Tebrikler Rümeysa…

Haberler / Güncel

Tebrikler Rümeysa…

Mustafa Çekiç Ortaokulu öğrencisi Rümeysa Cennet Ocak Geleceğin Bilim İnsanlarının Yetiştiği TÜBİTAK Fen Lisesini Kazandı.

Emirdağlı öğrenci Rümeysa Cennet Ocak, LGS'de %1'lik başarı diliminde yer alan öğrencilerin katılabildiği TÜBİTAK Fen Lisesi Bilimsel Yetenek sınavını kazanarak yalnızca 90 öğrencinin eğitim göremeye hak kazandığı TÜBİTAK Fen Lisesine kabul edildi.

Millî Eğitim Bakanlığı ile Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı arasında Eğitim İş Birliği Protokolü çerçevesinde kurulan TÜBİTAK Fen Lisesinin 1 yıl İngilizce hazırlık olmak üzere toplam 5 yıl sürecek olan eğitim faaliyetleri boyunca öğrenciler, güncellenmiş fen lisesi müfredatının yanında Biyoteknoloji, Malzeme Bilimi, Nörobilim, Veri Analizi, Bilim-Teknoloji ve Sosyal Değişme, Sürdürülebilir Gıda ve Su Politikaları, İnovasyon Odaklı Proje Tasarımı, Yapay Zeka Uygulamaları, İnsan-Makina Etkileşimi, Nesnelerin İnterneti Uygulamaları gibi 28 farklı ders alacak. Ayrıca İngilizce ve Almancanın yanı sıra üçüncü yabancı dil olarak İspanyolca öğrenecek, Türk Zeka Vakfı tarafında akıl ve zeka oyunları dersi, PMI Turkey tarafından proje yönetimi dersi, Matematik, Bilgisayar, Fizik, Kimya ve Biyoloji alanlarında olimpiyat eğitimleri alacaklar.

Öğrenim hayatı boyunca TÜBİTAK bursu alacak olan öğrenciler Türkiye’nin en donanımlı ve uluslararası düzeydeki TÜBİTAK laboratuvarlarını kullanabilecekler. TÜBİTAK Merkez ve Enstitülerinde staj yapabilecekler, kariyerleri boyunca mentorluk desteği, bilim söyleşileri, kulüp etkinlikleri, spor müsabakaları, teknik gezilerden ve olanaklardan karşılıksız yararlanabileceler. Yurtdışı yaz ve kış okulu gibi bilimsel eğitim etkinliklerine katılabilecekler.
I

  • Okunma: 1533

Yorumlar (0)Yorum Yap