"Emirdağ Ağzı" Çıktı

Haberler / Kültür Sanat

Emirdağ Ağzı Çıktı

Kitap Şükrü Türkmen ve Özcan Türkmen'in uzunca bir zamandır üzerinde çalıştıkları "Emirdağ Ağzı" isimli kitap nihayet basıldı. Kitabın basımı Emirdağlılar Vakfı tarafından gerçekleştirildi. Kitabın tüm gelirleri Emirdağlılar Vakfına ait.

Kitap, unutulmaya yüz tutmuş Emirdağ ağzına ait pek çok kelimeyi anlamları ve örnekleriyle okuyucuya sunuyor. Emirdağ kültürünün yaşatılması ve sonraki nesillere taşınması açısından önemli bir çalışma.

Akademik yönden de bilimsel bir kitap, pek çok üniversitemize kaynak olabilecek özelliğe sahip. Dünya ölçeğinde Türk diline önemli katkıları olabilecek bir eser.

Kitap uzun soluklu bir araştırma ve birikimin ürünü. Tüm araştırma kitaplarında olduğu gibi tamamlanmış bir kitap değil. Yeni bilgi ve bulgularla üzerine yeni eklemeler yapmaya müsait esneklikte.

Kitabın kapak çalışmasını Adnan Durmaz yaptı. Anlaşılacağı üzere, kitap kapağından itibaren buram buram Emirdağ kokuyor.

  • Güncelleme: 02.12.2013 14:39
  • Okunma: 5168

Yorumlar (6)Yorum Yap

  • Uluhan Eryürük

    İstanbulda yaşıyorum. Kitaba nasıl ulaşabilirim. Özcan hocama ve emeği gecenlere cok tebriklerimi iletiyorum.

  • Ahmet Potuk

    Emirdag'i emirdaglıyı şivesini,örfünü ,adetini,gelecek nesıllere emirdag sevenlere öğretmek için bu iki değerli büyüğüme teşekkürlerimi borç biliyorum...önce yüreğinize sonra elinize sağlık Özcan hocama kucak dolusu saygı ve selamlar

  • Harun ALCI

    Emirdağ kültürü açısından iyi düşünülmüş, iyi planlanmış ve hayata geçirilmiş bir proje. Uzun yıllar sonra bile değerini kaybetmeyecek bir eser.. Günümüze ait bir Kutatgu Bilig. Şükrü hocam o eşsiz tevazu meziyetiyle kitap hakkında kendini öne çıkarmayı istemiyor besbelli. Ama 350 sayfalık bir eserden bahsediyoruz. Kuşkusuz tüm araştırma kitapları gibi bu da tamamlamamış bir kitap, bana göre tamamlanması pek mümkün de değil. Çünkü Emirdağ ağzı kimsenin tahmin edemeyeceği kadar zengin ve geniş. Maalesef pek çoğu da bu güne kadar unutuldu. Keşke bu araştırma en azından bir 50 yıl önce yapılsaydı... Ama buna da şükür. İnanıyorum bu kitap daha pek çok baskı yapacak ve bir kaç cildi dolduracak. Kitap sözlük çalışması değil, bir ansiklopedi de değil. Kitap bunların her ikisinin de prototipi. Emeği geçenlere sonsuz teşekkürler..

  • Hüseyin ÜSTÜN

    Büyük bir deniz olan Emirdağ Kültürü içinde bizi biz eden önemli bir damla ''Emirdağ Ağzı '' adlı eserin çıkarılmasında emeği geçen başta emekli Bakanlık baş müfettişimiz Şükrü Türkmen ,Özcan Türkmen ve diğer hemşerilerime teşekkür eder,saygılar sunarım.Hüseyin ÜSTÜN Burdur Ercan Akın Fen Lisesi Müdürü

  • Öner Çetin

    Emek her şeye bedeldir. Hemşehrilerimizin Emirdağ'a ait böyle güzel bir çalışmayı yaptıkları için gönülden kutluorum. Ellerinize, emeklerinize ve gönüllerinize sağlık.

  • Şükrü TÜRKMEN

    Elbette ki hatalarımız var.. Eksikliklerimiz çok fazla ama gücümüz ancak bu kadarına yetti. Hiç iddialı olmamakla beraber karamsarlığa da kapılmadık. Kitap, kesinlikle bir bedel karşılığı kaleme alınmamıştır. Bu kişisel bir ürün, bir tasnif çalışmasıdır. Beklentileriniz kadar olmayabilir. Bu çalışma, düşünülen binanın ilk tuğlasıdır. Diğer tuğlaları koyacak pek çok yetenek var Emirdağ’da. Onlara cesaret verebildiysek ne mutlu bize. Saygılarımla... Şükrü Türkmen