Türklere Özgürlük!

Köşe Yazıları / Şerife Özdemir

Türklere Özgürlük!

Dünya´nın hemen hemen heryerinde yaşayan Türklere ´Özgürlük´ istiyorum. Mesela AB, Türk açılımı yapsın...  Kendi içerisinde ki insan hakları ihlallerini görmeden, Türkiye´de ki insan hakları ile kafayı bozan AB, önce Belçika´da ve tabi ki tüm Avrupa´da yaşayan Türklere söz hakkı versin! Yıllarca ikinci sınıf vatandaş muamelesi gören biz Türkler, Avrupa´nın en pis işlerinde çalıştığımız yetmezmiş gibi, yaşanan haksızlıklar karşısında susmamız gerektiği de bulunduğumuz ülkeler tarafından bizlere dayatılmış..

Ya Türk dernekleri?

Avrupa´nın  heryerinde binlerce Türk derneği olmasına rağmen  ´Türkiye´de ki açılım ile ilgili bir kelime sarfedemiyorlar!
İsterse bir açıklama yapsınlar.. Ödenekler kesilir, hatta dernek fişlenir, üyelerde faşist damgası yer! Birebir görüşmelerde yazmamak kaydı ile ağzına geleni sayanlar iş basına yansımaya gelince ´Dut yemiş bülbüle dönüyorlar´
Dışı Türk logosu, içi meçhul Sorosçu!

Ödenek almaya tenezzül etmeyenler ´ki bunlar çok azdır´;
Onlar paşa paşa, korkmadan, sıkılmadan açıklamalarını yaparlar...

Oysa ödenek alan da almayanda ayaklanıp yapılanlara rest çekse herşey çok farlı olurdu...
Ama ´Vatan mı çıkar mı´
İşte meselenin özü de burada gizli!

Yıllarca sayısız faaliyet yapan dernekler kime faydalı olmuş? Tarikat derneklerinden bahsetmiyorum. Onlar birbirine sahip çıkıyor ne hikmetse! Onlar beyin yıkadıkça  bizim dernekçiler ´kuzu kuzu´ bakıyor!

Bugüne kadar hangi Türk gençliğine sahip çıkılmış?
Gençlerimizin çoğu  dağılmış, kız çocuklarımızın çoğu asimile edilmiş, örf ve adetlerimizden soyutlanmış!
Peki bu kadar faaliyet gösterdiğini iddia eden  dernekler, Türk gençliğine Türk tarihini öğretebilmiş mi?
Ben hemen söyleyeyim, ´HAYIR´ !
Öğrettiğini iddia edenler de bağlı bulundukları siyasi görüş ve çevrenin istediği tarihi gençlere aktarmış.


Peki, dernekler iş yapmıyor mu? Yapmaz olur mu!
Dantel, mantel ,Türk mutfağı, seramik, göstermelik Türk şölenleri....
İş Türk toplumuna kendi tarihini öğretmeye gelince;
´Aman biz mi uğraşacağız bu gençlerle´ deyip geçerler...

Türklere Özgürlük istiyorum!
Buralara TÜRK CUMHURİYETİNE BAĞLI OKULLAR İSTİYORUM. Açmıyorlarsa kapatsınlar Türkiye´de ki Robert´i, St Josephi, St Micheli, Alman lisesini....

AB´nin, AKP hükümetinin ´Anası, babası belli olmayan açılımına´ tam destek vermesi ne garip değil mi?
Avrupa´da yaşayan Türklere yönelik bir açılım var mı acaba AB´nin kafasında, ki bu açılıma bu kadar sıcak bakıyor? 


Türkiye´yi  etnik onlarca parçaya ayırmak için her yolu deneyen, kilise çanından ruhban okullarının açılmasına kadar her türlü baskıyı yapan şu ´Garb cephesinde´ ezan sesinin yasak olması, Türklere yönelik baskı ve asimilasyon politikası bu ortaklaşa hareket eden adamların iki yüzlülüğü değil mi sizce!

Bizlere neden açılım uygulanmıyor?

Bir bilene sordum!
Cevap
´Ankara elini masaya vurmadıkça sizin bu konulara girmenizin mümkünatı yok!´

Yani AKP hükümeti Türkiye´de Türklerin özgürlüğünü baskı, şiddet, asılsız iftiralar, davalar, izinsiz dinlemeler, hukuksuzluklarla  kısıtlayarak, AB´nin içerisinde yaşayan Türk toplumunun da  sesini kesiyor.


Yoksa Almanya´da asrın yolsuzluk davası olarak kabul edilen Deniz Feneri gibi davalara, örneğin Belçika´dan bir tek sivil toplum kuruluşunun bile tepki vermemesi başka nasıl açıklanabilir?


AKP çok iyi biliyor ki, AB´de yaşayan Türk toplumu ve STÖ´leri silkinip böyle şeyleri sorgulayacak olursa, ucu AKP iktidarına ve onun temsil ettiği görüşe bağlı onlarca dernek ve yardım kuruluşu faciası bekliyor kendilerini.


İşte bu yüzden kendilerine Avrupa´da susturulmuş, bastırılmış, istendiğinde kendi ülkesinde aç yokmuş gibi kuzu kuzu Tanzanya´da kesilecek kurbana para yağdıracak bir toplum lazım...  

AB´nin zaten niyeti belli.



Türkler konuşmasın, Türk ve Türkiye  düşmanları borozanlarını Avrupa Birliği´nin her kurumunda bağıra bağıra konuşabilsin. Biz vatanımızdan uzak bunları yaşarken şimdi öz vatanında olan Türk milletimiz  bunları çekmeye başladı!  
Vay canına..!
Avrupa Türkiye´ye olmayan  demokrasisini ihraç ediyor...Ama  hayali ihracat olduğu açık ortada!   

Peki diğer malum dernekler?
Hani şu terör destekçisi, ermeni diasporasından beslenen, bölücü derneklerden bahsediyorum
Onlar AKP iktidarı geleli daha bir coştular, ağa kesildiler buralarda...
Özgürlük onlara, demokrasi onlara, AB´nin bütün kapıları onlara açık, Türkiye karşıtı her konu masaya yatırılabilir, hatta kırmızı bültenle arananlar, AB kurumlarında konferans dahil herşeyi verebilir.

Suç kimde mi?

Başımıza sözde aydın kesilen, Atatürk cumhuriyeti ve ordu karşısında ´TARAF´ olduklarını saklamayan, ikinci cumhuriyetin ´ZAMAN´ı geldiğini utanmadan söyleyebilen, başlarında ki sulak gözlü adamların ´SAMANYOLU´ altında ağlayarak cumhuriyeti bölme çalışmalarına  manşetlerinde yer veren,  sözde gazeteci kesilen şu  ´besili danalar´ , şu vatanını satma meraklıları yok mu?


İşte bütün suç bu adamlarla, bu adamları adam ettiğini  iddia edenlerde
Toprak neymiş, vatan neymiş bilmeyen, bilenlere de  faşist damgası vuran  b....tan adamlar yok mu?

Türkiye´ de ´özgürlük´ maskesi adı altında yürütülen ´sözde demokrasi açılımını´ destekleyen AB ve tüm dünya, Türk milletine acaba ne kadar ´demokrasi´ uyguluyor?

Bunu hiç sordunuz mu kendinize?

AKP hükümeti  ´AB yolunda tüm kurumları feda ederim´ diyor. Hatta analar ağlamasın diye lanse ediyor yaptığı PKK açılımını!

Kimin anası ağlamayacak?

İzmir´de Erdoğan´ın miting konuşmasında ´Bundan sonra şehit olmayacak  mı, olacak´ diyen başbakan neyin açılımını yapıyor?


Yani mehmetciğimizin anasının ağlamaya devam edeceğinin sinyallerini verdi, çok güvendiğiniz başbakanınız!  

Sorun neyi nasıl göstermek istediğinizle alakalı..Dünyanın herhangibir yerinde şu yaşananlara tepki verecek basın ve medya, bizde iktidarın sekreterliğini yapıyor.
Yani sorun  ´besili danalar´ !

Dağdan inen katiller  bir ay sonra Diyarbakır´da meydana çıktı. Görüntüler yine aynı, ama bu defa bir toplantıda şunları söylüyorlar
Dağdan inen kattiler : ´Hükümet Öcalan´ın verdiği  yol haritasını açıklamalı´ diyor


O haritayı biz Türkler görebilir miyiz zahmet olmazsa?

TÜRKLERE ÖZGÜRLÜK İSTİYORUM  

  • Okunma: 2458

Yorumlar (13)Yorum Yap

  • NUSRET ÖZKAN

    İzmir'deki kitlesel tepkiyi Şerife Hanım yanlış değerlendirmiş...Bu tepki,bu dik duruş İZMİRLİLERİN YILLARDIR SÖNMEYEN KUVAY-I MİLLİYE RUHUDUR...ATATÜRKÇÜLÜKLERİNİN SAF VE KATIKSIZ GÖRÜNÜMÜDÜR...ULUSALCI BİR RUHLA ULUSAL VE ÜNİTER DEVLETE BAĞLILIKLARININ GÖSTERGESİDİR...MİSAK-I MİLLİYE BAĞLILIĞIDIR,BÖLÜCÜLÜĞÜ REDDEDİŞLERİDİR...ONLAR ÜLKELERİNİN DEMOKRASİ BAŞKENTİNDE YAŞAMANIN DEĞERİNİ İYİ BİLİRLER...BARIŞ,DOSTLUK VE KARDEŞLİK YANLISI OLUP,TERCİHLERİNİ LAİK,ÇAĞDAŞ VE ÖZGÜR CUMHURİYETTEN YANA KULLANMIŞLARDIR...ONLARI HERHANGİ BİR SİYASİ PARTİYE ASLA YAMAMAYA ÇALIŞMAYIN...O GÜZELİM RUHU İNCİTİRSİNİZ...

  • eirdagli

    Bir adam, oğlu ile ormanda yürüyüş yapıyor. Birden çocuk takılıp düşüyor ve canı yanıp 'Ahhhh' diye bağırıyor.

    İlerideki dağın tepesinden 'Ahhhh' diye bir ses geri geliyor. Çocuk şaşırıyor. Merak ediyor ve 'Sen kimsin' diye bağırıyor. 'Sen kimsin' diye cevap geliyor dağdan..Çocuk kızıyor. 'Sen bir korkaksın' diye bağırıyor.

    Dağdan gelen ses 'Sen bir korkaksın' diye cevap veriyor.

    Çocuk babasına dönüp 'Ne oluyor böyle?' diye soruyor.

    'Oğlum' diyor adam, 'Dinle ve öğren!'

    Dağa dönüp 'Seni seviyorum' diye bağırıyor. Gelen cevap 'Seni seviyorum'

    oluyor. Baba tekrar bağırıyor, 'Sen bir harikasın..' Gelen cevap 'Sen bir harikasın..'

    Oğlan çok şaşırıyor, ama ne olduğunu gene anlayamıyor. Babası anlatıyor..

    'İnsanlar buna 'Yankı' derler, ama aslında o 'Yaşam'dır. Yaşam daima sana senin verdiklerini geri verir. Yaşam davranışlarımızın aynasıdır. Daha fazla sevgi istediğin zaman daha çok sev! Daha fazla şefkat istediğinde, daha şefkatli ol!. Saygı istiyorsan insanlara daha çok saygı duy. İnsanların sabırlı olmasını istiyorsan, sen sabırlı olmayı öğren. Bu kural yaşamımızın bir parçasıdır, herkes için her zaman geçerlidir.Yaşam bir tesadüf değil, yaptıklarımızın bir aynada yansımasıdır..'

  • emirdagliiii

    böyle onur verıcı konusmayı bıle cesıtlı abuk subuk yorum yapan bu ınsanlar tamamen terör örgutunun kölelerıdır. turkun turkden baska dostu yok olamazda. kımılerı cıkıp yok bız daha rahat turkıye planlıyoruz demesın. bızım yıllardır kaybettıgımız sehıtlerımızi bır kenara atıp kurtler bızım kardesımızdır dıyenler hıc umutlanmasınlarkı onların kanları yerde kalacak. tek bır pkklı kalasıya kadar turk ordusunun savası devam edecektır.

  • SİBEL

    Uğruna ölmekse eğer seni yaşatmak, bin defa ölürüm de adına leke sürdürmem. Gururdur, namustur bayrak ve sancak, Aksa da kanım korkma; haini güldürmem!

    NE MUTLU TÜRKÜM DİYENE!!!

  • kemal

    Yaziklar olsun dogru durust yazi yazanlari bile boyle elestiriyosunuz ulkeyi sizden olanlar ve size karsi olanlar diye boldunuz size karsi olanlarin elestirilerine neden dayanamiyosunuz bu hanim kizimizin yazilarını surekli okuyorum her seferinde gercekleri yaziyor neden dayanamiyorsunuz

  • türkoglu türk

    memleketin dahilinde, iktidara sahip olanlar gaflet ve dalâlet ve hattâ hıyanet içinde bulunabilirler. Hattâ bu iktidar sahipleri şahsî menfaatlerini, müstevlilerin siyasi emelleriyle tevhit edebilirler.K.ATATÜRK. .... mevcut durum budur.gerisi türk milletine söylenen ninnidir...

  • Kürsat

    Bir ANA(siz) muhalefet dusunun;halkin 'HÜRRIYET'ine aldirmayan,'MiLLiYET' mi? Oda neymis efendim diyen,'CUMHURiYET'i istismar eden,Halki tiksindirecek ve biktiracak 'RADiKAL' kararlar alip kendince aptal(!) sandigi halka 'POSTA'lamaya çalisan bir anlayisa hizmet ettigin için sana ne denebilir ki.Allahtan birazda dogrulari yazarsin insallah.Yazilarin o kadar seviyesini asti ki,okurken sana dua ediyorum Allahim akil fikir ver diye.Ama normal 'STAR,KanalD,SHOWTV,CNNTÜRK,SKYTÜRK,AvrasyaTV' izlersen saygisizlikta ogrenirsin,sana yani ir kadina yakismayan kelimelerde kullanirsin(!)Hani o begenmedigini SAMANYOLU TV varya onu seyrette biraz saygi ogren,ordaki sunucular birbirlerine 'Ali Bey' 'Veli Bey' diye hitap ediyor.'Sizinkiler' napiyor? kendisinden 20 yas buyuk lere bile adiyla hitap ediyor.Gelde o toplumdan saygi bekle sevgi bekle.Senin deyiminle 'b..tan' bir yayincilik anlayisi.Ya iste durumlar böyle Özdemir Serife.Saygisizlik yaparsan saygisizlik görürsün.O saydigin TV kanallari ve gazeteler Inönü'den bu yana gelen cehepe zihniyetinin oyununu bozdu degil mi? Hoplaman,siçraman,tavsan gibi ziplaman ondan degil mi? Eeeee gerçekler acidir Özdemir hanim.Türkiye ne zaman bir düzlüge çikmak istese sizin gibi silahsörler (!) pardon kalemsörler alirlar ellerine silahlarini(!) pardon kalemlerini boyle ipe sapa gelmez,halki 20 sene oncesinin Türk halki sanarak baslarlar kursunlamaya pardon yazmaya.Halk uyandi Özdemir hanim.Yüzde 18 'e sahip çikin,onu da bulamayacaginiz günler yakin.Bir de tavsiye;cehepe binasi ve meclisteki cehepe siralarinin en önündeki siraya '70 yasindan küçükler giremez' diye bir levha asin' !...

  • Mehmet Çıldır

    şerife hanımın görüşlerine katılıyorum. ab ve abd nin bop kapsamında ülkemiz üzerinde gerçekleştirmek istediği planlarını apaçık ortaya koymuş en güzel şekilde ayrıntısına kadar yazmış. niye bundan rahatsız duyulmuş anlayamadım. türkiyenin şuanda nasıl bir kaosa sürüklendiği ve türk insanının nasıl kafasının karıştırılmak istendiği aleni birşeyken ve bu konuda kafa karışıklığını gidermek ve taşları yerine koymak adına yazılmış bir yazıya hain damgası vurmak ancak insanların kafasının karışmasına devam etme gereksinimi duyan çevrelerin işlerine gelmesindendir.yalnız yazılarının devamı dileğiyle

  • SELMAN

    yazilarinizi bugune kadar okumaya deger buldum ve herne kadar katilmadigim bolumleri olsada,bu dusuncelerin soylenmesinden, ifade edilmesinden yana oldum. ama bu yazi cok cirkin,cilgin,kiskirtici,bir bayana yakismayacak tarzda kufurbaz ve kendi gibi dusunmeyen herkesi asagilayan ,kotu bir ruh halini yansitiyor. umarimki bu yazini yillar sonra okudugunda yuzun kizarmaz.gul yuzlu kadin

  • İŞTE BU!

    mükemmel mükemmel mükemmel... Kim rahatsız olursa olsun harika yazı... taş gediğinde yani. Bu ülkede TÜRKÜM dersen ırkçısın ama başka ırkların isimlerini ırkçılıkla suçlayanlar rahatlıkla kullanıyor. o zaman ırkçılık olmuyormu? açılımmış? ne açılımı? satış açılımı... Yazıkki değerlerini kaybetmiş insanlar topluluğu olduk. Demokrasi isteyen milleet heeey... benden iyi yaşıyorsun, seçiliyorsun meclise giriyorsun, TVlerde konuşma hakkın var, ben konuşunca ağzım üç-beş zorba tarafından kapatılıyor... eee ne özgürlüğü ne demokrasisi benden özgürsün... haaa bayrak ve toprak istiyorsan AKePe (buna gıcık oluyorlar) size verecek merak etmeyin... ve %47 destekçileri ayakta alkışlayacak. Vah benim vatanım vaaahhh... ne mutlu TÜRKÜM diyene lafından rahatsız olanlar kurdurduğunuz bölerek rahatladığınız yerde yaşayın başkanınızıda alın... inadına 'ne mutlu TÜRKÜM diyene'

  • uğur serdar

    ŞERİFE hanım...
    bu güne kadar yazdığın yazıların hemen hepsini okudum ve birşeyler anladım.ama ilk defa bu yazıda ne demek istediğini anlayamadım.bu yazınızın teması nedir.üç doğrusu bir yanlışı olan dört farklı tema.vermek istediğin mesajı almakta zorlanıyorum.ne olur yardım et.derneklerin etkinlikleri konusunda seninle hem fikirim.açılım ve teröre bakışınlada seninle hem fikirim.ancak bu haklılığını neden birilerine küfrederek boşa çıkartıyorsun.zamanı-tarafı okuyan,samanyolunu izleyen birileri(benim gibi),senin doğrularına sahip olamazmı.bu kurumlara yakın olmak,bu kurumların yanlışlarınadamı yakın olmak demektir .yazarıyla ,yönetmeniyle,başındakilerin manevi şahsiyetlerine mücadele yönteminiz bumu. küfrederek verdiğiniz cevaplar-yaptığınız yorumlar,sizin gibi güzel bayanlara hiç yakışmıyor.hatta hatta çirkin bayanların bile tercih etmeyeceği bu tarz ,bu üslub size hiçmi hiç yakışmıyor......

  • yüksel çavuşoğlu

    bir insanın basireti bu kadar mı bağlanır?insan bu kadar mı ama olabilir?satılmışler ,hainler ancak böyle bir yazı yazabilir.siz satılmış ve hain olamazsısız, bu fopraklardan böyle insanlar cıkmaz...eleştirdiğiniz insanların kaç tane kitabını okudunuz,mensupları ile kaç dakika oturdunuz konuştunuz?bu insanlar hakkında yandaş medyanızın yazdıkları ile yetiniyorsunuz.dünyada adili mutlak bir süreç yaşanıyor.buna kim ne yapabilir. bütün dünyayı saran bu nuru kim söndürebilir...size sadece cok yazık cok...

  • faki edeer

    Tûrkûm ne mutlu Tûrkûm diyene dersen fasislikle suclanirsin ATATÜRKCÜ olmak bile yakinda suc olacak tûrke kûfûr etmek suc sayilmayacak gelecek nesillerimiz Tûrk olmaktan utanacak zaman bunu gôsteriyor