Telek: İpi Aslan Göğüsleyecek

Haberler / Yerel 2009

Telek: İpi Aslan Göğüsleyecek

Demokrat Parti Afyonkarahisar İl Başkanı Besim Telek Emirdağ İlçe başkanlığının yaptığı aday tanıtım toplantısına ekibiyle beraber katıldı. DP İl Başkanı Besim Telek www.emirdag.gen.tr muhabirine yerel seçimleri değerlendirdi.

www.emirdag.gen.tr: Demokrat Parti’nin de aday çıkarmasının ardından Emirdağ’da aday sayısı arttı. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?
Besim Telek: Öncelikle her siyasi partinin bir aday gösterip seçimlere girmesi demokrasi örneğidir. Her yerde demokrasinin olması güzel bir şey. Her partinin adayının olması güzel bir durumdur. Ben her şeyden önce yerel seçimlere katılan tüm partilerin adaylarına başarılar diliyorum. Allah kime nasip ederse o belediye başkanı olur ve Emirdağ’a da gereken hizmeti yapar. Ama ben burada Demokrat Parti olarak Afyonkarahisar’da en güvendiğimiz ilçemiz olan Emirdağ’da yüzümüzün akıyla çıkacağız. Sağolsun Emirdağ İlçe başkanımızı Adem Altıntaş’ın yaptığı faaliyetleri yakından takip ediyoruz. Oldukça güzel çalışmalar yapıyor. Adayımız Aslan Sayın’ı daha önceden tanıyan arkadaşlarımız vardı. Bizler de birkaç gün önce görüştük, araştırma yaptırdık. Aslan Sayın Emirdağ’da seçilebilecek en iyi adaylardan birisi olduğunun kanısındayım. İnşallah bu tahminlerimde yanılmam. 29 Mart yerel seçimlerinde ipi partimizin adayı göğüsler.

www.emirdag.gen.tr: Genel Başkan’ın Emirdağ’a ya da Afyonkarahisar’a gelme durumu var mı?

Besim Telek: Afyonkarahisar belediyesinde adayımız mevcut başkan Abdullah Kaptan. AKP’den aday adayı olmadan önce ona bir teklifte bulunmuştuk. O da olumlu baktı, düşüneceğini söyledi. Pazartesi günü geldiği zaman resmi olarak adaylığını açıklayacağız. Genel Başkanımız da Afyonkarahisar’a gelip Kaptan’a rozetini ben takacağım, dedi. Bir programımız olacak ve tüm adaylarımızı Afyonkarahisar’da tanıtacağız. Sayın Genel başkanımızın da tanıtıma katılacaklardır. Emirdağ’a da uğrama şansı olursa, Emirdağ’a da neden uğramasın…

www.emirdag.gen.tr: 2004 yerel seçimlerinde Emirdağ’da Demokrat Parti o zamanki adıyla Doğru Yol Partisi belediye başkan adayı çıkarmamıştı ve AKP’yi desteklemişti. Bu durumla ilgili düşüncelerinizi alabilir miyiz?

Besim Telek: O zamanki ortam onu gerektiriyordu. O dönem o şekilde olmuştur ama bu dönem bütün beldelerde ve ilçelerde aday göstermeye gayret gösteriyoruz. Mutlaka kendi adayımızı çıkartıp; kendi adayımızla yarışa girmek istiyoruz. Geçmişteki dönemde o şekilde bir oluşum olmuştur; ancak bu dönemde partimizin adayı vardır.

www.emirdag.gen.tr: Son dönemlerde gerek Emirdağ’da gerekse diğer yerleşim yerlerinde Demokrat Parti teşkilatlarında bir durgunluk gözlendi. Bunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Besim Telek: Genel seçimlerde %0.2 oranında bir farkla meclise girememek; ardından % 5.4’ün altına indiğimiz zaman biraz uzaklaşma oldu. Bu durumda arkadaşlar arasında bir isteksizlik oldu. Süleyman Soylu’nun genel başkan seçilmesinin ardından üzerimizdeki ölü toprağı attık. Hakikaten çok çalışıyoruz. Biz bu çalışmalarımızı ne ulusal basında ne de televizyonlarda yer verdiremiyoruz. Maalesef yer vermiyorlar. Sayın genel başkanımızın gezmediği yer kalmadı. Bu çalışmalarımızın başarısını inşallah önce yerel seçimlerde daha sonra da genel seçimlerde alacağız.

  • Okunma: 2970

Yorumlar (0)Yorum Yap