AK Parti başka bir adayla Emirdağ’ı alabilir miydi?

Haberler / Görsel Medya

AK Parti başka bir adayla Emirdağ’ı alabilir miydi?

Yerel seçimlerin ardından mazbatalar, onun ardından Ramazan Bayramı derken gündem bir hayli yoğundu. Ramazan Bayramı’nın ardından Emirdağ’da itirazların değerlendirilip YSK’nın verdiği son kararın ardından dün Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu mazbatasını aldı ve resmen göreve başladı. AK Parti’nin Afyon Merkez’de ve birçok ilçede seçimi kaybetmesi buna rağmen Emirdağ’da seçimi kazanmasının ardından birçok insan aynı soruyu kendi kendine sordu. O soru da AK Parti Emirdağ’da başka bir adayla seçime girseydi sonuç ne olurdu? Bu isim Ahmet olur, Mehmet olur... Acaba Serkan Koyuncu yerine başka bir isim aday olsaydı AK Parti seçimi alabilir miydi. Tabi ben burada kesin bir yargıda bulunamam ama kuvvetle muhtemel burada AK Parti Serkan Koyuncu yerine başka bir adayla seçime girseydi. Burada da seçimi muhtemelen kaybedecekti. Zaten arada 147 oy gibi (Emirdağ için çok da fazla sayılmayan) bir farkla seçimi aldı. İlçemizde AK Parti ile MHP’nin arasındaki oy farkı 147. Yani 147’nin yarısı 73,5. Burada MHP, AK Parti’den 74,75,80 oy çevirebilmiş olsa seçimi kazanan taraf olacaktı. Ama burada şunu unutmamak lazım Serkan Koyuncu’nun karşısında sadece MHP yoktu. AK Parti’den MHP’ye geçenler, yurtdışındaki dernekler, başka partili olup MHP’yi destekleyenler ve daha sayamadığım birçok grup vardı. Her neyse bugün itibariyle mazbatanın da Serkan Koyuncu’ya verilmesiyle Serkan Koyuncu 5 yıl daha ilçemiz Belediye Başkanlığı görevini yürütecek.

Serkan Koyuncu’nun seçimden önce açıkladığı 80 proje var. Şimdi Sayın Başkan ve ekibi bu projelerin hayata geçirilmesi için büyük bir çaba harcayacak. Önümüzdeki 5 yılda ne olur ne biter bilemeyiz ancak bu projelerin tamamlanmış olması Serkan Koyuncu’ya olan güveni bir kat daha arttıracaktır.

Son olarak İl Genel Meclisi’ne bir göz atalım. Biliyorsunuz bayramdan önce İl Genel Meclisi’nde de ilçemizdeki geçersiz oylar tekrar sayılmıştı. Geçersiz oyların sayımıyla ilçemizde bir, bir, bir olan tablo değişmiş AK Parti’nin Üyesi bir artarak 2 olmuş, CHP’nin bir üyesi ise üyeliğini kaybetmişti. Bu değişimle beraber İl Genel Meclisi’nde tablo Afyon Merkez ve diğer ilçelerle beraber şöyle oldu. AK Parti 29 üye, MHP 11 üye, CHP 9 üye, İYİ Parti 2 üye. AK Parti İl Genel Meclisi’nde çoğunluğu elde etti. AK Parti Emirdağ’dan iki üyeyi İl Genele gönderdi. Burada İl Genelden bu üyelerin Emirdağ için neler koparacağını da önümüzdeki yıllarda hep birlikte takip edeceğiz.

Sağlıcakla kalın, Allah’a emanet olun... - Mustafa KOYUNCU Emirdağ Gazetesi

  • Okunma: 424

Yorumlar (0)Yorum Yap