Ceylan Çalışkan www.emirdag.gen.tr'ye Konuştu

Haberler / Özel Haber

Ceylan Çalışkan www.emirdag.gen.tr'ye Konuştu

Emirdağlı ünlü futbol menajeri Ceylan Çalışkan geçtiğimiz hafta sonu Emirdağ’a gelerek bir dizi ziyaretlerde bulundu. Fifa menajeri Ceylan Çalışkan son dönemdeki transferler, Eskişehir Spor, Afyonkarahisar Spor ve Emirdağ Spor hakkındaki görüşlerini sadece www.emirdag.gen.tr ile paylaştı.

Emirdağ’da Kendimi Çok Mutlu ve Rahat Hissediyorum
Ceylan Çalışkan memleketi Emirdağ hakkında "Her yıl olduğu gibi bu yıl da Emirdağ’a tatile geldim. Şimdi ben dünyayı iki defa dolaştım. Dünya’nın bütün ülkelerine, bütün şehirlerine gidiyorum; ama tabiî ki insanın doğduğu topraklara gelmesi çok farklı bir duygu. Dünyanın hangi şehrine gidersem gideyim hep kalbimde Emirdağ var. Mesela bütün dünyada değişik müzikler dinliyorsunuz, değişik insanlarla tanışıyorsunuz. Rusya’ya Zenit’e gidiyorsunuz St. Petersburg’a Putin geliyor kokteyle ne yaparsanız yapın insan doğup büyüdüğü memleketi özlüyor. En azından ben bu özlemimi her yıl düzenli olarak Emirdağ’a gelerek gidermeye çalışıyorum. Burada kendimi çok mutlu ve rahat hissediyorum." şeklinde konuştu.
Ceylan Çalışkan'ın Eskişehir, Afyonkarahisar ve Emirdağ Spor hakkındaki önemli açıklamaları devamında...
Es Es’e Dünya Çapında Bir Futbolcu Hayal Değil
Bu yıl Eskişehir Spor adına önemli transferlere imza atan Çalışkan: "Youla’yı 12 tane kulüp istiyordu. Bunun beşi Türkiye’dendi. Bir ay uğraştık. Lille kulübüyle bonservis sorununu çözdük. Youla da zaten ben ne dersem onu yapar. Ben onun on yıldır menajerliğini yapıyorum. İstedi ve oldu. Yolua, Eskişehir Spor’un geçtiğimiz yıl ligde kalmasını sağlayan önemli faktörlerden bir tanesi. Bu yıl da çok önemli bir transfer oldu. Aynı şekilde Galatasaraylı Ümit Karan da benim kardeşim gibidir. Kariyeri olan sevdiğim bir futbolcu. Eskişehir’e geldi beş bin taraftar vardı ve Lig tv canlı yayınladı imza törenini… Şehre iyi bir hava getirdi. Eskişehir Spor camiası büyük bir camia elbette; kulüp içinde profesyonelleşme olduktan sonra, stabilileşme olduktan sonra dünya çapında futbolcular da gelebilir. Bu camia büyük bir camia, hayal değil bunlar." dedi ve ekledi: "Allah’a şükür futbol camiasında bir saygınlığımız var. Futbolcular üzerinde varlığımız var. İkna ettik, kulüple sorunları çözdük ve geldik. Aynı şekilde Youla’ya da söylediler. Ama bu futbolcuları Eskişehir Spor’a kazandırmak için çok uğraştık. Youla geçen yıl hayatının en iyi futbolunu oynadı. Büyük teklifler vardı. Bizi kırmadı sağolsun."

Ceylan Çalışkan www.emirdag.gen.tr'ye Konuştu - Emirdag.gen.trAfyonkarahisar Spor’u Ziyaret Edeceğim
Afyonkarahisar Spor hakkında da düşüncelerini dile getiren Çalışkan: "Afyonkarahisar Spor’u takip ediyorum. Ben Afyonkarahisar Spor’un da Eskişehir Spor gibi iyi yerlerde olmasını isterim. Asya liginde oynamasını isterim. Bunlar zamanla olacak şeyler. Afyon’a iş adamlarının ilgisi lazım… Bunlar olmadığı için lig düştü. Gidip kulübü ziyaret edeceğim. İnşallah elimizden bir şey gelirse Afyonkarahisar Spor için de yaparız."

Emirdağ Spor’u 3. Lig’de Görmek İsteriz; ama 3. Lig’de Tutunmak Önemli
Son olarak da Emirdağ Spor hakkında "3. Lig’e hazırlanması herkesten çok bizi mutlu eder elbette. Ama şunu unutmamak lazım: 3.lig’e çıkmak ayrı bir dert, orada tutunmak ayrı bir dert. 3. lig’de bir kulübün barına bilmesi için maddi olarak çok güçlü olması gerekiyor. Emirdağ Spor’u 3.lige çıkarmak çok zor değil. Getiririz Eskişehir Spor paf takımında oyuncuları çıkartırız. Ondan sonrası sorun… Önce 3.lig’de tutunmak için ekonomik dengeleri sağlamak lazım. Ondan sonra 3.lig görmesi daha uygun olur. Ama Emirdağ Spor için de şöyle bir projemiz var. Eskişehir Spor’da profesyonelleşme bittikten sonra Emirdağ Spor’u pilot takım yapıp 3.lig’e çıkartıp kalıcı olmasını sağlamak istiyoruz. Birden bire 3.lig görürse tutunması çok zor olur. Mutlaka Eskişehir Spor destekli olsun ki kalıcı olsun." şeklinde konuştu. Ceylan Çalışkan yaptığı ziyaretler sonrası Emirdağ'dan ayrıldı.

  • Okunma: 9509

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • Akdeniz kıyıları...

    Tabi kii emirdağlı böyle insanların emirdağını ve emirdağ sporu desteklemesi sewindirici bi duyguu....