türkmenakören ve Elhan köyü muhtarları ve vatandaşlar tarafından açıldı.

Çarşamba günü Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Başkanlığı için yapılacak olan seçimde heyecan artıyor. Her geçen gün heyecanı yükselen seçimlerde mevcut başkan Halil İbrahim Aktepe ve Ayhan Erdem adaylığını açıklamıştı.

Sağlık Bakanlığının 79. Dönem Devlet Hizmet Yükümlülüğü Kurasına göre, Emirdağ Devlet Hastanesi kadrosuna Göz Hastalıkları, Kadın Hastalıkları ve Doğum, Ortopedi ve Travmoloji Uzmanı doktor ataması gerçekleştirileceği bildirilmişti.

2017-2018 Sezonunda Emirdağspor ile anlaşma sağlayan ve beyefendiliğinin yanı sıra tam bir golcü özelliklerine sahip olan Oktay Arıkan attığı 30 golle Süper Amatör Ligin gol kralı oldu.

İYİ Parti'de Emirdağ adına bir önemli haber de Eskişehir'de ikamet eden Emirdağlı Eğitimci-yazar Fikret Akın'dan geldi. Akın www.emirdag.gen.tr'ye yaptığı açıklamada İYİ Parti Genel Başkan Danışmanı ve Yüksek İstişare Kurulu Üyesi olarak görev alacağını duyurdu.

Emirdağ Belediyesi tarafından ilçemizde bulunan parklara 01.03.2018 tarihi belediye meclisi kararıyla gazi ve şehitlerimizin isimleri verildi.

Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanlığının olağan seçimleri 4 Nisan 2018 Çarşamba Günü gerçekleştirileceği bildirilmişti. Yapılan itirazlar sonrasında Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin 9 Nisan 2018 Pazartesi günü gerçekleştirileceğine karar verildi.

Afyonkarahisar’ın Sinanpaşa ve Emirdağ ilçelerinde kaçak kazı yapan şahıslara karşı yapılan operasyonda; 8 adet madeni obje, 1 adet hassas terazi, 2 adet kazma, 5 adet kürek, 1 adet demir çubuk ele geçirildi.

Fetullahçı Terör Örgütünün emniyet yapılanmasında Emirdağ İlçesi mahrem imamı olduğu, Hamza kod adını kullandığı iddia edilen ve hakkında kamu davası açılarak KHK ile Afyon Kocatepe Üniversitesinde Öğretim Görevlisi iken ihraç edilen tutuklu sanık Şaban Yurtçu, dün hakim karşısına çıktı.

Hakkari Yüksekova ilçesinde görev yapan Jandarma Uzman Çavuş Cumali Sarıtaş’ın şehit olduğu bilgisine ulaşıldı.

Pazartesi günü gerçekleştirilen Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası seçimlerinin sonucu belli oldu. Mevcut Başkan İbrahim Aktepe ve Yücel Erdönmez'in yarıştığı seçimden İbrahim Aktepe galibiyetle ayrıldı.

Hakkari'nin Dağlıca bölgesinde, nöbet sırasında mevzide ayağının kayması sonucu düşerek şehit olan Piyade Sözleşmeli Er Cumali Sarıtaş için memleketi Emirdağ ilçesine bağlı Balcam köyünde cenaze töreni düzenlendi. Şehidin babası Arif Sarıtaş ile annesi Emine Sarıtaş'ın oturduğu eve ve köye Türk bayrakları asıldı. Köyde sürekli dualar okunurken, metanetini korumaya çalışan şehidin babası Arif Sarıtaş cenaze gelmeden önce taziyeleri kabul etti. 5 kardeşin ortancası olan şehidin, en küçük kardeşi Songül Sarıtaş ise cenaze töreninin yapılacağı alana 112 ekipleri tarafından sedyede getirildi. Songül Sarıtaş, elinde ağabeyinin fotoğrafını taşıdı.

Geçtiğimiz hafta Hakkari'nin Yüksekova İlçesinde şehir düşen hemşehrimiz Şehit Piyade Onbaşı Cumali Sarıtaş'ın cenaze töreni için Ankara'dan Emirdağ'da bulunan Gençlik ve Spor Bakanı Osman Aşkın Bak, Emirdağ'da bir dizi ziyaretlerde bulundu.

[http://emirdag.gen.tr/haber/alisan-kapaklikaya-eyadin-konugu-oldu-10132](ürkiye’nin ‘siyah pantolon’ hikayesiyle tanıdığı Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya, Belçika’nın başkenti Brüksel’de konferans verdi.
Eğitimci Yazar Alişan Kapaklıkaya Kısa adı EYAD olan Emirdağlılar Yardımlaşma Derneği tarafından organize edilen “Aile İçi İletişim, Evimizi Nasıl Cennete Çevirebiliriz” konulu konferansa konuşmacı olarak katıldı.)

Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinin Avdan köyünde 29 yıldır muhtarlık yapan Bekir Tepekaya, eşi ve kızıyla yaşadığı, kışın 3 ve yazın 15 kişinin ikamet ettiği köyünü terk etmiyor.

Türkiye’de birincil magnezyum üreten tek tesis olan Magnezyum Tesisi, geçtiğimiz haftalarda 180 işçisinin işlerine son verdi. Emirdağ'a bağlı Tepeköy civarında 2015 yılının son çeyreğinden itibaren magnezyum üretimine başlayan tesis; Türkiye’de ilk magnezyum tesisi olarak Türkiye için Stratejik Yatırım Statüsünde değerlendirilmişti.

Emirdağ'da, E.T.'nin evinin önünde temizlediği tüfeğin ateş alması sonucu vurulan 3,5 yaşındaki Ferman Göktepe, yaşamını yitirdi

Emirdağ İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından öğrencilerin bilgi ve kültür seviyelerini artırmak için okullar arası bilgi yarışması düzenlendi. Emirdağ Kapalı Spor Salonu'nda gerçekleştirilen Okullar arası Bilgi Yarışmasında öğrenciler, genel kültür ve yabancı dil sorularının cevaplamak için ter döktüler.

Afyonkarahisar'da İlçe Kadın Kolları kongrelerini tamamlamasının ardından AK Parti İl Kadın Kolları Başkanlığı 5. Olağan Kongresi Ticaret Borsası konferans salonunda yapıldı. Divan başkanlığını AK Parti MKYK Üyesi Jülide İskenderoğlu’nun yaptığı kongrede mevcut başkan Ferda Ertürk tek aday olacak çıktı. Ertürk'ün listesinde Emirdağ'dan sürpriz bir isim de yer aldı. AK Parti Emirdağ Kadın Kolları Başkanlığını yürüten ve geçen ay yapılan ilçe seçiminde başkanlığı Kübra İnce'ye devreden Sevcan Sönmez AK Parti İl Kadın Kolları Yönetim Kurulu üyeliğine seçildi.

Gün geçmiyor ki Emirdağ'ı diğer köyler bağlayan Suvermez Kavşağında kaza eksik olmuyor. 22 Nisan 2018 Pazar günü meydana gelen trafik kazasında 2'si hafif olmak üzere 4 kişi yaralandı.

Emirdağlı bürokrat Türkiye Büyük Millet Meclisi Başkan Müşaviri Cengiz Sağlam, 24 Haziran'da gerçekleştirilecek seçimde milletvekili adayı olmak için TBMM Genel Sekreterliğine dilekçesini sundu. Dilekçesinin ardından bir bildiri yayımlayan Sağlam, Türkiye'ye konulacak her tuğlada bizlerin de katkısı olması için Ankara'dan yola çıkıyorum, dedi.

Geçtiğimiz hafta ilkokul ve ortaokullar arası gerçekleştirilen bilgi yarışmasının son etabı liseler arasında gerçekleştirildi. Emirdağ'daki öğrencilerin bilgi ve kültür seviyelerini artırmak için okullar arası bilgi yarışması düzenlendi.

Cerrahpaşa Tıp Fakültesi Hastanesi’nde nöroradyoloji uzmanlarının kasık damarından girerek yaptığı kansız beyin anevrizması ameliyatını Japonya Kobe’de düzenlenen Dünya Canlı Nörovasküler Konferansı’ndaki meslektaşları canlı olarak izledi. Ameliyatları Emirdağlı Profesör Doktor Osman Kızılkılıç ve arkadaşları gerçekleştirdi.

Sağlık Bakanlığı’nın 80. Dönem Devlet Hizmeti Yükümlülüğü kurası sonucunda Emirdağ Devlet Hastanesine 2 yeni uzman doktor daha atandı

  • Okunma: 1897

Yorumlar (0)Yorum Yap