Halk Oyunları Birincilerine Kaymakam'dan Teşekkür

Haberler / Yerel 2009

Halk Oyunları Birincilerine Kaymakam'dan Teşekkür

Afyonkarahisar’da yapılan halk oyunları yarışmasında Emirdağ’ı temsil eden ve Emirdağ’a birincilik getiren Emirdağ Gülsüm Hatun Sağlık Meslek Lisesi ekibine ve Emirdağ Aziziye İlköğretim Okulu ekibine Emirdağ Kaymakamlığı tarafından teşekkür belgesi verildi. Okulları çalıştıran ve Emirdağ kültürüne verdikleri emekten ötürü Pınar Halaç ve Halil Rifat Aydemir’e teşekkür plaketi verildi. Törene Emirdağ Kaymakamı Zekeriya Güney, 3.Jan.Er.Eğt. Taburu Komutanı Binbaşı Zafer Saz, Emirdağ Milli Eğitim Müdürü Gıyasettin Taş ve konuklar katıldı.

Emirdağ Kaymakamlığı İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü toplantı salonunda yapılan tören öncesinde Emirdağ Gülsüm Hatun Sağlık Meslek Lisesi öğrencileri tarafından Emirdağ Kaymakamı Zekeriya Güney’e desteklerinden dolayı teşekkür çiçeği verildi. Çiçeği verenlere başarı dileklerini ileten Kaymakam Güney konuklara şu şekilde seslendi:” Geçen sene de ekip olarak arkadaşlarımız güzel bir çalışma yaptılar. İlçemizi en iyi şekilde temsil ederek birincilik kazandıran, gurur yaşatan sizlere teşekkür ederim. Bu iş gönül işidir, sevgi işidir. Emirdağ’ı en güzel şekilde temsil etmeniz bize onur verdi. Hocalarımız sayesinde Emirdağ’ın tanıtımına Emirdağ kültürünün gelişmesine büyük katkı sağlıyor. Emirdağ’ın kültür yükünü şu an sizler taşıyorsunuz. Keşke sizler gibi daha fazla kişiler de olsa… Yarışmada birinci olmanız önemli değil, önemli olan Emirdağ’ı temsil etmenizdir. Hepinize başarılar dilerim.”dedi.


Kaymakam Güney’in konuşmasının ardından ekiplere teşekkür belgeleriverildi. Kütahya’da yapılacak olan Türkiye birinciliği yarışası için 06Mart 2009 günü yola çıkacak olan Emirdağ ekibine 07 Mart Cumartesi günüyapılacak olan yarışmalarda başarılar dileriz.

Törene ait fotoğraflar için tıklayın…

  • Okunma: 2579

Yorumlar (1)Yorum Yap

  • BELCIKADAN

    SAYIN HOCAM SIZDEN ALLAH RAZI OLSUN. BU EMEKLERIYLE EMIRDAG'IMIZIN BIR FOLKLORü OLDUGUNU TÜM TÜRKIYE'YEDUYURDU. BU YILLAR ÖNCE TEMELINI ATAN SIZ HOCAM VE ARKADASLARINIZ ISMINI HATIRLADIGIM KADARIYLE; FAKI EDEER,A.IHSAN AYGURLU,HALIL AYDEMIR,LÜTFIIHSAN AGBEY V.S. BU KISILERIN KURDUGU VE SIMDILERE KADAR TASIDIGI BU BAYRAGI SIMDI BU GENCLERIN TACLANDIRMASI BIZLERI GURURLANDIRIYOR.BU BIRINCILIKLER EMIRDAG'IN YOK OLAN KÜLTÜRÜNÜN DE BU SEKILDE MUHAFAZASINI VE DAHADA GELECEK NESILLERE ULASMASINI SAGLAYACAK.TEKRAR BU ÖDÜLDE EMEGI GECEN HERKESI KUTLUYORUM.