Şakrak Yazarı Emirdağdaydı

Haberler / Kültür Sanat

Şakrak Yazarı Emirdağdaydı

Emirdağ’da 2020'nin İlk İYİLİK Organizasyonu! Türkiye'nin ilk ve tek, yerli, milli kitap kahramanı ŞAKRAK'ın yazarı, yapımcısı Ayşe Gül Kara Zorlu, çizgi karakteri 'Şakrak'ı Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu öğrencilerine tanıtarak, 'değerler eğitimi' söyleşisi gerçekleştirdi.
Mehmet Akif Ersoy Ortaokulu’nda öğrencilerle yapılan söyleşinin ardından yazar Zorlu, Emirdağ Kaymakamı Abdüssamed KILIÇ’ı makamında ziyaret etti.

Yapılan ziyarette, Yazar Zorlu dünya genelinde çizgi karakter deyince akla ‘Süpermen’ ya da ‘Batman’ gibi karakterlerin geldiğini belirterek, “Bunlar yabancı karakterlerdir. Bizler istedik ki dünya çocukları Türkiye’nin karakterlerini izlesin, Türkiye’nin karakterlerini okusun. İşte ‘Şakrak’ milli bir projedir. Türkiye’nin ilk yerli ve milli kitap kahramanıdır. ‘Şakrak’ın amacı iyilik yapmaktır. Şakrak serisinin birincisi İstanbul’da, ikincisi Sinop’ta üçüncüsü Alanya’da ve dördüncü kitabımız ise Gebze’de geçiyor. Daha sonra diğer illerimizi anlatacağız. Bu sayede dünya çocukları bizim kültürümüzü de öğrenmiş olacaklar” diye konuştu.

Emirdağ Kaymakamı Abdüssamed KILIÇ ziyarette Zorlu’ya Emirdağ’ın zengin kültürü, tarihi, doğası ve sosyal yapısı hakkında aydınlatıcı noktalara değinerek serinin devamında Emirdağ’ın yer bulmasının hem yurt içi hem de yurt dışında ilgi ile karşılanacağını belirtti.

  • Okunma: 2602

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Mustafa Morca

    Başarılarınızın artarak devamını diliyor tebrik ediyorum.