Üvey Evlat Emirdağ

Köşe Yazıları / Melih Can Kalender

Son günlerde Emirdağ Eskişehir’e bağlanacakmış diye gerek Afyonkarahisar ’da gerek Emirdağ’da gerekse Eskişehir’de bir söylentidir gidiyor.Biliniyor ki ilçemiz sadece resmi işlerde Afyonkarahisar ’a bağlı başka işlerini genel olarak Eskişehir de görüyor.Afyonkarahisar Zafer Gazetesinin haberine göre Emirdağ Belediye Meclisinin olağan toplantısında ‘ Eskişehir’e bağlanalım mı ? Afyonkarahisar’da mı kalalım ? ‘ diye oylama yapılmış ve oylama sonucunda Afyonkarahisar ağır basmış.Bu olayı Belediye Başkanımız L.İhsan Dağ’a sorulduğunda ‘hayır böyle bir konu görüşülmedi ‘ diyor.Peki bu haber nerden çıkıyor ?

Bu olaya diğer yönlerden bakanlar var.Bu yönlerin söylentilerinden birkaçı şöyle : * Emirdağ Eskişehir’e bağlanırsa en az 3 milletvekili çıkarırmış ,
* Emirdağ Eskişehir’e bağlanırsa eğitim seviyesi yükselirmiş , * Afyonkarahisar’daki bürokratlar Emirdağ’a üvey evlat muamelesi yapıyormuş.
Bu söylentiler artıyor da artıyor.Herkes bir şeyler söylüyor.Kısacası ağzı olan konuşuyor.
Bu söylentilerin ardından Afyonkarahisar’daki bazı bürokratlar Emirdağ’a karşı cephe almış durumda..Bence çok normal hiçbir il 20 bin nüfusu olan , 70’e yakın köyü olan , Türkiye’nin en çok döviz girdisi olan üçüncü bölgesini bırakmak istemez.Bu söylentilere bir şekilde açıklık getirilmesi lazım.Bu iş de Emirdağ adına söz sahibi olan Kaymakamımız ya da Belediye Başkanımıza düşüyor.

Son günlerde gurbetçilerimizin gelmeye başlamasıyla bu olay daha da büyüyeceğe benziyor yoksa bu sefer Afyonkarahisar Emirdağ’a üvey evlat muamelesi de yapmayacak düşman olacaktır.
Olaya Eskişehir tarafından bakılırsa Eskişehir’de 100 bin’e yakın Emirdağlı varmış.Seçimlerde bu 100 binlik oranı oy potansiyeli olarak görenler bu pastadan faydalanmak istiyor.Eskişehir’e bağlanırsak Eskişehir’in en büyük ilçesi olacakmışız ve yatırımlar artacakmış. Bu yatırım denince aklıma Emirdağ Organize Sanayi bölgesi geliyor.Emirdağ Eskişehir’e bağlanınca bir yerlere mi taşınacak…Hayır !!! E o zaman yatırım yapmak isteyen Afyonkarahisar’a bağlı iken de yapabilir değil mi ? Uzun lafın kısası bu oyunlar bazı insanların rant elde etmesi için sağlanıyor gibi görünüyor.Resmi prosedürlerin olması olanaksız gibi bir şey…En iyisi mi gelin biz Afyonkarahisar’ı daha fazla küstürmeden bu olayı kapatalım.Bu olayın kapanması için de Kaymakamımız G.Osman Bilgin’in ya da Belediye Başkanı L.İhsan Dağ’ın bir açıklama yapmasını umut ediyorum.

Saygılarımla…

  • Güncelleme: 28.06.2006 00:18
  • Okunma: 3250

Yorumlar (0)Yorum Yap