Al Bayrağımıza Renk Verenlerimiz/ B.Gazi Barlas

Köşe Yazıları / Melih Can Kalender

Al Bayrağımıza Renk Verenlerimiz/ B.Gazi Barlas

Ölümü ayak da bekleyen bir milletin üyesiyiz onun içindir ki her aileden bir şehit ya da gazimiz vardır Güneydoğu da vatan uğruna şehit olan Emirdağlılar.

“ÖLÜM GÜZEL ŞEY, BUDUR PERDE ARDINDAN HABER
HİÇ GÜZEL OLMASAYDI ÖLÜR MÜYDÜ PEYGAMBER
N.FAZIL

Yücel KIR:Abdil oğlu 1969 Emirdağ doğumlu, Rütbesi ve tertibi Jandarma Astsb Kd.Çvş 1988/752 Jandarma özel Hareket Grup Komutanlığı Diyarbakır’da görev yapıyordu 31.Ağustos 1991 de Yayla bucağı Genç/Bingöl’de teröristlerle giriştiği bir çatışmada şehit oldu.10 Eylül 1991’ de Emirdağ’ında defnedildi. Yüksel YEŞİLDAĞ: Fevzi Oğlu 1971 Emirin köyü Emirdağ Doğumlu, Rütbesi ve tertibi J.Kom. E.1971/4 2.J.Kom. Tb. Siirt’te görev yapıyordu.10 Kasım 1992 de Beygözlü ilçesi/Siirt’te teröristlerce kurulan bir pusuda şehit edildi.13 Kasım 1992 de Emirdağ’ında defnedildi.Ayhan ÇERMEK: Recep oğlu 1973 Yeniköy Emirdağ doğumlu. Rütbesi ve tertibi Mu. Onbş.1973/1 7-P.Mknz Tuğ. Bl. Kağızman Kars da görev yapıyordu.28 Haziran 1993 de Karakurt karayolundaki teröristlerle giriştiği bir çatışmada şehit edildi.29 Haziran 1993 de Yeniköy de defnedildi.Mehmet DANIŞMAN: Ceylan Oğlu 1992 Güney saray Emirdağ Doğumlu Rütbesi ve tertibi, P.Er:1972/4 16.Zh. Tuğ. 2. Mknz P Tb. 5 Mknz P. Bl- Diyarbakır’da görev yapıyordu.4 Ağustos 1993 de Silvan-Kazandağı Köyü yakınlarında teröristlerle giriştiği bir çatışmada şehit edildi, 8 Ağustos 1993 de Güneysaray Köyünde defnedildi.Önder PALA: Halit oğlu1967 Soğukkuyu köyü Emirdağ doğumlu, Rütbesi ve tertibi J.Astsb Üçvş. 1985/96 5.J.Kom. Tb. K.Kozluk da görev yapıyordu.17 Şubat 1994 de Kulp- Diyarbakır-Krasör bölgesinde Teröristlerle giriştiği bir çatışma da şehit edildi.23 Şubat 1994 de Emirdağ’ında defnedildi. Yüksel ŞAHAN: Süleyman oğlu 1969 Çaykışla – Emirdağ doğumlu P.Astğm.233/534986 3.P.Tb. Andaç/Şırnak ta görev yapıyordu.20 Haziran 1994 de Teröristlerce şehit edildi.23 Haziran 1994 de Emirdağ’ında defnedildi. Doğan ALAZ: celil oğlu 1971 Gökçekaya köyü doğumlu J.Onbş.1971/4 J.Bl. Hrk Grp. K-Siirt’te görev yapıyordu.22 Eylül 1994 ‘de Çeltikli mevkii Bitlis’te teröristlerle bir çatışmada şehit edildi.23.Eylül 1994 Gökçekaya Köyünde defnedildi. Şaban UYANIK: Ömer oğlu 19971 Gedikevi köyü doğumlu P.Kom. Uzm. Onb. 1971 7.Kol. 2.Kom. A.1.Kom. Tb.2.Bl. K.Tim. Kom. Lığı Midyad - Mardin de görev yapıyordu.20 Şubat 1995 de Gördüktepe/ Gabaradağı Şırnak da teröristlerle giriştiği bir çatışmada şehit edildi.25 Şubat 1995 de Gedikevi köyünde defnedildi. Abdullah ORAN: Mehmet oğlu Davulga 1975 doğumlu P.K.Er 57. Kom. Tb.1. Kom. Bl. Sarıkamış/Kars Da görev yapıyordu.07.Mayıs 1996 da Tunceli- Hozat- Buzdere- Toga deresinde şehit edildi. Ruhi KÖK: Mahmut oğlu 1976 Örenköy doğumlu J.Onb. Tunceli Ovacık İlçe jandarma K.Kom. Görev yapıyordu.19.Ekim 1997 de ovacık İlçesinde pusuya düşürülerek şehit edildi. Gürsel BAŞOĞLU: Ceylan oğlu 1977 Başkonak köyü doğumlu P.Kom. Er. 1.Kom. Tug. 4.Kom. Tb. 10. Kom. Bl. Kom. Kayseri’de görev yapıyordu. Van Gevaş ilçesi Kırmız çayır mevkisinde operasyon icra edilirken çıkan çatışmada 13.Ekim 1998 şehit dildi.
Veli ALTIN: Bilal oğlu 1985 Emirdağ doğumlu, P.Onb. 4.Kpm. Tug. 1. Kom. Tb. Kom. Tunceli de görev yapıyordu.11 Ağustos 2005 de Kutnu operasyonu esnasında Tunceli Ana Fatma bölgesinde bir gurup teröristlerle çatışmada şehit edildi. Suat Coşkun ALP: Mehmet şahin oğlu yavuz köy doğumlu, P.Yarbay 3.Ordu Denetleme Değerlendirme Başkanlığı Erzincan da görev yapıyordu. UH–1 helikopterini Sansa boğazı bölgesinde düşmesi sonucunda 16 Mart 2006 şehit oldu.18.Mart 2006 da Eskişehir Şehitliğinde defnedildi. Kaç mevsimler geçti “ Ağlama ana bir harman vakti olmazsa, güz gününde öperim ellerinden “dedikleri analarından ayrılalı, kaç mevsim kar yağdı, evlatların dan ayrı kalan anaların yüreklerine. Kaç mevsim çiçek açtı ağaçlar meyve verdi ve kaç mevsim Mehmet, Mehmetçik doğurdu analarımız vatana feda vatana şehit olsun diye. Al Bayrağımıza Renk Verenlerimiz/ B.Gazi Barlas - Emirdag.gen.trEvladının resmin, öperken çektiği acı ne fırtınalar koparacak Emirdağlı şehit anasının yüreğinde ama o dimdik ayakta yavrusuna son görevini yerine getirirken metanetini koruyacak ”vatan sevgisi imandandır” diye peygamberine sığınacak yaşlansa da gözyaşı içerisindeki gözleri, yaşadığı sürece ŞEHİT ANASI olmanın gururunu ve onurunu taşıyacak.Al Bayrağımıza Renk Verenlerimiz/ B.Gazi Barlas - Emirdag.gen.tr Bayrağımıza sarılı şehidimizi yalnız bırakmazlar, tanıyan tanımayan koşarak gelir naşını kaldırmaya, tekbirler getirilir yol boyunca. Şehidimiz Jandarma onbaşı Ruhi KÖK’ün Eskişehir Reşadiye camisinin askeri töreni yapılırken.Al Bayrağımıza Renk Verenlerimiz/ B.Gazi Barlas - Emirdag.gen.trAtasının “Vatan toprağı kutsaldır, kaderine terk edilemez” dediği toprakları kaderine terk etmeyen Emirdağlım bu uğurda ölümün üstüne üstüne yürüyerek şehit oluyor. Yüreği yorgun yanık buğday tenli memleket insanım vatan şehidini yalnız bırakmıyor. Al Bayrağımıza Renk Verenlerimiz/ B.Gazi Barlas - Emirdag.gen.trŞehit piyade uzman onbaşı Şaban UYANIK Şırnak – Gabar dağında 20 Şubat 1995 yılında teröristlerle girişilen bir çatışama da şehit oldu.Bütün vatan şehitlerimizi rahmet ve minnetle anıyoruz, Allah rahmet eylesin Ruhları şad olsun. Battal Gazi Barlas

  • Okunma: 15794

Yorumlar (9)Yorum Yap

  • İrfan ÇETİNKAYA

    Yücel KIR kardeşim hayatımda önemli bir yere sahip. O'nunla hem Ankara-Polatlı'da aynı karakolda beraber görev yaptık hem de Diyarbakır Özel Harekat Grup Komutanlığında. Hayatımda çok şehit haberi duyduğum gibi bir çok arkadaşımın şehadetine de şahit oldum. Ama Yücel gibisini ne duydum ne de gördüm. Tam bir teslimiyet içerisinde yüksek sesle 'Eşhedü En La İlahe İllalah ve Eşhedü Enne Muhammeden Abduhu ve Resuluhü' diyerek şehit oldu. Ard arda en az 10-15 kez şahadet kelimesini tekrar etti. Yüzünde ne bir korku ne de tereddüt vardı. Ahiret yurduna gülerek gitti. Ruhun şad olsun kardeşim. Oralarda bizleri de unutma....

  • mahmut eryılmaz

    slm sizler her zaman kalplerde yaşayaçaksınız. sizler rahat olun askerim. a_piribeyli.sitemynet.com

  • şahann

    canım yüksel amcam nur içinde yat

  • erkan

    :D naber iyisinizdir mni

  • Kemal Bulgan

    Şehit Şaban UYANIK benim dayım...ben 6 yaşlarındayken bir defa gelmıstı ızıne bana ne ıstersem almıstı aldıklarını taşıyamıodum sonra bir daha gelmedi ozaman anlıyamıodum şimdi çok koyuyo Allah rızası için bizlerin geleceğimizin güvenliği için canlarını ortaya koyan sehitlerimiz ruhana birer Fatiha... :cry:

  • ersinuyanık

    şehitler ölmez vatan bölünmez

  • sami uyanık

    Şehitlere ayırdığınız yazınız için sizlere teşekkür ediyorum.

  • Sami UYANIK

    Bir Türk evladı olarak bir şehit yakını olarak tüm vatan uğruna şehit olan kardeşlerimize Allahtan Rahmet Diliyorum.Bu vatan dört çapulcuya kalmayacak bu terörü millet durduracak artık.

  • EREN KÜÇÜKKKÖR

    Türk milletinin bu önemli gününde sizinde böyle bu konuya değinmeniz ve böyle duygusal yazı yazmanız bizi duygulandırdı.Özellikle unutulnaya yüz tutulmuş şehitlerimizi hatırlatmandan dolayı şahsınıza teşekkür ederim.Arkadaşım olan Yücel KIR ve bütün şehitlerimize ALLAHTAN rahmet diler,şehitlerimizin bize emaneti olan kanları ile sulanmış bu vatanı bizde kanımızın son damlası akıncaya,dalgalanan son bayrak düşünceye kadar savunacağız.seninde bemim gibi aynı düşencede olduğuna inanıyorum selamlar.