Avrupa’dan Emirdağ’a Karayolu Raporu

Haberler / Güncel

Avrupa’dan Emirdağ’a Karayolu Raporu

Avrupa’da ülkeler arası seyahat kısıtlamaları yavaş yavaş kaldırılıyor. Almanya ve Avusturya’nın ardından şimdi de Sılayolu ülkeleri Sırbistan, Bulgaristan ve Yunanistan ortak bir karar aldılar.
Avrupa’daki ülkeler arası seyahat yasağı her geçen gün gevşetiliyor. Gelişmeler yurtdışında yaşayan ve karayolundan Türkiye’ye sılayolu için yolculuk yapmayı bekleyen Avrupalı Türkler'i memnun ediyor. İlk olarak Almanya, Avusturya, İsviçre ve Fransa karşılıklı sınır geçişlerine izin verme kararı aldı.

BULGARİSTAN VE YUNANİSTAN SINIR KARARINI VERDİ
Avrupa’da ülkeler arası seyahat kısıtlamaları yavaş yavaş kaldırılıyor. Almanya ve Avusturya’nın ardından şimdi de Sılayolu ülkeleri Sırbistan, Bulgaristan ve Yunanistan ortak bir karar aldılar. Buna göre 1 Haziran’dan itibaren Bulgaristan, Sırbistan ve Yunanistan arasında dolaşım yasağı kalkacak. Üç ülkenin devlet yetkililerinin görüşmesinden çıkan sonuca göre bu ülkeler arasında seyahat eden kişilerde 14 günlük karantina uygulanmayacak. Bu ülke vatandaşları sınır geçişlerinde koronavirüs taşımadıklarını yazılı olarak beyan etmek zorunda olacaklar. Alınan kararla bu ülkelerdeki turizmin canlandırması planlanıyor.


ROMANYA KARAR AŞAMASINDA
Benzer bir uygulamanın Romanya için de geçerli olması bekleniyordu. Ancak bu konuda henüz bir karar çıkmadı.

MACARİSTAN VE KOMŞU ÜLKELERDE DURUM
Son olarak ise Macaristan, Slovakya ve Çekya komşu ülkeleri Avusturya ile sınırları açma yolunda karar aldı. Tam tarih açıklanmasa da Haziran ayı ortasından itibaren bu dört ülke arasında serbest dolaşımın olacağı belirtiliyor.


ENGELLER TEK TEK KALKIYOR
Slovenya kısa süreliğine sınırlarını yenden kapatsa da yakında yine geçişlere izin verecek. Hırvatistan zaten sınır geçişlerine onay verdi. Böylelikle Avrupa’da Türkiye’ye kadar olan koridorda neredeyse bütün ülkelerde olumlu gelişmeler yaşanıyor. Bu ülkeler şu an sadece komşu ülkede yaşayanlara geçiş onayı verse de büyük ihtimalle çok yakında herkese geçiş izni verecek.

SIRBİSTAN KORONAVIRÜS TESTİ KARARINI VERDİ
Sılayolu ülkesi Sırbistan Korona Testi ile ilgili kararını verdi
Her yıl Avrupa’da yaşayan yüzbinlerce vatandaşımızın Türkiye’ye karayolundan gidiş ve dönüşte transit geçtiği Sılayolu ülkesi Sırbistan, sürücüleri yakından ilgilendiren bir karar aldı. Ülkeye bugünden itibaren Korona virüsü taşımadığınızı gösteren negatif test sonucu olmadan da giriş mümkün. Yani sürücüler ülkeye sınırda herhangi bir ek belge göstermeden giriş yapabilecek.


KARANTİNA UYGULANMAYACAK
Sırp hükumeti, yabancılara kapıları açma kararı aldığı oturumda Koronavirüs Testi konusunu da görüştü ve önemli bir karar aldı. Yapılan açıklamaya göre ülkeye giriş yapanlara sadece virüs ile ilgili bilgi dağıtılacak. Test istenmeyeceği gibi yabancıların karantina altında tutulmayacağı da belirtildi.

TEST GÖSTERME ZORUNLULUĞU KALDIRILDI
Koronavirüs ile haftalardır mücadele eden Sırbistan, kısa süre öncesine kadar ülkeye giriş yapacaklardan negatif korona test sonucu istiyordu. Buna göre ülkeden transit geçiş yapmak isteyen bir kişi bile, 72 saatten eski olmayan bir test sonucu göstermek zorundaydı. Bu uygulama şekli, ülkeden transit geçerek Türkiye’ye seyahat etmek isteyen vatandaşlarımız arasında büyük tepkiye neden olmuştu.>Eurovizyon

  • Okunma: 10522

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Seydi Güçlü

    Umarım sürprizle karşı karşıya gelmeyiz