Türkmen Akören'de Sağlık Taraması Gerçekleşti

Haberler / Sağlık

Türkmen Akören'de Sağlık Taraması Gerçekleşti

Kaymakam Osman Bilici, Emirdağ İlçe Sağlık Müdürlüğünün ilçemize bağlı köylerde gerçekleştirdiği sağlık tarama çalışmalarını yakından takip etmek adına Türkmen Akören Köyü’nde gerçekleştirilen sağlık tarama çalışması etkinliğine katıldı.

Köy Sağlık Ocağı’nda gerçekleşen etkinlikte sağlık çalışanları tarafından vatandaşların tansiyon, şeker, boy ve kilo ölçümleri yapılırken, aynı zamanda sağlıklı beslenme yönünden bilgilendirmeler yapıldı. Kaymakam Bilici, İlçe Sağlık Müdürü Abdullah Çolaker ve sağlık çalışanlarından yapılan çalışmalar hakkında bilgiler aldı.

Kaymakam Bilici’nin sağlık taraması için gelen vatandaşlarla yakından ilgilenerek sohbet ettiği çalışmada ayrıca İlçe Sağlık Müdürü Dr. Abdullah Çolaker tarafından hastaların fiziki muayenesi gerçekleştirildi.

Vatandaşlarımıza 18 yaş üstünde herkesin aile hekimine başvurarak yılda en az bir kez, kan basıncını, boy, kilo ve bel çevresini ölçtürmesi gerektiğini belirten Kaymakam Bilici, 65 yaş üstü vatandaşların ise yılda en az bir kez genel sağlık durumunu kontrol ettirmesini önerdi.
Kaymakam Bilici, Sağlık Ocağı içerisinde de incelemelerde bulunarak yürütülen bu anlamlı çalışmadan ötürü İlçe Sağlık Müdürü Abdullah Çolaker ve sağlık çalışanlarına teşekkür etti.

  • Okunma: 1284

Yorumlar (0)Yorum Yap