Eşinin Vasiyetini Yerine Getirdi

Haberler / Eğitim

Eşinin Vasiyetini Yerine Getirdi

Emirdağlı Emsal Şahin, vefat eden eşinin vasiyetini yerine getirerek Emirdağ’a bir anaokulu kazandırdı.

EMİRDAĞLI GURBETÇİ OKUL YAPTIRDI
Afyonkarahisar’ın Emirdağ ilçesinde hayırsever gurbetçi Emsal Şahin kendi adını ve vefat eden eşi Mustafa Şahin’in ismini taşıyan anaokulu yaptırdı. Anaokulunun açılış törenine Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Emirdağ Kaymakamı Osman Bilici, Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Milli Eğitim Bakanlığı Afyonkarahisar Müdürü Miraç Sünnetci ve bölge halkı katıldı.

3 YIL ÖNCE İMZALAR ATILMIŞTI
2019 yılında dönemin Milli Eğitim Bakanı Ziya Selçuk tarafından imzaları atılan anaokulu 2022 yılı itibari ile faaliyete girdi. Hayırsever gurbetçinin sağlık sorunları ve yurtdışında ikamet ediyor olması sebebiyle okulun açılışı yapılamamıştı.

ÖNCE CAMİ YAPTIRMAYI İSTEDİLER
Emirdağlı gurbetçi Emsal Şahin eşi Mustafa Şahin vefat etmeden önce beraber düşünüp cami yaptırmayı düşündüklerini Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncuya belirtmişlerdi. Bölgede yapılan inceleme sonrası yeterli sayıda camii olduğu ve bir anaokuluna ihtiyaç duyulduğu tespit edildi. Bunun üzerine Hayırsever Çifte bu durum iletildi.
Anaokulu yaptırmak için bir arsanın bedeli karşılandıktan sonra belediyeden, Milli Eğitim Bakanlığına geçirilerek inşaatı başladı. 2022 yılında biten inşaatın ardından okulda eğitim öğretim dönemi başlamış oldu.
Emsal – Mustafa Şahin Anaokulunun açılış töreni Milli Eğitim Müdürü Miraç Sünnetçinin açılış konuşmasıyla başladı Miraç Sünnetçi Emirdağ İlçesinde 4 okulun daha Vatandaş ve Devlet işbirliğiyle topluma kazandırıldığından Emirdağlı Gurbetçilerin bu konuda çok duyarlı olmalarından duymul olduğu memnuniyeti ifade ederken ; “Bu gönlü zenginler hep Emirdağ’dan çıkıyor.” Dedi. 4 Derslikli olan anaokulunda 4 öğretmen 1 idareci ve 1 personel olmak üzere 6 kişi çalışırken 50 öğrenci Eğitim ve Öğretim görebilecek.

VALİ KÜBRA GÜRAN YİĞİTBAŞI KURDELEYİ KESTİ
Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı, Hayırsever Gurbetçi Emsal Şahin ve protokol üyelerini okulun açılışını temsilen kurdele kestikten sonra okulu gezerek öğrencilerle sıcak diyaloglar yaşadı.

ÖĞRENCİLER GÖSTERİ YAPTI
Valinin geldiğini duyan öğrencilerin heyecanları yüzlerinden okunan öğrencilerin yaptığı gösteriler katılımcılar tarafından beğenilerek alkış aldı. Afyonkarahisar Valisi Kübra Güran Yiğitbaşı Hayırsever aileye Şükran Plaketi takdim ederek teşekkür etti. Açılışın yapılmasından sonra öğretmenler ve katılımcılar için hazırlanan yemekler yenildi. Yemeğin ardından Mustafa Şahin’in dualar okundu. >>> OĞUZHAN ÖZDEMİR

  • Okunma: 1715

Yorumlar (0)Yorum Yap