Domalan Tezgahlardaki Yerini Aldı

Haberler / Özel Haber

Domalan Tezgahlardaki Yerini Aldı

Emirdağ ve bölgesinde ilkbahar’ın gözde yiyeceklerinden olan “Domalan” tezgahlardaki yerini aldı. Dünyanın en değerli ve makbul mantar türü olan Domalan oldukça nadir bulunan ve her yerde yetişebilen bir mantar türü... Emirdağ ve civarında da halk tarafından aranan Domalan Emirdağ’da kilogramı 10 liradan satışa sunuldu. Kumlu çıplak topraklarda veya ince çayırlıklarda, daima çam, sedir ve meşe ağaçlarına yakın ve bunların altındaki toprak üzerindeki gevşek ölü yaprak tabakasının hemen altında gelişir.

Emirdağ’a Tabaklar köyünden gelen Bayram Çelik Uzun Çarşı girişinde eşinin topladığı Domalan’ı satarken www.emirdag.gen.tr muhabirine şunları söyledi:” Domalan her şeye faydalıdır. Etten daha faydalı olduğu söyleniyor. Domalan’ın zehirlisi olmaz. Domalan’ı bulmak da marifet ister. Bunun için uygun zamanı bekliyoruz.” dedi.

Domalan Amerika’da kilogramı 2000 dolardan alıcı bulunduğu ve faydalarının daha da fazla olduğu söylenilmektedir.

  • Okunma: 7221

Yorumlar (3)Yorum Yap

  • Alper

    Eyüp yanlış bilion
    Kulaktan dolma konusma
    Domalan heryerde bulunmaz senin keme dedign siyak olur küçüktür tatsızdır para etmez
    Domalan yurtdışında pahalıdır
    Keme pek rağbet görmez
    Bilmeden konusma

    O elinde domalan olan adamda benim dedemdir.

  • eyup

    yukaridaki bilgi yanlistir turkiyedeki domalan mantari keme heryerde cok bulunan terfezia cinsi mantardir kilosu yurt disinda yirmi ero dur ve avrupa girisinde cok problemlidir .tunus cezayir fas mantarlari her zaman cok miktarda geldiginden iran turkiye irak ve suriye mantarlarlari ragbet gormemektedir. ve ayrica para eden kilosu 3 bin dolar eden mantar turu tuber magnation pico, truffe blanche d'alba turkiyede yetismemektedir

  • berker çelik

    dede sende meşur oldun şaşırdım seni görünce berker