Pkk Neden Amerika'nın Çıkarlarını Tehtit Ediyor?

Köşe Yazıları / Volkan Yıldırım

Pkk Neden Amerika'nın Çıkarlarını Tehtit Ediyor?

Geçtiğimiz hafta Amerika Birleşik Devletleri Dışişleri Bakanı Condoleezza Rice ülkemize sürpriz bir ziyaret gerçekleştirdi. Ziyareti sırasında dikkatimi çeken 2 temel cümlesinin analizini yapacağım.1. cümlesinde Sayın Rice “ PKK’ya karşı çabalarımızı 2 katına çıkaracağız” diyordu. Şimdiye kadar Amerika’nın PKK konusunda yaptıklarına baktığımızda somut hiçbir şey göremiyoruz. Peki ortada yaptığı hiçbir şey yokken, nasıl olurda olmayan bir çaba 2 katına çıkarılabilir ki? Burada küçük bir çocuk bile basit bir Matematiksel denklem kurduğunda; “olmayan çaba(sıfır) x 2 = 0” sonucuna ulaşabilir. Başka bir deyişle sıfıra sıfır, eldevar sıfır. Gelelim söylemiş olduğu 2.cümleye.Rice; “ PKK sadece Türkiye’ye karşı değil, Amerika Birleşik Devletleri’nin çıkarlarına karşı da bir tehdittir” demiştir. İşte ben bu cümleye kesinlikle katılıyorum. Nasıl olurda PKK gibi bir terör örgütü, Amerika gibi süper bir güç için tehdit oluşturabilir ki dediğinizi buradan işitebiliyorum. Bu düşüncenin altında yatan temel Amerika’nın geçmişten beri gizlice yürüttüğü Ortadoğu’nun sınırlarının değiştirilmesine yönelik izlediği politikadır. Üstelik artık bu projesini açık açık söyler bir duruma gelmiştir. Eğer bölgede PKK olmasa, Türkiye Kuzey Irak’a giremeyecektir. Bunun doğal bir sonucu olarak da Kuzey’de bağımsız bir Kürt Devleti kurulmasının önü açılacaktır. İşte bu nedenledir ki PKK terör örgütü ABD’nin çıkarları için bir tehdit oluşturuyor. Yıllardan beri söylene gelen Ortadoğu’da sınırların değişmesi planı ancak Türkiye’nin Kuzey Irak’taki varlığıyla engellenebilir. Bundan dolayıdır ki Amerika Ortadoğudaki planlarının bozulmasından korkuyor. Bölgeye çomak sokabilecek güçteki tek ülke olan Türkiye’nin oraya girmemesi için bas bas bağırıyor. Bazı arkadaşlar için bu bir komplo teorisi olarak görülebilir. Ancak tarihini iyi analiz eden bir millet bunun bir komplo değil, gerçeklerin ta kendisi olduğunu söyleyebilir. Artık bunları görme zamanı gelmiştir. Hiç kimse görmek istemeyenler kadar kör değildir. Günümüzde bu planın en basit örneğini Ortadoğu’yu yeniden şekillendiren haritalarla görmemiz mümkün. Daha yakın bir gelecekte ulusal bir gazetenin çocuklara hediye ettiği “Hugo” adlı bilgisayar oyununda bunun ibarelerini hepimiz hatırlıyoruz. Oyunda ülkemizin de içinde bulunduğu coğrafyada ülke sınırlarının nasıl da değiştirilirek, çocuklarımızın hafızalarında soru işaretlerinin oluşturulmasının amaçlandığı görülmektedir. Bu ve bunun gibi benzer pekçok şekillerle karşımıza çıkarılan zihinlerin nasıl kurcalandığını görmezlikten gelmemiz söz konusu değildir. Gün birlik ve beraberlik günüdür. Gün bu senaryoları bozma günüdür. Ve bu millet bu oyunlara gelmeyecektir. Bir milletin vatanın bütünlüğünü koruması konusunda göstermiş olduğu hassasiyeti tüm Dünya görmüştür. Artık bu senaryoların bir daha indirilmemek üzere tozlu raflara kaldırılmasının zamanı gelmiştir. ÇÜNKÜ BU ÜLKEYİ BÖLMEYE KİMSENİN GÜCÜ YETEMEYECETİR… M.Volkan YILDIRIM

  • Okunma: 6201

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • ibrahim Liman

    ABD Lozan antlasmasini bile kabul etmis degil bu gune kadar.Tabiki gorduki papuç pahali Türkleri yumsatma havasina bas vuruyor egerki Irak'da amacina istedigi sekilde ulasmis olsaydi bölgede daha degisik terör estirecekti Iran,Suriye,Arabistan bunlari isin basinda terörü desteklemekle suçluyordu tabiki bu arada Türkiye'de nasibini alacakti.
    Ama unutdugu birsey var bu millet çanakkale seyitlerinin torunlaridir Bu güzelim VATANI bölmeye kimsenin gücü yetmez
    düsünmeleri bile hata.Nice hastaliklar atlatdi Türkiye,buda bir kötü 'girip' bu köyü 'giripide' atlatacagimizi anladilar.
    Ayni Ingilterenin çanakkale için ara bulucu olmayi onerdigi gibi Yunanistai kulanarak,...(osmanlinin parasin verek aldigi gemileri bogaza bize karsi dikdigi gibi...)
    Bu Abd'ye hiç guvenmemeklazim büyüklük komleksine bürünmüs bir halk Biz dayima dikkatli olmamiz lazim.
    ABD dosluk mesjlari vererek bizleri oyalamaya çalisa bilir.
    SEHITLER ÖLMERZ VATAN BÖLÜNMEZ bu böyle dir Böyle kalacak
    Hepinize bol sevgi ve selamlar canim vatandaslarim