Emirdağ'a Yapılacak Yatırımlar Başarıya Ulaşır

Haberler / Güncel

Emirdağ'a Yapılacak Yatırımlar Başarıya Ulaşır

KOSGEB ve İş-kur Emirdağ’da bunan kuruluşlara ve yatırımcılara vermiş oldukları destekler ve teşvikler ile ilgili bilgilendirme toplantısı yaptı. Emirdağ Kültür ve Sanat Merkezinde gerçekleştirilen toplantıya Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala , İş-kur İl Müdürü Erdem Ünlüyalvaç, Kosgeb görevlisi Ebru Kaşnak, Sivil toplum örgütleri, Daire amirleri ve çok sayıda vatandaş katıldı.Açılış konuşmasını Emirdağ Kaymakamı Akın AĞCA yaptı. Ağca konuşmasında; "Buranın kronikleşmiş sorunlarından biri göç. 1960'dan beri hızla nüfus kaybediyoruz. Bu göçü son zamanlarda her ne kadar azaltmış olsak da, artık nüfus kaybeden değil nüfusu artan bir Emirdağ'a ihtiyacımız var.Bunun için de gereken altyapı aslında var. OSB'nin hızla gelişiyor olması, çevreyollarının yapılıyor olması, hızlı trenin önümüzdeki süreçte ilçemizde de bir durağının olacak olması Emirdağ'ın geleceğinin parlak olduğunun göstergesi. Bizim amacımız Kaymakamlık olarak bu iyiye gidişi mümkün olduğunca hızlandırmak ve işadamlarımıza, esnafımıza mümkün olduğunca daha hızlı bir biçimde istihdam alanları oluşturabilmeleri için yardımcı olmak. Bildiğimiz gibi Emirdağ'ın önemli bir nüfusu da Eskişehir ve Belçika'da. Bu yerlerde çok sayıda da işadamımız var. Özellikle Avrupa'daki işadamlarımızdan esnaflarımızdan Emirdağ'a dönük birşeyler yapıp yapamayacakları konusunda sorular alıyoruz. Bizim her zaman onlara söylediğimiz şey Emirdağ için Emirdağ'da gerekli altyapı var. Emirdağ'da yapılacak yatırımlar her zaman için başarıya ulaşır ve biz de Kaymakamlık olarak onlara elimizden gelen her türlü desteği sağlarız. Tabi yerelin bu şekilde yatırımlara hazır olmasının dışında devletimizin son dönemde vermiş olduğu destekler oldukça fazla. Bu destekleri sağlayanlardan iki tanesinin il müdürleri burada. Bugün sağolsunlar bizim davetimizi kırmadılar. İşkur il müdürümüz ve KOSGEB il müdürümüz sizleri dinlemek için buraya geldiler. İnşallah ilçemizin geleceği açısından hayırlı ve yararlı bir çalışma olur" dedi.
Ağca'dan sonra kürsüye gelen Afyonkarahisar Çalışma ve İş Kurumu Müdürü Erdem Ünlüyalvaç ise; "İş Kurumunun üç ana görevi bulunmaktadır. Birinci görevi istihdam; iş bulma, işsizimize iş bulma. Bunun yanında işveren kesime de ihtiyaç duyduğu ister nitelikli ister niteliksiz elamanların temininin sağlıyoruz. Nitelikli elemanlar yetiştirebilmek için mesleki eğitim kursları düzenliyoruz. Yani bir işveren şu şu vasıflarda bir elaman istiyorum dediğinde eğer kurum kayıtlarında böyle vasıflarda eleman yoksa biz bu elemanları yetiştirmek için gerek işveren nezdinde gerek dersaneler nezdinde gerek Halk Eğitim Merkezleri nezdinde bu elemanları yetiştirip işverenimize bu elemanları takdim ediyoruz. Yetiştirme esnasında işvereninin ekonomik olarak hiçbir gideri yok. Kursa katılan bütün kursiyerlere katıldıkları hergün için günde 20 TL. para veriyoruz ve sağlık sigortası yapıyoruz. Yani bu devletimizin sunduğu işçilerimiz hakkında toplanmış olan işsizlik sigortası fonundan ödenen bir para. Yıllık olarak bize bütçe ayrılıyor bu bütçelerle biz bu çalışmaları yapıyoruz. Bu ilçe için uygulayabileceğimiz programların biri bu. Tabi birçok program var bizde ama hepsini anlatmıyorum. Çünkü bazı ilçelerde bu programlar uygulanamıyor. İşbaşı eğitim adı altında bir program var. Halk arasında da staj deniyor. Bu nasıl uygulanıyor? Firmalar eleman alma ihtiyaçları doğduğunda doğan ihtiyaçlarında müracaat ediyorlar. Müracaat ettiği tarihte en az 2 çalışanı olmalı. Eğer son üç ayda ödenen sigortalı sayısı müracaat ettiğinde aşağıda ise aradaki farkı 10'da bir olarak kurumumuz ödüyor. O kişiyi kurumumuz işverene takdim ediyor. İşveren onu işbaşı eğitim programı adı altında altı ay eğitiyor, deniyor karşılıklı anlaşırlarsa altı ayın sonunda onu istihdam ediyor. Bu süre içinde işveren o işbaşı eğitim programı uygulayan kişiye hiçbir para ödemiyor. Yine bu programa katılan kişiye biz günde 25 TL. para ödüyoruz ve sağlık sigortasını ödüyoruz. Yani bu programın bu ilçede yapılmaması için hiçbir sebep yok. En az iki çalışanı olan her iş kesimine uygulayabiliriz. Burada ihtiyacınız olan elemanı hem deniyorsunuz hem yetiştiriyorsunuz karşılıklı olarak uyum sağlarsanız da işbaşı yapıyorsunuz" dedi. Ünlüyalvaç ayrıca işverenlerin kendisine her zaman ulaşılabileceğini istihdam konusunda her zaman her türlü konuda yardımcı olmaya hazır olduğunu dile getirdi. Ünlüyalvaç daha sonra kendisine konuyla ilgili yöneltilen soruları cevapladıktan sonra kürsüden ayrıldı.
Seminerde daha sonra Emirdağ Belediye Başkanı Cengiz Pala bir konuşma yaptı. Başkan Pala konuşmasında '' Öncelikle hepinize hoşgeldiniz diyorum. Bilindiği üzere belediyemiz iş-kur ile bir çok başarılara imza atmıştır. Göreve geldiğim günden bu zamana kadar İş-kur'dan en fazla faydalanan belediye Emirdağ Belediyesidir. Belediye olarak sokaklarımızdaki mantarlaşmış çöplerimizi bunun yanında Emirdağ'da çöplük diye adlandırılan merayı temizleyerek 300 bin fidan diktik. Bu çalışmalarımızı iş-kur'dan gelen arkadaşlarımızla beraber yaptık. Önümüzdeki günlerde inşallah daha bu arkadaşlarımızla beraber Emirdağımıza nice hizmetler yapacağiz. Ben hepinize tekrardan teşekkür ediyorum.''dedi.Daha sonra KOSGEB Uzmanı karşılıklı soru-cevaplarla KOSGEB hakkında merak soruları yanıtladı. Yapılan konuşmaların ve soru-cevapların ardından program sona erdi.

  • Okunma: 2366

Yorumlar (0)Yorum Yap