Nisan Ayı Portresi: Ahmet Pala

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Nisan Ayı Portresi: Ahmet Pala

www.emirdag.gen.tr Nisan Ayı Portresi: Ahmet Pala

Emirdağ eşrafından olan İşadamı Ahmet Pala, Emirdağ’da dünyaya geldi. Türk Ticaret Bankasında iş hayatına atılan Pala, 1987 yılında mensubu olduğu Türk Ticaret Bankasından istifa ederek Hollanda’da çalışmak için işçi olarak yaşamaya başladı. Hollanda’da oturum ve çalışma izinlerini aldıktan sonra Hollanda’da 3 yıl Turizm ve dil eğitimini gerçekleştirdi.

İş hayatına Hollandalı bir otobüs firmasında otobüs şoförü ve rehber şoför olarak 3 yıl boyunca devam ettirdi. Avrupa’nın birçok ülkesinde turist gruplarına geziler gerçekleştirdi. Bu sırada ailecek Hollanda vatandaşlığı alındıktan sonra serbest dolaşım hakkını kullanarak Belçika’nın Brüksel şehrine geldi.1991 yılı itibariyle Brüksel’de ticari hayatına başlayan Pala, turizm işine devam etti.

Belçika’daki iş yaşamının ilk iki yılı Brüksel-Emirdağ otobüsüyle Emirdağlı gurbetçilerimizi gurbetten memlekete taşıdı. O dönem Yugoslavya ülkesinde yaşanan iç savaşın olmasıyla Havacılık sektörüne yöneldi. İş hayatının son 15 yılını turizm seyahat acenteliği ve tur operatörlüğü yaparak devam ettiren Pala, iş yaşamına Brüksel’de devam etmektedir.

  • Okunma: 5976

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • Şahin ceyhan

    Merhaba ahmet kardeş beni tanıdınmı 1975 askerlik şübesinde şahın abın

  • Birgül Pala / EMIRDAĞ

    Sevgili Ahmet abiciğim ; sen benim abim olduğun kadar bir çok eş , dost ve akrabalarimiza yaptiklarinla örnek olmuş yolumuzu açmış saygıdeğer abimiz oldun . İyi ki varsin , seni çok seviyorum . . .