Onlar Erdi Muradına...

Haberler / Özel Haber

Onlar Erdi Muradına...

Emirdağ Anadolu Lisesi… Onların okullarının hikâyesi 9 Eylül 1988’de başladı. Başlangıçta Emirdağ’a Anadolu Lisesi yakışır diye bir hevesle ellerini taşın altına koyan birkaç eğitim gönüllüsüyle başladı maceraları… Mustafa GARKIN, Süleyman AKIN, Muttalip TUNCAY, İbrahim YAPI onlar öncü olmuştu bir eğitim kurumuna... Önce dernek kurdular sonra halktan yapılan yardımlar onları bu eğitim yuvasını canlandırmak için gereken azmi içlerinde uyandırmıştı. Onların öncü olduğu kurumda eğitim alan yüzlerce öğrenci mesleklerinde başarıdan başarıya koşmaya başladılar bile…

Derken bu bina asıl sahibi olan Mehmet Akif Ersoy ilköğretim okulunun ihtiyacı haline geldi. Emirdağ’ın çeşitli köylerinden gelen küçük bedenlere binaları yetmez hale gelince Emirdağ Anadolu Lisesi buradan ayrılmak zorunda kalacaktı. Yıl 2000’i gösterdiğinde konutlar mevkiinde bulunan yine bir hayırsever vatandaş Mürsel Altıntaş tarafından ilköğretim okulu olarak yaptırılmış olan binaya geçmeleri gerekmektedir. Okulun adı da Mürsel Altıntaş Anadolu Lisesi olur. Bu iki katlı binada nice öğrencilerini üniversite sıralarına katarken bir yardımseverin okul yaptıracağı bilgisi okula ulaşır. Emirdağ’da kendi binası olmayan okullardan birisi olan Anadolu Lisesine bir bina yaptırmak isteyen birileri vardır artık. Okul yönetimi bu iş için hayırseverlerle görüşür ve anlaşma sağlanır.

Onlar bir aileydiler… Kaza geliyorum demedi ve 1999 yılında memleketleri olan Emirdağ’da geçirecekleri yaz tatilinin hayaliyle Hollanda’dan Emirdağ’a geliyorlardı.
Onlar Erdi Muradına... - Emirdag.gen.trKaza onları İtalya’da buldu. Butalihsiz kazada eğitime verdiği önemi herkes tarafından bilinen Metin,onun biricik eşi Zülbiye ve bir ağacın çiğdem taneleri Mahzar, Mustafave Çınar… Amansız bir kazanın sonucunda hayata gözlerini yumdular.Onların isimlerini yaşatmak isteyen Metin Sarı’nın kardeşi Mehmet EminSarı Afyonkarahisar Valiliğine başvurarak Emirdağ’a okul yaptırmakistediklerini söylediler. Mehmet Emin Sarı bir demecinde şunlarısöyledi:” Metin Sarı'nın kardeşi Mehmet Sarı, trafik kazasında kardeşi,eşi ve 3 çocuğun öldüğünü duyunca dünyalarının yıkıldığını belirterek,"Babam Mazhar ve diğer kardeşlerimiz bir araya gelerek, kardeşimiz veeşiyle çocuklarının adını yaşatmak için bir okul yaptırmaya kararverdik. Çeşitli bürokratik engelleri aşarak Metin ve Zülbiye AnadoluLisesi adında, ilçemize 3 katlı ve 18 derslikli bir okul yaptırıyoruz.Okulun anahtar teslimi maliyeti 600 milyar. Biz bu parayı kardeşiminvarlığını ve kendimizden de katarak ödüyoruz. Kardeşimin 11 tanediploması vardı ve eğitime önem veren bir insandı. Yaptırdığımız okul,yıl sonuna kadar tamamlanacak ve öğrencilerin hizmetine girecek. Buokul sayesinde kardeşim Metin, eşi Zülbiye ve çocuklarının adıyaşayacaktır" dedi.

Veee okul Metin-Zülbiye Sarı Anadolu Lisesi olarak eğitim öğretimebaşladı. 7052 metrekarelik arsaya 18 derslikli bir okulun yapılmasıylaAnadolu Lisesi hayırseverlerin sayesinde kendi binasına sahip oldu.

Peki Mürsel Altıntaş’ı binası ne olacaktı? Bu konuda dönemin EmirdağAnadolu Lisesi Müdürü Hasan Çelik Milli Eğitim Müdürlüğüne bir teklifebulundu. “Burayı okulumuza bağlı bir pansiyon yapalım.” Önerisi kabuledildi ve yapılan değişikliklerin ardından Mürsel Altıntaş OrtöğretimOkuları Erkek Pansiyonu açılmaya hazır hale geldi. 2009’da 72 erkeköğrencinin kalacağı okulda okul yöneticileri Hasan Çelik ve ÖzayDemirel’in katkıları şüphesiz var. Diğer yöneticileri de unutmamakgerekir. Emirdağ adına bu güzel projede emeği geçenlere teşekkürler… (Emirdağ Postası)

  • Okunma: 4545

Yorumlar (6)Yorum Yap

  • rustu recber

    aman allahim cocuklarin fotograflarina baktim cok uzuldum simdi bu cocuklar hayatta degillermi zaten anneleri babalari yasasaydi bu aciya dayanamazlardi kabirleri nurla dolsun cenabi allah geride kalanlara sabir versin

  • Gurbetci _03

    bu okulun ilk ogrencinlerinden biri olmaktan gurur duyuyorum. bu okulun yapiminda onculuk yapan,Mustafa GARKIN, Süleyman AKIN, Muttalip TUNCAY ve Ibrahim Yapi'ya sonsuz saygi ve sevgilerimi sunarim ve hepsinin ellerinden tek tek operim.Allah yardim sever insanlarimizi ulkemizden eksik etmesin.

  • aslıhan çelik

    ruhları şaad olsun
    vesile olanlardanda razı olsun

  • Irmak CİFTCİ

    Sevgili Metin amca senin hakkın ödenmez.Ben nacizane kendisini ve ailesini tanımak şerefine ulaştım.Kaza yaptıgı İtalyadan Emirdagına getirmek bana nasip oldu.Ben hollanda ya geldigim de bana söyledigi ilk şey şu oldu.Okula git yigenim parayı her zaman kazanırsın yaşın genç kendini geliştir lisanı ögren çünkü bir lisan bir insan dedi.İşte söyledikleri egitime ne kadar önem verdiginin bir örnegidir.Bu sözlerini hiçbir zaman unutamam.ALLAH mekanlarını cennet eylesin.ALLAH rahmet eylesin.

  • metin edeer

    metin adasimin ve ailesinin kabirleri cennet olsun masar amca ve evlatlarina allah uzun omurler versin boyle bir egitim yuvasini emirdagimiza kazandirdiklari icin.

  • MUSTAFA MORCA

    Bu okulun BOYA-BADANA islerini yapmaya calistik,insallah bundan sonraki projelerde de HAYIRSEVERLERE Emirdaglilar olarak destek ve gayretlerimizi esirgemeyelim. Unutmayalim ki bu yapilanlar bizler icin.