Virüsle İlgili Son Durum

Haberler / Medya

Virüsle İlgili Son Durum

Geçtiğimiz hafta gazetemizde yer verdik Emirdağ’daki vaka sayısı dokuz. Ve edindiğimiz bilgilere göre ilçemizdeki dokuz vakanın tamamı iyileşti ve taburcu edildi. Bildiğimiz kadarıyla şu anda ilçemizde yeni vaka yok. Şüpheli vaka veya vakalar olabilir onları bilemiyoruz. Zaten Hayat Eve Sığar Uygulamasına girdiğiniz zaman Emirdağ için “Düşük riskli bölgedesiniz” bilgisi yer alıyor. En son açıklanan verilere göre ilimiz genelindeki toplam vaka sayısı ise 206.

Birkaç gün önce Sağlık Bakanımız Sayın Fahrettin Koca açıkladı; ‘Türkiye mücadelede ilk dönemi tamamladı’ dedi. Pazartesi’den itibaren tüm Türkiye’de ve ilçemizde berberler/kuaförler ve güzellik salonları işbaşı yapacak.

Yani Türkiye’de hayat yavaş yavaş da olsa normale dönüyor. Ancak, Sayın Koca yeni dönemin adını “Kontrollü Sosyal Hayat” koydu ve ekledi “Virüs kontrol altına alındı ama tehdit ortadan kalkmadı” dedi. Tam bu noktada rehavete yapılmamamız lazım. Virüs tehlikesi henüz tamamen ortadan kalkmadı, bu nedenle maske kullanımına ve sosyal mesafeye maksimum derecede dikkat edeceğiz. Bununla beraber haziran ayı ile birlikte restoranlar, camiler ve birçok kapalı yer açılacak. Ama bu aşamada da tedbirlere (maske kullanımı, sosyal mesafe) uyulmaya devam edilecek.

Önümüzde Haziran, Temmuz ve Ağustos ayları var. Hem Emirdağ için hem ilimiz için hem de turizmden dolayı ülkemiz için kritik aylar. Uçuşlar ne zaman başlayacak, Avrupa’da yaşayan gurbetçi hemşehrilerimiz bu sene izine gelebilecek mi bu soruların cevabını Haziran ayı içinde alacağız. Türk Hava Yolları Haziran ayı için Belçika’nın da içinde bulunduğu uçuş planını açıkladı. Peki ama uçuşlar nasıl olacak? Türkiye’ye gelen hemşehrilerimiz karantinada mı kalacak, test yapılıp evinde karantinaya mı alınacak şu anda net bir bilgi yok. Şu anda tek bildiğimiz haziran ayı ile birlikte belirli kurallar çerçevesinde uçuşların arttırılması planlanıyor. Bekleyip, göreceğiz...

Son olarak ilçemiz Konya Yolu’ndaki çalışmaya değinmek istiyorum; Konya Yolu ilçemizin 3 ana girişinden biri. Yıllardır bu yolda herhangi bir çalışma gerçekleşmiyordu. Geçtiğimiz hafta Konya Yolu’yla ilgili proje Belediye Başkanı Serkan Koyuncu tarafından açıklandı. Tamamlandığında gerçekten Emirdağ’a yakışır bir giriş olacak. Bu projede emeği geçen Belediye Başkanı Serkan Koyuncu’ya, İGM Üyeleri Necati Şevik’e, Hüseyin Duran’a ve projede emeği olan herkese bir Emirdağlı olarak gönülden teşekkür ediyor, bu tür önemli yatırımların devamını diliyorum.

Sağlıcakla kalın, #EVDEKALIN, Allah’a emanet olun...

Mustafa Koyuncu - Emirdağ Gazetesi

  • Okunma: 1874

Yorumlar (0)Yorum Yap