Emirdağ Türküleri Canlandı

Haberler / Kültür Sanat

Emirdağ Türküleri Canlandı

Emirdağ Türküleri gecesinde hasret kokan gurbet hikayeleri sahnede müzikle buluştu. Emirdağ Belediyesi Kültür ve Sanat Merkezi’nde , Türk Halk Müziği koro konserine Emirdağlıların büyük ilgisi vardı. Emirdağ Belediyesi’nin katkısıyla, Emirdağlılar Vakfı ve Emirdağ Kalkınma ve Dayanışma Derneği tarafından hazırlanan konserde Emirdağ türkülerine yer verildi.

Kanal 3 televizyonundan canlı yayınlanan programda Emirdağ Kaymakamı Akın Ağca, Emirdağ Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın, EKDAD Başkanı Abdullah Halaç birer konuşma yaptılar. Programa MHP Afyonkarahisar Milletvekili aday adayı Ahmet Biçer de katıldı.

Emirdağ Vakfı Korosu ve EKDAD derneğinin birlikte hareket ederek Emirdağ kültürünü ve sanatımızı yaşatmanın önemine değinen Belediye Başkanı Uğur Serdar Kargın,” Sivil toplum kuruluşlarına katkılarımız sürecektir. Böylesi güzel kültürümüzü yansıtan etkinliklerin yanında olmak bizim görevimiz. Emirdağ Türkülerinin yaşatılması için Belediyemizin Türkü projesini 2015 yılında hayata geçiriyoruz. Emeği geçen herkese teşekkür ediyorum “dedi.

Konser öncesi konuşan EKDAD Başkanı Halaç, yapılan projelerden ve Kaymakam Akın Ağca’nın vermiş olduğu desteklerden söz etti. Başkan Halaç konuşmasında şunları söyledi:
“Dernek projemiz ilk 6 köy ve merkezde başladı. Daha sonra projemiz gelişti ve şu an da 15 köye ulaştık. Bununla da kalmıyoruz tabiî ki, ikinci proje üniversite öğrencilerimize burs yardımları yapmak. Yıllık 60-70 öğrenciye burs imkanı sağlıyoruz. Üçüncü bir projemiz ise, Emirdağ içi ve dışı iş adamları ile bağlantı sağlayarak Emirdağ’a yatırım ve yardımlar sağlamak. Bizim bir üniversitemiz var. Yapılan yardımlar ve yapılan çalışmalarla Meslek Yüksek Okulumuza (MYO) 6 laboratuvar yapıldı. Yılsonuna faaliyete geçecek. Bizlere destek olan başta Kaymakamımıza, herkese teşekkür ediyor sözü fazla uzatmak istemiyorum.”

Konuşmaların ardından koro şefi Halil Rifat Aydemir yönetiminde Eskişehir ve Emirdağ türkülerini koro ve solo olarak seslendirilen bir konser verildi.

  • Güncelleme: 14.12.2014 21:40
  • Okunma: 3114

Yorumlar (0)Yorum Yap