Pide Fiyatları Serbest Değil Deği

Haberler / Ekonomi

Pide Fiyatları Serbest Değil Deği

Ramazan ayının girmesiyle beraber Emirdağ'da gündemine gelen ekmek ve pide fiyatlarıyla ilgili Emirdağ Tİcaret Odası bir açıklama yaptı. Emirdağ Ticaret Odası açıklamasında; pide ve ekmek fiyatlarında bir artış olmadığının altını çizerek konunun takipçisi olduklarını belirtti.
İşte Emirdağ Ticaret Odası'nın konuyla ilgili açıklaması :
"Son günlerde içinde bulunduğumuz Ramazan ayı dolayısıyla ilçemizde satışa sunulan Ramazan pidesinin gramaj ve fiyatı konusunda çeşitli polemikler yapılarak bu durumdan menfaat sağlamak için kurumlar yıpratılmaya çalışılmaktadır. Konu uygulamada herhangi bir terettüde yer vermeyecek kadar açık olup,Odamız tamamen yürürlükte bulunan Kanun ve buna bağlı yönetmelikler kapsamında hareket ederek buna göre davranmaktadır.
Hazırlanan azami fiyat tarifesi üyelere teslim edilirken, ayrıca Emirdağ Kaymakamlığı ile Emirdağ Belediyesine resmi olarak bilgi verilmektedir. Tarifelerdeki gramaj ve fiyatların kontrolü İlçemiz Belediyesi Zabıta Amirliği yetkisindedir. Odamız üyelerinin ürettiği ürünlere ait AZAMİ FİYAT TARİFESİ VERME YETKİSİ Odamız bünyesindedir. 5174 sayılı TOBB Kanunu hükümlerine ve talimatlara uygun olarak hareket edilmiştir. Değerlendirmeler sonucunda Meclis kurulumuz İlçemizde satışa sunulacak olan Ramazan Pidesinin gramaj ve fiyatında bir değişiklik yapmamış, Ramazan pidesinin geçen yıl olan gramaj ve fiyatla halka satışının yapılmasını kararlaştırmıştır. Ayrıca Ramazan pidesinin yanında Ekmek fiyatları için istenen zam talebi de RED DEDİLMİŞTİR.
Ancak belirlenen tarifenin resmi bildirim süreçleri devam ederken, Kanun ve Yönetmeliklere aykırı olarak, fırınlar kendi aralarında anlaşarak Ramazan pidesine ve Halk ekmeğine zam kararı almışlar hatta herhangi bir KANUNİ DAYANAĞI OLMAKSIZIN uygulamaya başlamışlardır. Fırınlar TAMAMEN kendi aralarında aldıkları kararı uygulamışlardır. Dolayısıyla Odamızın herhangi bir zam kararı olmadığı gibi yapılan uygulamalar fırınların kendi uygulamalarıdır. Fırıncıların kararı doğrultusunda zamlı fiyatlardan Ramazan pidesi ve Halk ekmek satışına başlanılmış, durum halk arasında huzursuzluk ortaya çıkarmıştır. Önceki açıklamalarımızda belirtildiği gibi bu yıl Ramazan pidesi ve Halk ekmeğine Odamız tarafından herhangi bir ZAM yapılmamıştır. Bazı kesimlerce durumdan çıkar sağlamaya çalışılması buna yönelik Odamız tarafından Ramazan pidesinin fiyatının SERBEST BIRAKILDIĞI İDDAALARI tamamen asılsız olup, kanunla belirlenen ve gerekli bildirimleri yapılan azami fiyat tarifeleri üzerinden satışların yapılması kanuni zorunluluktur. Odamız konunun takipçisi olup, kanuna aykırı davranan ilgililer hakkında yasal işlemleri başlatacaktır.
Kamuoyuna saygıyla duyurulur".

  • Okunma: 2598

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Aliiii

    Fiyata odalar nasıl karısıyo anlamıuorum migrosada karıssalar ya serbes pıyasa ekonomısı ne demek onuda anlamıyom serbes se nasıl karısır karısırsa komunızm rejımınde karısır fıye bılıyorumben mesela ornek bırakın odayı mazota bıle karısanıyor artık bence karısanlar suc işliyor