Nisan Ayı Portresi: Özcan Özgür

Ayın Portresi / Ayın Portresi

Nisan Ayı Portresi: Özcan Özgür

www.emirdag.gen.tr Nisan ayı portresi: Özcan Özgür.

30 Nisan 1953 tarihinde Ankara’da Suvermez köyü nüfusuna kayıtlı Koç’ların müdürü Rahmetli Ömer ve eşi Eşe Özgür'ün üç oğlundan en ilki olarak dünyaya gelen Özcan Özgür, ilk ve ortaokulu Eskişehir'de okudu. 1964 yılında ilkokulda Milliyet gazetesi bilgi yarışmasında il birincisi oldu.

1971 yılında Tarsus Amerikan Koleji'nden, 1975 yılında Uludağ Üniversitesi İşletme Fakültesi'nden mezun oldu. 1983 yılında İstanbul Üniversitesi İşletme Fakültesi  İşletme İktisadi enstitüsünde yüksek lisansımı tamamladı. Üniversite öğrenciliği döneminde 1973 yılında AIESEC kanalıyla uzun dönem Finlandiya  bursunu kazanarak Saab-Scania AB firması pazarlama servisinde staj yaptı.

Finlandiya’da Helsinki Hjk spor kulübünde futbol oynadı. Aynı anda yabancı öğrenci birliği başkanlığı yaptı. Futbolculuğa 1968 - 1974 yılları arasında Türkiye de çeşitli amatör spor kulüplerinde devam etti.

1975 – 1979 yılları arasında İstanbul'da kendi iş yerini kurarak yedek parça ithalatçılığı ve toptancılığı yaptı. Askerliğimi ülkemizin en kritik döneminde 1979 – 1980 yılları arasında Uçaksavar Yed. Sb. olarak tamamladı. Askerlik dönüşü bir numaralı yetiştirme elemanı olarak Koç Holding’e girdi. Orada 1985 yılına kadar çalıştı. Babasının vefatı üzerine Tofaş yetkili satıcılığı için Eskişehir’e döndü ve bu işe 2007 yılına kadar devam etti. 1991 yılından bu yana Allianz Sigorta Acenteliği, 1996 yılından bu yana da başta Fulda lastikleri bayiliği, şu anda da Continental lastikleri bölge bayiliği yapıyor.

1988 yılında kurulan Emirdağlılar Derneğinde hem kurucu üye ve başkan yardımcılığı görevini, 1992 yılına kadar devam ettirdim 1997 yılında kurulan Emirdağlılar Vakfı'na da üye oldum ve 2001 – 2006 yılları arasında gururla Emirdağlılar Vakfı başkanlığını yaptı.

1988 yılından bu yana ülkemizde faaliyet gösteren Uluslar arası sivil toplum kuruluşu içersinde de başkanlık, uluslararası başkan yardımcılığı görevlerini yürüttü ve 1993 yılında uluslararası toplantılarda da ülkemizi temsil etti.

1986–1990/1996–1998 yılları arasında da Asbaşkanlık ve Teknik asbaşkanlık olmak üzere Eskişehir Spor Yönetim Kurulları'nda görev yaptı. Ayrıca, çeşitli sivil toplum üyeliği bulunmaktadır.

Özcan Özgür, 1975 yılında Asuman Kükrer’le evlendi. 1976 yılında oğlu Ömer Korkut, 1977 yılında kızı Ayşegül dünyaya geldiler. Oğlu Ömer Korkut 2001 yılında, kızı Ayşegül ise 2003 yıllarında evlendiler. Oğlu Ömer'in iki oğlu, kızı Ayşegül'ün ise bir kızı ve bir de oğlu bulunmaktadır.

  • Okunma: 5868

Yorumlar (8)Yorum Yap

  • Eemirsağ

    Dayıcığım başarılarının devamı dileğiyle
    sağlık sıhhât mutluluklar diliyorum.

  • Birol Demir

    Özcan Abi,
    bol saglik sihhat ve mutluluklar dilerim.
    Eskisehirde bir SUVERMEZLI olman güzeldir yazin görüsmek üzere.

  • selim kilicalp

    HAYATINI IS VE SOSYAL FAALIYETLERE ADIYAN EMIRDAGLILARIN GURURU BASARILI IS ADAMI OZCAN OZGUR ABIME BIR OMUR MUTLULUKLAR DILERIM BASARILARIN DEVAM ETMRSI DILEGIYLE SELAMLAR

  • Murat

    Özcan ÖZGÜR'e kızıyorum, Çünkü vakfı bıraktığı adam yüzünden bir araya gelemiyoruz.

  • faki edeer

    sevgili kôyûm akrabam allah isini ras getirsin turunlarinla evlatlain mutlu bir hayat dilerim yengeme saygilar sevgiyle kalin

  • kemal erikli

    herkes keşke sizin gibi ağa torunu olarak dünyaya gelse :cry:
    uzun ömürler dilerim

  • TÜRKER AKIN

    Özcan Bey hayatın her anında ; hem ticari hayatta hem sosyal hayatta örnek aldığımız abilerimizdendir ... Saygılarımla

  • fikret akın

    Gönlü Emirdağ ve Vatan sevgisiyle dolu can arkadaşım..Sana ailen ve torunlarınla birlikte uzun ömürler dilerim..Mutlu ol.. Mutlu kal...