Emirdağ’da Yetenekli Sporcu Taraması Yapılıyor

Haberler / Güncel

Emirdağ’da Yetenekli Sporcu Taraması Yapılıyor

Gençlik ve Spor Bakanlığı ile Milli Eğitim Bakanlığı arasındaki İş Birliği Protokolü çerçevesinde, “Türkiye Sportif Yetenek Taraması ve Spora Yönlendirme Programı” kapsamında düzenlenen ve ilçemizde de Emirdağ Kaymakamlığı koordinesinde; İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik ve Spor İlçe Müdürlüğü işbirliği ile gerçekleşen ‘Sportif Yetenek Taraması’ çalışmaları tüm hızıyla devam ediyor.

Sağlıklı ve hareketli bir yaşamın gereği olarak toplumda spor yapma kültürünü yerleştirmek, erken yaşta spora yatkın çocukları tespit ederek spor branşlarına yönlendirmek ve üst düzey sporcu olarak yetiştirilmelerini sağlamak amacıyla gerçekleşen tarama faaliyetlerinde; İlçemiz Merkez ve Köylerinde 3.Sınıf düzeyinde eğitim gören 350 öğrencinin yetenek taraması yapılmaya devam ediyor.

Bugün gerçekleşen yetenek tarama faaliyetlerini ziyaret eden Kaymakam Bilici de çocukların heyecanına ortak oldu. Gençlik ve Spor İl Müdürü İsmail Hakkı Kasapoğlu, İlçe Milli Eğitim Müdürü Gürkan Emeksiz ve Gençlik ve Spor İlçe Müdür Vekili Hasan Yakut’un da hazır bulunduğu yetenek tarama faaliyetleri ve seçim aşamasında ilk olarak Temel Motorik (Esneklik, Dikey Sıçrama, El Kavrama Kuvveti, Geriye Sağlık Topu Atma, Sürat, Çeviklik) ve Antropometrik (Boy, Kilo, Kulaç Uzunluğu, Oturma Yüksekliği) test ve ölçümleri yapıldı.

Yetenek Tarama Faaliyetleri neticesinde uygunluğu tespit edilen öğrencilere, ilk etapta “Temel Hareket ve Sportif Beceri Eğitimi” ni içeren eğitimler verilecektir. Bu eğitimden sonra branşlara yönlendirilecek çocuklar son aşamada ise “İleri düzey spor eğitimi” alacaklardır.

Kaymakam Bilici, 2-3 Mayıs 2024 tarihlerinde 9.30-13.30 saatleri arasında İlçe Kapalı Spor Salonu’nda devam edecek Yetenek Tarama Faaliyetlerinde görev alan tüm personellere teşekkür ederken; katılan tüm öğrencilere de başarılar diledi.

  • Okunma: 418

Yorumlar (0)Yorum Yap