Pide ve Ekmek Zammı Talebine Ret

Haberler / Ekonomi

Pide ve Ekmek Zammı Talebine Ret

Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası tarafından son günlerde Emirdağ'da yaşanan pide fiyatları karmaşasına bir açıklama geldi. Yapılan açıklamada Emirdağ Ticaret ve Sanayi Odası bünyesinde bulunan fırın işlemeleri tarafından yapılan zam talebine ret yanıtı verildiği bildirildi. İşte o açıklama:

"Bilindiği üzere Odamız çalışma bölgesi içerisinde Odamız üyesi olan fırın işletmeleri tarafından Ramazan pidesi ve ayrıca Halk ekmeği fiyat tarifesi için yazılı talepte bulunulmuştur.Talep doğrultusunda yapılan fiyat analizleri,maliyet hesaplamaları,ve etüt çalışmaları ile çevre İl ilçelerdeki fiyat araştırmaları analiz edilerek hazırlanan veriler Odamız Meclis kurulunun 25.06.2014 günü yapılan toplantısında değerlendirilmiştir.
Değerlendirmeler sonucunda Meclis kurulumuz İlçemizde satışa sunulacak olan Ramazan Pidesinin gramaj ve fiyatında bir değişiklik yapmamış,Ramazan pidesinin geçen yıl olan gramaj ve fiyatla halka satışının yapılmasını kararlaştırmıştır.Ayrıca Ramazan pidesinin yanında Ekmek fiyatları için istenen zam talebi de RET edilmiştir.
Bu sebeple Şu an fırınlar tarafından satışı devam eden Ramazan pidesinin gramaj ve fiyatı Herhangi bir şekilde Odamız kararı değildir.Odamız tarafından verilen karara göre Ramazan Pidesinin gramaj ve fiyat bilgisi aşağıda belirtilmiştir.Halk ekmekte herhangi bir fiyat artışı yapılmamıştır.

Bu yılda geçerli olacak Pide gramaj ve fiyatları;

2013 yılı Ramazan Pidesi gramaj ve Fiyatı :
250 GR. Yumurtalı Susamlı Pide 1.00 TL.
400 GR. Yumurtalı Susamlı Pide 1.50 TL.

Kamuoyuna önemle duyurulur.
Saygılarımızla."

  • Okunma: 6036

Yorumlar (2)Yorum Yap

  • aliihsan

    Ticaret oda başkanı Halil Ibrahim Aktepe'' Ticaret odası fırınlardan gelen zam talebine olumsuz yanıt vermiş olup geçen yıl ki fiyatlar geçerlidir. Bu işin takibi kaymakamlık ve belediye makamlarına aittir. Bilmeyenlerde varsa öğrensin ..,'' diyor.Belediye ramazanın ilk günü 375 gr pide 1500 tl dir diye anons yapıyor eee o zaman vatandaşın cebinden giden 25 gr hesabını kim verecek demek ki oda başkanı böyle dedi sıyrıldı uğur bey niye sorup danışmadan hemen paldür küldür anons etti ...

  • aliihsan

    Sosyal medyadaki yorumlarda Emirdağ Ticaret Odası Yön.Kur.Üyesi aynı zamanda Başkan Yardımcısı Ayhan Erdem ''tiçaret odası nasıl karar verir bi sorun yönetim in haberi yok toplanmamış kimle nasıl karar alınmış '' diyor,başkan Halil Ibrahim Aktepe'de zam talebi reddedildi. 25 06 2014 tarihli meclis kurul kararı ile diyor..acaba meclis kuruluna başkan yardımcısı çağrılmadanmı karar alındı? nasıl bir iştir ben çözemedim...