Kaymakam Bilici’den Elma Bahçesine Ziyaret

Haberler / Güncel

Kaymakam Bilici’den Elma Bahçesine Ziyaret

Kaymakam Osman Bilici, ilçemiz Alibeyce köyünde bulunan ve hayvancılık ile organik meyve yetiştiriciliği üzerine faaliyet gösteren Topsu Tarım Gıda ve Hayvancılık A.Ş.’yi ziyaret ederek elma üretiminin yapıldığı bahçe de incelemelerde bulundu.

5 bin dekarlık arazi üzerinde faaliyet gösteren işletmenin birçok işçiye sürekli istihdamın sağlanarak ilçemize yeni tarımsal ürünlerin kazandırıldığı meyve bahçesini gezen Kaymakam Bilici, Topsu Tarım Gıda ve Hayvancılık A.Ş. işletme yetkilisinden yürütülen çalışmalara dair bilgiler aldı.

Elma bahçesinin sulanması için yeni yapılan sulama havuzunda da incelemelerde bulunan Kaymakam Bilici daha sonra İşletmede çalışan işçiler ile bir araya geldi. Kaymakam Bilici, onlarla sohbet ederek bahçede çalışan işçilere destek oldu ve onlara işlerinde kolaylıklar diledi.

Kaymakam Bilici, alternatif tarım ürünü olarak organik meyve yetiştiriciliğinin ilçemizde gelişerek yaygınlaştığı vurguladı. Bu tarım sektörünün ilçemize istihdam ve ekonomik açıdan büyük katkılar sağladığını belirten Kaymakam Bilici, ürün yelpazesinin genişleterek çiftçilerimize yeni imkanlar sağlanması açısından bu tür faaliyetlerin destekleneceğinin altını çizerek işletme yetkilisine ilçemize istihdam noktasında katkılarından dolayı teşekkür ederek ziyaretini sonlandırdı.

  • Okunma: 1141

Yorumlar (0)Yorum Yap