Sınırları Aşan Vekil A.Adayı:Cengiz Sağlam

Haberler / Genel 2015

Sınırları Aşan Vekil A.Adayı:Cengiz Sağlam

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Cengiz Sağlam, program ve çalışmalarının yurt dışı ayağı için Belçika’ya gitti. Hızına yetişmek mümkün olmayan AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Cengiz Sağlam’ı Belçika’da Afyonkarahisarlılar ve gurbetçi vatandaşlar yoğun ilgiyle karşılandı. Afyonkarahisar ve Ankara’daki çalışmalarına şimdilik ara vererek, yurt dışındaki gurbetçi hemşehrileri için Belçika’ya giden Cengiz Sağlam çalışmalarına kısa bir süre burada devam edecek. Ayağının tozuyla Belçika Emirdağlılar Birliği (BEB) Resepsiyonu’na katılan Cengiz Sağlam’a hemşerileri büyük ilgi gösterdiler. İlgiden son derece memnun kalan Cengiz Sağlam’a siyasetçi hemşehrileri, Sait Köse, Emir Kır, Nezahat Namlı, Hasan Koyuncu, Mahinur Özdemir, Derya Alıç ve Konyalı Şevket Temiz ile diğer konuklarda ‘hoş geldin’diyerek,siyasette kendisine başarı dilediler. Belçika Emirdağlılar Birlik Başkanı Osman Mızrak; “Cengiz Sağlam’a başarı diliyoruz.İnşallah düşüncelerini hayata geçirir.Bundan mutluluk duyarız”diyerek iyi dileklerini dile getirdi.

Cengiz Sağlam, Belçika Emirdağlılar Birliği Derneği’nin (BEB) resepsiyonunda bulunan konukların ilgi ve alakasıyla sohbetler gerçekleştirdi. Kendilerinden destekler istedi. Resepsiyondakilerin tamamının desteğini ve sözünü alan Cengiz Sağlam sonra Brüksel’in meşhur sokağı Chaussée de Haecht (Türk sokağında) yaya olarak yürüdü ve tek tek vatandaşlarla selamlaştı. Belçika sokaklarında Türk vatandaşlar Sağlam’ın her adımında kendisine sevgi gösterilerinde ve tebriklerde bulundular.
Kahvelerde ve iş yerlerinde görenler dışarı çıkarak hatıra fotoğrafları çektirdiler. Cengiz Sağlam kimseyi kırmadan herkesin gönlünü aldı ve Türkiye’den getirdiği üzerinde kendi ismi olan AK Parti kaşkollarını hediye etti. Bazı Emirdağ’lıların ise kahvelerinin camlarına Cengiz Sağlam’ın afişlerini astıkları gözlendi ve hemen ardından yine hatıra fotoğrafları çekildi.

Ziyaretleri esnasında kısa bir açıklama yapan Cengiz Sağlam; “Öncelikle değerli hemşehrilerimize çok teşekkür ediyorum. Daha havaalanından çıkarken bizleri karşıladılar ve ilgi,sevgi yumağı oluşturdular. Bizler insanlarımızı yıllardır kırmayarak, onların her istek ve yardıma ihtiyaçları oldukları anlarında 1 dakika bile düşünmeden kalkarak gerekirse yurt dışına gittik. Her anlarında yanlarında olduk. Düğün, dernek, mevlüt, nişan, sünnet… Yağmur, kar, çamur demedik nereye çağrıldıysak düşünmeden gittik. İşte sevginin asıl temeli budur bence. Yurt içinde ve yurt dışında insanlarımızla birlik ve beraberlik içerisinde olmak. İnsan odaklı, insanı mutlu eden işler ve çalışmalar yapmak. Hep söylüyoruz, insanı yaşat ki devlet yaşasın. Onların destekleri bizim için çok önemli. Özellikle sivil toplum kuruluşlarımız (STK)bizlerin, toplumun dinamitleridir. Hem yurt içinde hem yurt dışında ki vatandaşlarımız, hemşehrilerimiz, değerli Afyonkarahisarlılar… Hep birlikte el ele, gönül gönüle çoğu şeyleri başardık ve üzerine daha da koyup başaracağız. Sizler olmadan hiçbir şey olmaz. Buradan herkese bize olan destekleri için bir kez daha teşekkürlerimi iletiyorum. Saygılarımla” dedi.

CENGİZ SAĞLAM UETD’DE TOPLANTIYA KATILDI

Yoğun çalışma ve programlarının Türkiye ayağına kısa bir ara verip, programlarını sırf gurbetteki hemşehrileri için, onlarla bir olmak için iptal eden Cengiz Sağlam, Belçika’da adete sevgi seliyle karşılandı. Vatandaşlara ziyaretlerinin ardından Cengiz Sağlam, Belçika Avrupalı Demokratlar Birliği’nde(UETD)başkan Basir Hamarat, sekreter İsa Taşpınar, UETD Gençlik Kolları Başkanı Turan Balak,UETD yönetim kurulu üyeleri ve gençlerle önemli bir toplantıda bir araya geldi.

GÖREVİMİ BİLİYORUM

AK Parti Afyonkarahisar Milletvekili Aday Adayı Cengiz Sağlam, Yeni Haber Belçika Genel Yayın Yönetmeni Yusuf Cinal’a vermiş olduğu röportajda şunları söyledi: “Belçika’da gerçekten moral buldum. Hemşerilerimin yoğun ilgisi beni gelecek için umutlandırdı. Afyonkarahisar’ın ve ilçem Emirdağ ve diğer ilçelerin sorunları kadar Belçika’da yaşayan vatandaşlarımın da sorunlarına yakınen vakıf bulunuyorum. TBMM’nde yıllardır çalışıyorum.Oranında yabancısı değilim. Elbette bu bir yarış. Bu yarışta STK’larında rolü çok önemli. Hizmete talip oldum.Allah inşallah utandırmaz. Her zaman ülkemde,Belçika’da ve diğer ülkelerde yaşayan hemşehrilerimin hizmetlerindeyim.” Cengiz Sağlam’ın yarın da Belçika’da temaslarına devam edeceği, daha sonra Hollanda’ya geçeceği bildirildi.

Fotoğraflar

  • Okunma: 3449

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • afyonlu

    afyondan özellikle emirdağdan haane atlamaz. ki yurt dışında birisi bulunmasın.emirdağ ilçedir kasaba değil.

  • kemal yılmaz

    emirdağ 15bin nüfusla milletvekili çıkaramaz hayale gerek yok afyonun milletvekili emirdağla ilgilenmeyecek mi nedir bu illa bizim kasabadan olsun düşüncesi

  • secan davran

    Ankara ve Afyon da aday adaylığı sürecini Emirdağlı bürokratlarımız ve Avrupa ayağı olan siyasetçiler sağlam tutmalı.300 bin Emirdağlı seçman oyu var.