Mehmet Pala'dan Açıklama

Haberler / Yerel 2014

Mehmet Pala'dan Açıklama

Kamuoyunda çıkan "Mehmet Pala aday olamaz" iddialarına Pala'dan cevap geldi.
İnşaat sektörünün yanında tarım ve hayvancılıkla da ilgilenen Mehmet Pala daha önce Emirdağ Süt Üreticileri Birliği Kooperatifi Başkanıydı. Kamuoyunda yer alan iddialara göre Pala'nın, 01 Aralık 2013'den önce kooperatif başkanlığından istifa etmesi gerekiyordu. Ancak Mehmet Pala'nın 01 Aralık 2013'den önce birlik Başkanlığından istifa etmediği birkaç gündür kamuoyunda konuşuluyordu.

Konuya açıklık getirmek isteyen Pala Cumartesi günü yaptığı açıklamada 29.11.2013'de Birlik Başkanlığı'na istifasını sunduğunu belirterek istifa dilekçesinin de fotokopisini verdi.
Pala'nın verdiği dilekçe örneğinde gelen evrak kayıt tarihinin 29.11.2013 ve kayıt numarasının da 143 olduğu görülüyor. Pala dilekçesinde; "Emirdağ Süt Üreticileri Birliği Yönetim Kurulu'na önümüzdeki yerel seçimlerde Emirdağ Belediye Başkanlığı'na aday olduğumdan dolayı Emirdağ Süt Üreticileri Birliği Başkanlığı'ndan ve Yönetim Kurulu Üyeliğinden istifa ediyorum. Gereğini bilgilerinize arz ederim" ifadeleri yer alıyor.
Bunun yanında Mehmet Pala'nın aday olabilmek için birlik başkanlığından istifa edip etmemesi gerektiği de ayrı bir tartışma konusu oldu.

  • Okunma: 6258

Yorumlar (5)Yorum Yap

  • incelili

    Evet şimdi bu olayı çıkarıp yalan haber yapan kişiler Mehmet Bey'den özür dilemeli hemde çokkk ..hoş kimse inanmadı ama hani derlerya çamurat izi kalsın diye sanırım amaç başkaydı tutmadı. o makama aday olacak kişi bunu yazanlar kadar cahil olamazdı hele Mehmet pala .Çok güldüm.. Başarılar Mehmet Pala. :)

  • mutlu topkaya

    itler ürür kervan yürür. On sene chp mecliste bile yokken belediyede neler yaptığı ortada, on sene de altı millet vekililiyle akp nin de ne yaptığı ortada. Atatürk'e meydanı tur attırmak ve belediyeyi gırtlağına kadar borç yapmaktan başka ne yaptıklarıda ortada. Sen işine bak başkanım. Akp de menfaat yalakalığı yapmayan her aklı selimde, gereğini yapacaktır zaten..

  • yemezler

    yemezler be kardeş.Mehmedi bu şekilde ekarte etmek chp ye kazanım getirmez.Mehmet çekilirse bozuk bağa kim girer?Örgüt çuvallamış çırpındıkca batmaya devam ediyor vesselam

  • Torkun

    Süt Üreticileri Birliği 5200 Sayılı Tarımsal Üretici Birliği Kanuna göre kurlan bir üretci birliğidir.Birliğin kuruluş kanunun 20 .maddesi Bu Kanunda hüküm bulunmayan hallerde, genel hükümler ile 6.10.1983 tarihli ve 2908 sayılı Dernekler Kanununun ilgili hükümleri uygulanır der.Dernekler Kanunuda 04.11.2004 yılında 5253 Sayılı Kanunla değiştirilmiştir.Sonuç olarak bu kanunlarda adaylık için istifayı gerektiren bir zorunluluk yoktur.Kanaatimce İstifa etmesi bile gereksizdir.

  • Muhlis PALA

    http://www.saglikaktuel.com/haber/yerel-secimlerde-aday-olmak-isteyen-kamu-gorevlilerine-rehber-33769.htm

    burada yerel seçimlerde aday olacak kişilerin istifa etmesi gereken kurumlar yazıyor. emirdağ süt üreticileri birliği bir kooperatiftir seçim kurulu genelgesinde böyle bişey yok.

    heberler doğrulandığı için site yönetimine ayrıca teşekkür ederim....