Yüzünüzü Emirdağ’a Dönün

Haberler / Güncel

Yüzünüzü Emirdağ’a Dönün

ES TV ekranlarının canlı yayın konuğu olan Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, Emirdağ’ın çağ atladığını belirterek, gurbetçilerin ilçeye katkı sunduğunu söyledi.

EMİRDAĞ MODERNLEŞİYOR
ESGROUP Genel Yayın Yönetmeni Ali Baş’ın hazırlayıp sunduğu Haber Masası programı Afyonkarahisar'ın Emirdağ ilçesinde Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu ile gerçekleşti. Başkan Serkan Koyuncu, Emirdağlı hemşerilerine çağrıda bulunarak, “Emirdağ modernleşiyor, Emirdağ büyüyor, Emirdağ çağ atlıyor. Lütfen Emirdağ dışındaki yaşayan vatandaşlarımız hemşerilerimiz, gurbetçilerimiz, yüzünüzü Emirdağ’ına dönün” dedi.

EMİRDAĞ’DA YAPTIKLARI ÇALIŞMALARI ANLATTI
Emirdağ Belediye Başkanı Serkan Koyuncu, göreve geldiği günden bu yana belediye olarak yaptıkları hizmetleri anlattı. Gurbetçilerin ilçesi olarak bilinen Emirdağ’da bu yıl 200 bin gurbetçiyi ağırladıklarını söyleyen Başkan Serkan Koyuncu, pandemi nedeniyle bir yıldır ilçeye gelemeyen gurbetçileri gördüklerinde çok mutlu olduklarını söyledi. Başkan Serkan Koyuncu, “Verdiğimiz her bir sözü yerine getirmek için buradayız ve seçilmek için hizmet yapmıyoruz. Seçildiğimiz için hizmet yapıyoruz” dedi.

200 BİN CİVARINDA GURBETÇİ AĞIRLANDI
- Geçen sene birçok gurbetçi pandemiden dolayı ülkemize gelememişti. Emirdağ’da tam olarak gurbetçilerin ilçesi olarak biliniyor. Bu yıl durumlar nasıl? Gurbetçi vatandaşlar memleket hasretlerini bu yıl dindirebildi mi?
SERKAN KOYUNCU: Gurbetçilerimizin pek çoğu dönüş yaptı. Şuanda Fransa’da, Danimarka’da, Hollanda da, Almanya’da oturan vatandaşlarımız ilçemizde. Bir kısımda Belçika’da oturan vatandaşlarımız var. Bu sene Kurban Bayramı'nda yaz ayına denk gelmesi vesilesiyle 200 bin civarında yaklaşık gurbetçiyi Emirdağ’ında ağırladık. Tabii hem gurbetçilerimiz lehine hem de Emirdağ’ında yaşayan vatandaşlarımızı lehine bir durum söz konusu oldu. Biz seviyoruz, kalabalığı da seviyoruz, gurbetçiyi de seviyoruz güzel bir ortam güzel bir ambiyans oluştu bu yıl.

40 MİLYON ÜZERİNDE YATIRIM YAPIYORUZ
- Spora yönelik herhangi bir yatırımınız var mı?
SERKAN KOYUNCU: Bitmek üzere Muhtemelen bir ay içerisinde inşallah sonuca erdiririz diye düşünüyorum. Olimpik yüzme havuz, üç tane halı saha inşaatına başladık. Yine bir ay içerisinde bitmek üzere tenis kortu ve 500 kişilik Kapalı Spor Salonu belediye spor salonunda ihalesini açtık o da nasip olursa bu ay içerisinde ihalesi tamamlanacak onunda yapımına başlıyoruz. Spor olarak bizler 40 milyon TL üzerinde bir yatır yapıyoruz. Emirdağ’ına müthiş bir rakam... Bugüne kadar Emirdağ’ını olmamış bir rakam.

EMİRDAĞ’DA İŞSİZLİK YOK
- Emirdağ’daki OSB’de işçi kaç kişi çalışıyor?  Yatırım yapan firmalar var mı?
SERKAN KOYUNCU: Şu anda biz ilk geldiğimizde yaklaşık 400 işçi çalışıyordu Biz geldikten sonra 5 tane firma açılış yaptı. Şu anda da yer verip de inşaatlar başladı. Başlayan ve veya başlayacak olan 10 tane firma var. Şimdi ikinci bölge diye tabir ettiğimiz birkaç tane ufak parsel kaldı. O üç bölgeye çalışmaya başladık. Sanayi bölgesinde hedef 2023'de 2023 kişinin çalışması.  Hedefimiz bu doğrultuda. Dün en son bir firma ile yabancı menşeli bir firma özellikle uluslararası bir firma ortaklığı var. Türkiye'de hem yüzde ellisi Türk ortaklığı üzerinde ortak olan bir firmayla da görüşmemizi tamamladık. İnşallah yer tahsisini yapıyoruz. Yakın zamanda ne kadar fabrika varsa bir daha gelecek. Emirdağ büyüyor. Bu ihtiyacımız var personel ihtiyacımız olacak. Emirdağ’ına gelin Emirdağ kalın ikamet çünkü burada iş var Emirdağ’ına işsizlik asla yok.

  • Okunma: 1353

Yorumlar (0)Yorum Yap