Emirdağlılar Vakfı'ndan Aşık Veysel Konseri

Haberler / Kültür Sanat

Emirdağlılar Vakfı'ndan Aşık Veysel Konseri

Emirdağlılar Vakfı Türk Halk Müziği Gönül Dostları Korosu Aşık Veysel'in anma konseri Yunus Emre Kültür Merkezinde yapıldı.
Aylardır yoğun bir çalışma yürüten koro Aşık Veysel Türkülerini solo ve koro olarak seslendirerek izleyenlerden büyük bir beğeni aldı. Şef Cemalettin ÖZEN yönetimindeki koromuz konserine başlamadan Aşık Veysel'in kendi sesinden hayatı izleyenlere sunuldu. Konser arasından sonra Aşık Veysel'in kendi sesinden "Atatürk'e Ağıt" türküsü slayt ve görseller eşliğinde izleyenlere sunuldu. Ekranda "Atatürk" görününce bir alkış tufanıdır koptu. Salondaki coşku görülmeye değerdi.

Sunuculuğunu Eğitimci Gülen KOŞAN'ın yaptığı konser programı slayt gösterileri eşliğinde sürdü. Salonun alt ve üst katları hemşehrilerimiz tarafından hınca hınç dolduruldu. Konserimizi yerel kanalların yanı sıra TRT haber muhabirleri de ilgi ile izlediler. TRT haber programcıları Vakıf Yönetim Kurulu Üyelerinden Harun ALCI ile bir röportaj gerçekleştirdiler.
TRT muhabiri "Neden Aşık Veysel? Bu gecenin amacını anlatır mısınız?" diye sordu.

Harun ALCI, "Emirdağlılar Vakfı olarak amaçlarımız arasında kültür ve sanat önemli bir yer tutmaktadır. Bu amaçla yerel anlamda Emirdağ kültürüne hizmet ediyoruz. Bu amaçla dergiler, kitaplar yayınlıyor, kültürümüze hizmet eden hemşehrilerimize destek çıkıyoruz. Daha yeni olarak "Emirdağ Ağzı" kitabını çıkardık.
Türkiye genelinde ise Aşık Veysel bir halk ozanımızdır, sadece bir halk ozanı değil aynı zamanda bir halk şairidir. Bizim kültürümüzdür. Bu değerlerimize sahip çıkmak, yeni nesillere taşımak bizlerin görevidir. Yunus Emre, Dadaloğlu, Karacoğlan gibi değerlerimiz bu günlere nasıl geldi ise Aşık Veysel'de sonraki nesillere aktarılacak yüzlerce binlerce yıl sonra bile unutulmayacaktır. Biz vakıf olarak bu amaçla bu geceyi düzenledik" dedi.

Konser arasında hemşehrilerimiz koro elemanlarımızı ve vakıf yöneticilerini tebrik ve teşekkür yağmuruna tuttular. Çok yakında bir de Neşet ERTAŞ ustamızı anma konseri bekliyoruz dediler.

  • Okunma: 2174

Yorumlar (0)Yorum Yap